Adăposturi pentru animale în Moldova – locul unde vei găsi un suflet

25 Feb 2021
21479
Adăposturi pentru animale în Moldova – locul unde vei găsi un suflet

Câte lucruri cunoașteți despre adăposturi pentru animale? Aceste adăposturi de animale sunt un paradis pentru animale fără adăpost, mai ales acum, pe timp de iarnă. Fiecare dintre noi cunoaște situația orașelor contemporane, unde la fiecare colț există probabilitatea să vezi animale fără adăpost, iar numărul crescător al acestor animale fără adăpost a devenit o adevărată problemă. Din fericire, în Moldova există comunități care înțeleg această problemă și zilnic caută soluții pentru aceasta.

Care este scopul principal pentru adăposturi de animale?

De ce sunt utile aceste adăposturi pentru animale? Acestea sunt o soluție optimă pentru animale fără adăpost care necesită îngrijire. Cât de greu nu ar fi să vedem un animal închis într-o cușcă, într-un adăpost animale, alternativa unei vieți de câine vagabond pe străzile orașelor mari în nopțile reci de iarnă este mult mai rău, și niciodată nu este o soluție bună pentru acele animale fără adăpost.

Administratorii de adăposturi pentru animale conștientizează foarte bine, că de unii singuri ei nu vor soluționa problema multor animale fără adăpost, în întregime, dar ei continuă să facă tot posibilul pentru a reduce daunele. Care ar fi soluția mai bună decât un azil pentru câini și un adăpost pentru pisici? În unele adăposturi de animale, administratorii se ocupă de animale, le oferă hrană, servicii veterinare, sterilizare. Ei învață aceste animale să se adapteze la mediul domestic prin dresaj canin, dar cel mai important pentru administratori este să atragă cât mai mulți vizitatori pentru a oferi pisici salvate pentru adopție și câini gratis.

adapost1Cu părere de rău, chiar și printre iubitorii de câini și pisici, administratorii de adăposturi pentru animale nu primesc recunoștința pe care o merită. Deseori, oamenii pur și simplu nu au timp să abordeze această problemă care, efectiv, nu reprezintă niciun interes iar aceste animale fără adăpost nu sunt, de departe, cea mai importantă latură a orizonturilor care ar trebui să fie cunoscută. Mai ales dacă animalul său de companie este sătul, și stă la cald, restul animalelor nu mai contează.

Reține-ți, recunoștința dvs față de adăposturi pentru animale este modul de a mulțumi administratorii pentru munca și efortul pe care-l depun pentru a salva acele animale fără adăpost, iar fiecare donație a dvs va contribui la îmbunătățirea calității de trai a animalilor care se află acolo.

Donațiile pentru adăposturi de animale este o faptă nobilă, dar și necesară, care acoperă o parte mare din cheltuieli. Organizațiile care ajută acele animale fără adăpost, care le oferă condiții de trai favorabile, sau poate chiar și VIAȚĂ, merită toate laudele și recunoștința. Astăzi, redacția Lista.md vă va oferi informații despre unele adăposturi de câine și pisici salvate pentru adopție.

Adăposturi pentru animale în Moldova

Dacă căutați pisici salvate pentru adopție, câini gratis sau doriți să vizitați un azil de câini și adăpost pentru pisici cu scopul de a oferi un oarecare ajutor, vedeți în continuare lista de adăposturi pentru animale. Aceste 7 adăposturi de animale și organizații voluntare, despre care noi vom scrie sunt asociații non-profit, dar cu toate acestea ele se luptă pentru viața animalelor aflate pe străzile reci. Aceste organizații au nevoie de ajutorul dvs. De obicei, în unele adăposturi pentru animale nu există suficient personal pentru îngrijirea animalelor, de aceea, dacă aveți timp și dorință puteți oricând să oferiți o mână de ajutor, personalul va fi foarte recunoscător. Ne mai vorbind de prietenii noștri patrupezi, care se bucură de fiecare oaspete.

Live Life” Dog Shelter

„Live Life” Dog Shelter a fost înființat la data de 4 iunie 2014, în apropierea orașului Chișinău, nefiind finanțat de structurile statului, își continuă activitatea doar din donații. Acest azil de câini are următorul motto: „Eliberare – Sterilizare – Externare”, scopul principal fiind reducerea numărului de animale fără adăpost într-un mod uman, fără a le ucide.

De trei ori pe săptămână, voluntarii eliberează câinii din Necropola de la Chișinău, unde sunt duși de autoritățile orașului pentru lichidare. Aceste animale fără adăpost, salvate, sunt sterilizate, după care li se lipește o etichetă cu număr, după care sunt lăsate în libertate. Acest program a fost creat din dorința de a ajuta animale fără adăpost, cu speranța la un ajutor din partea autorităților, care nu a fost primit nici până în ziua de azi.

live life

Azil pentru animale „Datcha”

Datcha este un azil de câini, care zilnic salvează viețile celor animale fără adăpost, care au fost maltratate sau abuzate, care sunt aruncate pe străzi sau pe la tomberoane. Acest adăpost de animale se găsește în satul Bălănești. Ca și celelalte adăposturi de animale, Datcha nu este finanțat de către autorități, descurcându-se doar din donații, din acest motiv adăpostul mereu este în necesitate de medicamente, mâncare, salariu pentru personal și alte echipamente.

