Odihna la Cipru! 10 destinații pentru cei ce doresc să descopere secretele frumuseții Afroditei.

19 Mai 2018
2133
Odihna la Cipru! 10 destinații pentru cei ce doresc să descopere secretele frumuseții Afroditei.

Dacă vreţi să petreceţi o vacanţă relaxantă într-o insulă cu plaje albe, situri istorice, vinuri bune, flori parfumate şi sate tradiţionale de munte, sau dacă vreţi să porniţi în căutarea elixirului frumuseții Afroditei, mergeți în Cipru!

Cipru, insula supranumită și bijuteria Mediteraniană, este o insulă mică dar cu o istorie mare. Insula este scăldată în razele soarelui pe tot parcursul anului, cu localnici ospitalieri care așteaptă cu brațele deschise turiștii curioși să afle despre cea mai frumoasă zeiță, Afrodita, precum și despre casa lui Dionysus, care bine înțeles poate fi vizitată, despre biserici bizantine, mănăstiri și castele de pe vârfurile dealurilor. Insula Afroditei, cum mai este numită Cipru, este una dintre cele mai pitoreşti din Marea Mediterană, nu degeaba legendele spun că aici s-a născut, din spuma mării, zeiţa iubirii, Afrodita. Insula are un farmec aparte, dat de amestecul culturii greceşti cu cea turcă, iar asta înseamnă religii diferite, limbi diferite şi tradiţii complexe. Dacă dorești să cunoști despre toate acestea, ba chiar mai multe, Lista a realizat un top al celor mai frumoase locuri din Cipru.

1. Ayia Napa

Ayia Napa este cunoscută ca o stațiune veselă, cu atmosferă tinerească, cu multă distracție, fiind supranumită Ibiza Marii Mediterane. Numele Ayia Napa vine de la Saint Panaya (Sfanta Fecioara Maria). Legendele spun că un vânător a găsit icoana Fecioarei Maria într-o grotă, transformată, ulterior, în biserica dedicată Fecioarei Maria. Plajele stațiunii Ayia Napa sunt cele mai frumoase, iar în centrul orașului găsiți numeroase restaurante, baruri, cluburi de noapte ce oferă distracție pentru tineri și nu numai.

2. Paphos

Paphos este locul unde s-a născut zeița frumuseții, Afrodita, fiind una dintre cele mai căutate și mai exclusiviste destinații turistice din Cipru și din bazinul Mării Mediterane. Stațiunea Paphos are 5 simboluri majore: Afrodita – zeița frumuseții, Sf. Apostol Paul, Paphos – fiul lui Pygmalion și Imperiul Greco – Roman.

3. Larnaca

Larnaca este nu doar o stațiune la malul mării, ci și un loc în care s-au conservat vechile tradiții ale insulei. Pe lângă posibilitatea de a petrece ore în șir sub soarele fierbinte, la malul mării, cei care vor și puțină mișcare în vacanță pot vizita vechiului cartier turc, numit Skala, și biserica Sf. Lazarus. La vest de acest oraș, turiștii pot face o excursie la lacul cu apă sărată, împânzit cu păsări flamingo roz.

4. Karpas

Karpas este cea mai frumoasă regiune din Cipru, fiind peninsulă stâncoasă, întinsă pe plaje vaste cu nisipuri aurii, înconjurate de dealuri înalte. Aceasta este mai puțin populată de turiști, fiind o destinație perfectă pentru cei care iubesc drumețiile datorită stâncilor de pe peninsulă. Nu rata aici mozaicurile din Agia Triada, dar nici micile ruine ale bisericii Agios Filon, în Dipkarpaz.

  5. Cape Greco

Cape Greco este un parc național de coastă, foarte frumos, cu o varietate de trasee pentru drumeții. Flora bogată este atracția principală a acestui loc superb, în special orhideele endemice acestei insule, ce înfloresc primăvara.

  6. Protaras

Protaras este o destinație turistică populară pentru plajele sale, cea mai cunoscută fiind Fig Tree Bay, pentru hotelurile sale și pentru restaurantele și tavernele renumite pentru calitatea serviciilor. Plajele aurii din Protaras se îmbină perfect cu apele limpezi ale Mării Mediterane, cluburile de noapte, disco-barurile și restaurantele sunt unele din cele mai bune din Cipru. În Protaras se poate vizita Biserica Sf Ilie, una dintre cele mai vechi biserici din Cipru.

7. Limassol

Limassol este recunoscut ca cel mai important centru viticol al insulei Cipru, Komandaria, o cunoscută marcă de vin cipriot producându-se în Limasol. Orașul este al doilea ca mărime de pe insula Cipru, este o stațiune cosmopolită pe malul golfului Akrotiri, a cărei plajă se întinde pe o distanță de circa 15 km. Orașul Limasol a fost construit între două orașe antice: Amathus și Kourion.

8. Kyrenia

Kyrenia este cel mai frumos orășel din Cipru, unde încă se mai pot vedea rămășițele culturii otomane. Castelul Kyrenia care se înalță peste micul port este cel mai popular loc de aici, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să faci și o plimbare pe străduțele înguste din centru. Acest orășel este un loc ideal pentru promenade, dar și pentru a gusta din atmosfera tradițională a insulei.

9. Platres

Platres este o regiune împădurită, situată la poalele munților Troodos, ideală pentru ieşit la picnic sau pentru drumeţii. Este un loc liniştit, departe de aglomeraţia de pe plaje şi din oraşe. Iarna, aici se poate schia, mai ales în luna ianuarie, când zăpada cade mai abundent.

10. Kourion

Kourion este un sit antic conservat destul de bine. De pe stânca pe care a fost poziționat puteți admira Mediterana și țărmurile stâncoase ale Ciprului. Este un loc magnific, de explorat pe îndelete, în special teatrul antic și Casa Eustolios, unde se poate vedea podeaua din mozaic lucrată cu mare finețe.

 

Comentarii