Top 10 cele mai spectaculoase plaje din lume!

05 Iun 2018
2353
Top 10 cele mai spectaculoase plaje din lume!

Uite că am intrat în Vară, sezonul zilelor cu mult soare, temperaturilor înalte, a înghețatei, cireșilor, căpșunilor. Pe tot parcursul anului ai așteptat acest anotimp cu nerăbdare pentru a pleca în concediu. Ți-ai dori să mergi acolo unde te poți relaxa ascultând doar valurile mării? Unde poți să te scalzi în ape cristaline? Unde ai putea să adormi cuprins de lumina lunii?

Apă turcoaz, nisip fin, palmieri uriaşi, scoici colorate…pe scurt, un paradis exotic. Acest paradis exotic poate fi bifat pentru vacanța pentru această vară, sigur prețurile sunt mai ridicate, dar, ce e mai bun este mai costisitor.

Vara aceasta Lista împreună cu ofertele agențiilor turistice din Republica Moldova îți extind orizonturile pentru vacanța. Iată cele mai spectaculoase plaje din lume care ar putea fi alegerea perfectă pentru vacanța de vară.


1. Insula Boracay, Philippine

Insula Boracay, Philippine este una din cele peste șapte mii de insule care formează arhipelagul filipinez, este o insulă mică, înconjurată de recifuri de corali și este considerată a fi cea mai frumoasă insulă tropicală de pe planetă.

2. Plaja Whitehaven, Australia

Plaja Whitehaven, Australia este un loc pe care trebuie să-l vezi dacă vizitezi insula Whitsundays din Australia. Apele cristaline și nisipul alb se întind pe 7 kilometri de insula și oferă un loc retras și minunat, departe de agitație și zgomot. În nordul plajei de află Dealul Inlet, o colină superbă de unde se poate vedea cum, la schimbrea curenților, nisipul șerpuiește printre valurile colorate.

3. Plaja de Sticla, Kauai, Hawaii

Plaja de Sticla, Kauai, Hawaii este plaja potrivită pentru cei cărora nu le place să se umple de nisip. Aceasta este o plajă acoperită cu pietricele din sticlă transparentă,în nuanțe de albastru, maro, alb, roșu, verde. Sunt o priveliște senzațională! Potrivit oamenilor de știință, oceanului i-au luat aproximativ 10 – 30 de ani pentru a le crea.

4. Plaja Lake McKenzie, Insula Fraser, Australia

Plaja Lake McKenzie, Insula Fraser, Australia este situată pe marginea lacului cu o apă de cristal, considerat a fi cel mai curat lac din lume. Insula Fraser este una din cele mai mari insule de nisip, cu o pădure tropicală veche. Apa nu este sărată, fiind vorba de un lac cu apă dulce, deci nu te vor ustura ochii de la ea.

5. Plaja Rabbit, Lampedusa, Italia

Plaja Rabbit, Lampedusa, Italia este o rezervație naturală uimitoare, destul de retrasă, la care ai acces doar cu barca. Este evaluată în mod constant una dintre primele patru plaje din lume.

6. Plaja Navagio, Grecia

Plaja Navagio, Grecia este o coastă izolată pe insula Zakynthos și una dintre cele mai populare și fotografiate insule grecești. Accesul la această plajă se face doar cu vaporul.

7. Maya Bay, Thailand

Maya Bay, Thailand este una din cele mai frumoase plaje tropicale din lume şi milioane de turişti ajung aici anual. Excursia este posibilă doar cu barca sau vaporul, iar cei cu dare mână pot înnopta chiar pe plajă.

8. Renaissance Island, Aruba

Renaissance Island, Aruba este cu siguranță destinația care va rămâne pentru totdeauna în inimile celor care o vizitează! Pe lângă peisajul care-şi taie răsuflarea, turiştii pot face plajă la doi paşi de superbele păsări Flamingo. Aici, păsările cu penaj roz sunt peste tot. Cei care se cazează la resortul de pe plajă au acces gratuit pe insulă, însă cei care nu fac parte din această categorie trebuie să plătească o sumă destul de piperată pentru a se relaxa alături de păsările cu picioare interminabile.

9. Insulele Seychelles, Africa

Insulele Seychelles, Africa oferă plaje impecabile şi deloc aglomerate. Aici există excursii cu ghizi cu ajutorul cărora turiştii pot vedea unele dintre cele mai rare specii de floră şi faună de pe Glob. Insulele sunt renumite pentru exportul de ton, nuci de cocos, vanilie şi carapace de broască ţestoasă. Dacă eşti fan scufundări scuba diving şi snorkelling, aici este locul ideal pentru asta.

10. Brac, Croaţia

Brac, Croaţia este o destinaţie de vacanţă extraordinară pentru cei care caută colţuri de paradis liniştite. În Brac se ajunge cu feribotul sau catamaranul din Split. Plajele sunt în general stâncoase, acoperite de pietriş şi umbrite de păduri de pini. Cea mai faimoasă este Zlatni Rat, care se întinde ca un deget în apele Mării Adriatice. Este locul preferat al celor care practică windsurfing.

 

Comentarii