10 Plaje Curcubeu

24 Iul 2018
2918
10 Plaje Curcubeu

Uită de plajele cu nisip alb! Sparge steriopele de a petrece vacanțele pe plaje cu nisipuri albe, pentru că astăzi vei afla care sunt plajele cu nisipuri colorate. Mama natură este foarte creativă, ea ne oferă peisaje fantastice, de parcă ar fi rupte din filme SFI. Creațiile sale ne uimesc și ne fascinează prin frumusețea și splendoare sa. Ne-am obișnuit să beneficiem doar de ofertele agențiilor turistice, să accesăm doar acele destinații care ni se oferă, dar în lume există multe alte locuri unde ne-am putea petrece concediu. Dacă ești plictisit de plaje obișnuite și visezi la un concediu mai viu și mai colorat atunci citește în continuare care sunt plajele colorate.

 

1. Plaja Cabot, Insula Printului Edward
Plaja Cabot, Insula Printului Edward este o plajă cu nisip roșiatic. Această plajă te va fermeca prin frumusețea sa naturală. Insula a fost formată pe un pat sedimentar de gresie moale care face ca solul să aibă nuanță roșiatică.

2. Plaja Curcubeu, Fraser Island, Australia
Plaja Curcubeu, Fraser Island, Australia, datorită erodării rocilor, nisipurile de pe Rainbow Beach are mai mult de 70 de culori diferite create prin combinarea oxizilor de fier cu vegetația dizolvată.
 

3.  Plaja Pfieffer, Big Sur, California
Plaja Pfieffer, Big Sur, California este plaja cu nisip purpuriu. Nisipul violet prezent pe această plajă s-a format atunci când depozitele sângerii de granat şi mangan ale stâncilor s-au erodat şi au ajuns în mare.

4. Wai‘anapanapa State Park, Maui, Hawaii
Wai‘anapanapa State Park, Maui, Hawaii este stațiune cu câteva plaje cu nisip negru care își datorează culoarea de onix lavei ce se scurge în mare.

5. Ramla Bay ,Gozo, Malta
Ramla Bay ,Gozo, Malta, poate că nu are un nisip la fel de spectaculos ca nisipul negru sau roșu, dar nisipul plajei din Ramla Bay are o nuanță aurie-roșcată cum nu mai găsești în altă parte a insulei.

6. Papakolea Beach, South Point, Hawaii
Papakolea Beach, South Point, Hawaii este una dintre cele două plaje din lume de culoare verde, iar nuanța sa provine de la olivine. Mici cristale de olivină provenite de la stâncile vulcanice de pe insulă fac această plajă să fie una dintre cele mai neobişnuite din lume.

7. Harbour Island, Bahama
Harbour Island, Bahama are doar 5 km lungime și 1,6 km lățime, dar aici se află una dintre cele mai uimitoare plaje din lume. Nisipul roz provine de la resturile de foraminifere cu cochilii roșii ce s-au amestecat cu nisipul alb.

8. Plaja Siesta, Florida 
Plaja Siesta, Florida este cunoscută ca având cel mai alb nisip din lume. În plus, plaja este atât de pitorească încât a fost clasată pe locul întâi în topul pe anul acesta al celor mai bune plaje din Statele Unite ale Americii.

9. Plaja Monkey, Insula Tioman, Malaezia
Plaja Monkey, Insula Tioman, Malaezia, oferă o suprafață întinsă cu un nisip încântător de fin, de culoarea piersicii.

10. Plaja Rabida, Galapagos
Plaja Rabida, Galapagos oferă întinderi de nisip de un roşu aprins lângă impresionante ape turcoaz şi coline înalte verzi. Nisipul roşu din Rabida s-a format ca urmare a oxidării depunerilor de lavă bogate în fier.

 

Comentarii