datcha

Adăpostul pentru animale “Insula speranței”

Acesta este un centru de voluntari care oferă ajutor pentru animale fără adăpost. Adăpostul pentru animale "Insula speranței" se află în afara Chișinăului, în apropierea satului Cebanovca. Acest adăpost pentru pisici și azil de câini, ca și celelalte adăposturi pentru animale, supraviețuiește din donațiile și ajutoarele oamenilor. Acum ca niciodată, adăpostul are nevoie, pe timp de pandemie, de dezinfectante și alte echipamente de protecție pentru protejarea de virus, pături, colibe.

insula sperantei

AOVA

Acest azil de câini este situată în regiunea Râșcanovca, din Chișinău, timp de 10 ani și adăpostește sub acoperișul său mai mult de 500 animale fără adăpost. De azilul pentru animale îngrijesc câțiva voluntari, iar animalele sunt hrănite din donații. Acest azil de câini nu are autorizare legală, ceea ce înseamnă că nu primește niciun fel de ajutor din partea autorităților.

aova

Fundația Moldo-Germană „Laika”

Acesta este un adăpost pentru pisici și un azil de câini care se află în satul Ciorescu, aproape de Chișinău. Aici și-au găsit adăpostul aproximativ 50 de pisici și 100 de câini. Ca și în cazul celorlalte adăposturi pentru animale, voluntarii au nevoie de ajutor.

laika

Centrul de adăpost pentru animale din Bender

Acest este unul dintre adăposturi pentru animale care ajută animalele aflate în impas, celor aruncate, bolnave sau maltratate. Aici, unele animale fără adăpost, care au suferit de mâna omului, pot beneficia de asistență veterinară – îngrijire medicală, vaccinare, sterilizare, marcarea – se face de către voluntari și membrii organizației, iar mai apoi, animalele au o mare șansă de a obține un nou stăpân.

bender

SaveUs

SaveUs este o mișcare de voluntari care oferă ajutor pentru animale fără adăpost în Bălți, pe lângă salvarea animalelor de pe străzi, oferă ajutor precum sterilizare și căutarea noilor stăpâni. Câinii sunt duși pentru sterilizare chiar de către voluntari, iar după operare sunt reîntorși la azil de câini, acolo angajații continuă să îngrijească de căței până la însănătoșire. Banii pentru sterilizare și alte servicii veterinare sunt adunate din donații, sau chiar voluntarii iau asupra lor toate cheltuielile.

saveus

De ce sunt atât de importante aceste adăposturi pentru animale în Moldova?

Ce înseamnă un animal de companie? Căldură, afecțiune, protecție, iar pe timp de pandemie animalul de companie a fost singurul prieten, în plus, datorită lui puteai să ieși la plimbare cel puțin de 2 ori pe zi. Nu este nevoie, neapărat să iei acasă una dintre pisici spre adopție sau câini gratis, pentru a simți afecțiune, ci este de ajuns să ajuți acele adăposturi pentru animale, iar prietenii patrupezi vor fi foarte recunoscători.

Mai jos vă aducem câteva exemple de ce este important să ajutăm acele adăposturi de animale care sunt în apropierea dvs.

Întoarcerea „celor pierduți”

Lunar se pierd peste o mie de animale domestice care se întorc acasă datorită voluntarilor care găsesc animale fără adăpost și se ocupă de căutarea stăpânilor. Importanța acestor adăposturi pentru animale este esențială pentru găsirea stăpânilor, ei oferă și împrăștie informații despre animalul care a fost găsit pe rețelele de socializare, după aceasta protejează, hrănește animalul pierdut până la sosirea stăpânului.

Șansa la familie

Într-un adăpost de pisici sau azil de câini poți găsi un prieten. Să adopți o pisică sau un cățel este un lucru la fel de responsabil precum a îngriji de un copil. Aceste pufoșenii vor deveni membrii familiei și prieteni loiali. Puțini oameni pot fi prieteni atât de devotați, iubăreți, recunoscători precum animalele.

Omenia

Bunăstarea, dezvoltarea și mentalitatea societății deseori se reflectă în abordarea problemei animalelor fără adăpost. Fiecare câine, care ajunge la unul dintre adăposturi pentru animale, se poate simți norocos, salvat de moarte și de cimitirul animalelor.

Într-o lume ideală, aceste adăposturi sunt închise fiindcă toate animalele sunt la casele lor, dar până a ajunge la acest nivel uman, aici și acum în Moldova există animale fără adăpost, care mor de foame și de maltratare, iar datoria noastră este să ne implicăm. Cu cât mai mult ne mobilizăm să ajutăm aceste adăposturi de animale, cu atât mai mult vom influența și vom da un exemplu pentru cei din jur - de a proteja, de a iubi și de a salva prietenii noștri patrupezi. Înregistrați-vă și lăsați-ne o părere despre aceste adăposturi pentru animale și relatați-ne cum vă implicați voi în soarta amicilor noștri mai mici.

Comentarii