Termeni, Condiții și Dreptul de autor

1. Noțiuni generale

În documentul respectiv sunt folosite următoarele noțiuni:

 • Platformă - totalitatea mijloacelor integrate în site-ul Lista.md.
 • Administrație - totalitatea corpului administrativ, căruia îi aparțin toate drepturile de autor, cu privire la platforma Lista.md.
 • Companie - întreprindere (comercială, agrară, industrială) care a încheiat un acord, cu privire la promovarea serviciilor/ofertelor/produselor, plasate în cadrul platformei curente.
 • Utilizator - persoană fizică, care beneficiază de oportunitățile oferite de această platformă, în urma confirmării acordului său cu condiții platformei.
 • Servicii - totalitatea serviciilor prestate de platforma curentă.
 • Termeni și condiții - prezentul acord, ce stabilește condiții de utilizare a platformei, care prevede toți itemii expuși cu toate eventualele modificări și adăugări care pot surveni pe parcurs.

2. Condiții generale de utilizare

Utilizarea platformei este permisă numai după ce Utilizatorul trece procedura de înregistrare și autorizare, în conformitate cu procedura stabilită de Administrație.


 • E-mailul și parola selectate de Utilizator sunt informații necesare și suficiente, pentru ca Utilizatorul să acceseze site-ul Lista.md. Utilizatorul nu are dreptul de a transmite aceste date părților terțe, este pe deplin responsabil pentru siguranța lor și alege individual modul de păstrare a acestora.
 • Dreptul de utilizare a acestei platforme poartă un caracter strict personal și nu poate fi transmis altei persoane, entități sau a unei părți terțe.
 • În momentele efectuării lucrărilor tehnice, platforma poate fi inaccesibilă utilizatorului, pe parcursul unei perioade nedeterminate de timp.
 • Administrația platformei nu poartă nici o răspundere cu privire la veridicitatea și calitatea serviciilor prestate de companiile promovate.
 • Platforma dată nu are nici o atribuție la ofertele, produsele și serviciile prestate de companii, ci doar le promovează, pentru a informa membrii Lista.md despre o gamă largă de oferte.
 • Platforma dată oferă servicii gratuite de publicitate, prioritizând atât interesele utilizatorilor, cât și cele ale companiilor promovate.

3. Utilizarea serviciilor prestate de Lista.md presupune:

 • Vizualizarea materialelor publicate pe site;
 • Registrarea și/sau autorizarea companiilor și a consumatorilor de pe piața de afaceri din Republica Moldova pe site-ul www.lista.md;
 • Plasarea și/sau afișarea pe Lista.md a oricăror materiale, inclusiv texte, link-uri, informații de caracter personal, publicitatea ofertelor, produselor și serviciilor prestate;
 • Familiarizarea amănunțită cu Termenii și Condițiile acestui acord, înainte de utilizarea platformei Lista.md;
 • Admiterea tuturor condițiilor acestui acord, fără nici o excepție și limitare din partea utilizatorului, angajamentul respectării tuturor prevederilor expuse, sau, întreruperea utilizării serviciilor prestate de platforma curentă.

4. Drepturile administrației

 • Administrația Lista.md își rezervă dreptul la propria alegere, fără explicații de motive, să blocheze utilizatorul, în cazurile în care acesta a încălcat regulile de utilizare a site-ului www.lista.md.
 • Administrația Lista.md poate, în orice moment, și fără nici o notificare prealabilă, să trimită la adresa de E-mail, specificată de utilizator la înregistrare, mesaje de informare, atât despre actualizările platformei, cît și despre ofertele și serviciile companiilor promovate.
 • Termenii și Condițiile pot fi modificate de către Administrația Lista.md, fără nici o notificare specială. Noua versiune a Termenilor și Condițiilor va intra în vigoare din momentul publicării pe platformă.

5. Abonarea la Newsletter:

Newsletter-ul reprezintă un E-mail trimis în mod periodic de către Lista.md către utilizatorii abonați, care își dau acordul de a primi aceste mesaje electronice, cu privire la termeni și condiții expuse în prezentul regulament. Orice utilizator se poate abona la newsletter complet gratuit. Abonarea la newsletter se face prin completarea formularului de newsletter. Odată abonat, utilizatorul își dă acordul, cu privire la toate prevederile acestor termeni și condiții.

Nu este permisă introducerea datelor false precum și introducerea de date care nu va aparțin. Lista.md își rezervă dreptul de a refuza fără o notificare în prealabil abonarea la newsletter dacă se observă că datele introduse în formular nu sunt reale sau nu vă aparțin.


Lista.md vă informează despre următoarele responsabilități:
 • Nu vom folosi niciodată datele dvs personale în mod necorespunzător;
 • Datele dvs personale și de contact nu vor fi niciodată transmise terților decât conform prevederilor legale;
 • Când doriți, va puteți dezabona foarte simplu și rapid de la oricare dintre E-mailurile noastre printr-un singur click.

Lista.md nu poate fi făcută responsabilă pentru niciun fel de daune, pierderi sau neplăceri cauzate de folosirea serviciului. Răspunderea folosirii serviciului revine în totalitate utilizatorului.

Fiecare newsletter trimis de către Lista.md va conține instrucțiuni clare de dezabonare imediată.

