Turism post-carantină. Care sunt țările ce își redeschid granițele pentru turiști?

09 Iul 2020
1433
Turism post-carantină. Care sunt țările ce își redeschid granițele pentru turiști?

Ne-am obișnuit atât de mult cu trecerea liberă a frontierelor că nici în cel mai mare coșmar nu ne-am fi imaginat închiderea granițelor, niciodată nu am fi crezut că va veni o bună zi în care nu vom putea ajunge la destinația dorită sau că nu vom putea savura un concediu de vară peste hotare, la mare, la plajă, așa cum obișnuiam să facem în anii trecuți. Dar se pare că nu totul este sub controlul omului și chiar cea mai imposibilă situație este cât de real posibilă. 

turism post caronovirus

Pandemia anului 2020, provocată de virusul Covid-19 nu doar că a închis oamenii pe la casele lor ci și a izolat țări întregi. Toată această izolare a provocat o scădere drastică a economiei turistice, fiind una dintre cele mai afectate ramuri economice. După o perioadă lungă de izolare, într-o mare parte toate afacerile își preiau activitatea, dar pe noi ne interesează anume turismul, pentru că avem o vară lungă și vream să ne bucurăm din plin de ea. Chiar dacă virusul este prezent, iar oamenii de știință încă nu au găsit un remediu pentru al înlătură, unele țări europene își redeschid granițele pentru turiști. 

Chiar dacă odihna pe litoralul unei țări este deschisă, acestea au impus anumite restricții pentru turiști, cum ar fi carantina de 14 zile, apoi măștile, dezinfectantul etc. Dacă ești de acord cu astfel de restricții, atunci cu brațele deschise poți întâmpină vacanță de vară 2020, iar Lista.md te informează care este destinația turistică pentru care poți opta. 

Grecia 

Lumea zeităților au deschis porțile insulelor exotice pentru a primi turiști din toate colțurile lumii. Grecia este locul perfect unde istoria se îmbină armonios cu religia și miturile antice, țara în care mulți dintre noi aleg să își petreacă vacanțele de vară, pentru simplul fapt că este magnific și ascunde o mulțime de lucruri interesante și, bineînțeles, pentru obiectivele deosebit de atrăgătoare. Dacă vrei să mergi în vacanță în Grecia află mai întâi care sunt cele 5 destinații paradisiace în Grecia

odihna in Grecia

Turcia 

Una dintre cele mai des accesate destinații turistice, tot mai mulți moldoveni aleg să se odihnească pe litoralul Turciei. Dar probabil puțin cunosc despre faptul că Turcia are un litoral al Mării Negre de 1650 km, aceasta înseamnă că loc pe plajă este pentru fiecare oaspete. Această țară plină de istorie și tradiții te înfășoară și te poartă prin timp, toate aceste componente îți vor oferi senzații și experiențe de neuitat pe tot parcursul vacanței de vară. Ai ales să-ți petreci concediul în Turcia? Lista.md ți-a pregătit un articol despre 10 destinații de lux care merită cu adevărat atenția, iar pentru o vacanță extremă vezi care sunt cele 10 peșteri disponibile pentru cazare.   

plaje de turcia

Cipru 

Vrei să cunoști locul unde s-a născut zeiță frumuseței, Afrodita? Ești pasionat de istoria malurilor mării Mediteraneene? Atunci pregătește bagajul și procură bilete de avion pentru vacanța de vară în Cipru! Considerat și perla mediteraneană, această destinație ademenește cu nisipuri albe și ape pure scăldate de soare pe tot parcursul anului. Cipru oferă turiștilor o varietate largă de activități: vacanțe pe plajă sau vacanțe de familie, excursii la obiectivele turistice, vizite la mănăstiri, excursii la monumentele culturale, informează-te și despre cele 10 destinații turistice pentru o vacanță perfectă

odihna in cipru

Bulgaria

Cine nu a fost la mare în Bulgaria să ridice mâna sus! După statistici, fiecare cetățean moldovean a fost măcar o singură dată la mare în Bulgaria. Accesibilă ca destinație și preț, Bulgaria intră în top 10 cele mai accesibile destinații turistice. Bulgaria se mândrește și se evidențiază de celelalte destinații turistice din Europa cu izvoare minerale unice care au efect terapeutic. Din acest motiv, turiștii aleg cel mai des, staţiunile balneoclimaterice, unde pot beneficia de tratamentul cu nămol, hidrotermale, bioclimatice şi alte proceduri pentru sănătate. Aici poți să vezi care sunt 10 stațiuni din Bulgaria care te vor face să rezervi imediat un bilet de avion pentru acesta vară. 

odihna in bolgaria

Italia

Una dintre cele mai afectate țări din Europa, de Covid19, a dat restart turismului. Noi putem doar să ne bucurăm de această noutate, dar în același timp ne pune în gardă gândul la cât de sigur poate fi o vacanță de vară în Italia. Pentru adevărații amatori de aventuri și gurmanzi, nicio frică de pandemia nu îi va opri. O plimbare pe străzile înguste, îmbibate de istorie și frumusețe, unde poți servi o pizza italiană autentică și o cafea aromată, după care sigur vei merge pe o plajă din apropiere pentru și mai multă relaxare este tot ce îți trebuie pentru o vacanța de vis.  O să facem o mică paranteză pentru cei care vor să servească pizza delicioasă, Lista.md are pe blogul sau un articol despre cele mai bune și populare 5 pizzerii din Republica Moldova

odihna in italia

După cum observăm lucrurile nu stau într-atât de rău și vacanța de vară poate fi amânată, dar nu anulată. Deși nu avem multe țări care primesc turiști, aceste care deja ne primesc cu brațele deschise, sunt pregătiți și înarmați după toată regula ca noi să beneficiem nu doar de o vacanță de vis, ci și să fim protejați de îmbolnăvirea cu noul virus. Înainte de a pleca într-o vacanță, Lista.md vă sugerează să vă informați despre toate regulile și restricțiile impuse de Ministerul Sănătății din Republica Moldova, cât și ce ține de regulile și restricțiile impuse de țara în care călătoriți. Vă recomnădăm să fiți cât mai precauți pentru sănătatea dvs și a celor dragi. 

Comentarii