6. Restricțiile utilizatorului

Utilizatorul are dreptul să beneficieze de toate oportunitățile platformei, în cazul în care nu întreprinde următoarele acțiuni:

 • Nu publică și nu transmite, prin intermediul platformei, informații, sub formă de text și/sau imagini, cu caracter amenințător, insultător, brutal, obscen, care pot, prin urmare, dăuna altor utilizatori ale platformei, lizându-le drepturile și interesele legitime.
 • Nu încearcă codul executabil pe partea utilizatorului.
 • Nu plasează informații false sau inexacte în mod deliberat.
 • Nu efectuează acțiuni neautorizate, precum modificarea și/sau copierea informației în vederea comercializării acesteia.
 • Nu distruge și/sau modifică orice materiale de pe platformă, ale căror autor nu este.
 • Nu se înregistrează pe platformă, utilizând o adresă de E-mail terță, pe care utilizatorul nu are dreptul să o folosească într-un mod similar.
 • Nu publică materiale cu drept de autor.
 • Nerespectarea restricțiilor menționate mai sus, va fi urmată de blocarea contului utilizatorului, precum și penalizarea acestuia, conform legislației în vigoare.
 • Utilizatorul se obligă să prezinte informații veridice, exacte și complete, privind datele personale.

7. Ofertele promovate pe platforma Lista.md

Comercianții/Prestatorii de oferte/servicii/produse, își asumă întreaga responsabilitate pentru conformitatea acestora termenilor și condițiilor site-ului, iar orice reclamație trebuie adresată direct acestor parteneri. Numele Comercianților/Prestatorilor și informațiile de contact ale acestora, se regăsesc pe pagina companiei.

 • Toate reclamațiile și sugestiile, cu referire la produsele și/sau serviciile promovate pe site-ul Lista.md, urmează să fie adresate direct prestatorului acestor oferte și/sau servicii. Denumirea acestuia, precum și alte date de contact, pot fi accesate pe pagina companiei, în adresa căreia au parvenit reclamații.
 • Toate ofertele promovate pe platformă, sunt valabile într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil, date care vor fi indicate de către compania care prestează oferta și/sau serviciul.

8. Drepturile de autor

Conținutul platformei reprezintă în întregime, proprietate exclusivă a administrației Lista.md. Unele dintre conținuturi pot fi folosite exclusiv cu permisiunea posesorului brand-ului înregistrat. Copierea, distribuirea, transmiterea, postarea și/sau oricare altă modificare a site-ului, în lipsa permisiunii administrației, este strict interzisă. Acceptând punctul conținutului ofertei, prevăzut de acordul curent, utilizatorul confirmă că nu este permis să-și asume drepturi de autor prin descărcarea materialului protejat prin legea drepturilor de autor.

9. Încetarea furnizării serviciilor

Lista.md își rezervă dreptul să înceteze acest acord, cu oricare dintre utilizatori, care încalcă în mod repetat, drepturile părților terțe, și în cazul în care sunt primite reclamații de la deținătorii drepturilor de autor sau de la reprezentanții acestora.

10. Monitorizare

Lista.md are dreptul, dar nu și obligația, de a monitoriza conținutul site-ului, incluzând forum-uri, mesaje personale, numite în continuare ca parte a site-ului, pentru a determina respectarea Termenilor și Condițiilor și oricăror altor reguli de utilizare, stabilite de administrația site-ului. De asemenea, Lista.md își rezervă dreptul, dar nu și obligația, de a elimina orice material, pe care-l consideră că este în neconformitate cu prevederile menționate.

11. Suport

Dacă autentificarea este imposibilă, din motivul pierderii parolei, suspendării contului sau din alte motive, utilizatorul are posibilitatea de a contacta serviciul de asistență al utilizatorului la adresa de E-mail contact@lista.md. Metodele de restabilire a accesului la cont, precum și autentificarea utilizatorului, pot fi modificate, anulate sau suplimentate unilateral de către utilizator.

12. Redactarea conținutului

Administrația Lista.md își rezervă dreptul de a redacta datele paginii companiei/membrului, pentru a avea un content mai efectiv și pentru a spori traficul vizitatorilor.

13. Prevederi finale

Tot conținutul prezentat pe platformă este proprietatea exclusivă a Lista.md și poate fi folosit exclusiv cu permisiunea posesorului brand-ului înregistrat. COPIEREA, DISTRIBUIREA, TRANSMITEREA, POSTAREA, FOLOSIREA LINK-URILOR ȘI/SAU MODIFICAREA SITE-ULUI, FĂRĂ PERMISIUNEA ÎN SCRIS A Lista.md, ESTE STRICT INTERZISĂ.

 • Re-distribuirea, re-transmiterea, publicarea și/sau exploatarea comercială a materialului descărcat, fără acordul Lista.md sau acordul deținătorului drepturilor de autor, este urmată de blocarea și/sau ștergerea profilului utilizatorului, care a încălcat regulile administrative, și penalizarea acestuia conform legislației în vigoare.
 • Dacă copierea, re-distribuirea sau publicarea materialului înregistrat este permisă, schimbarea sau ștergerea atribuțiilor autorului nu vor fi permise. Utilizatorul a luat cunoștință cu faptul că nu este permis să-și asume drepturi de autor prin descărcarea materialului protejat prin legea drepturilor de autor.
 • Dacă ați identificat încălcări ale deținătorului dreptului de autor, apelați direct la contactele de pe pagina companiei sau administrația Lista.md - contact@lista.md.