Top 10 plaje de culoare neagră

21 Iul 2018
2856
Top 10 plaje de culoare neagră

Când suntem în căutarea destinației pentru vacanță în cale ne apăr cele mai populare atracții turistice cu cele mai frumoase și spectaculoase plaje. Nisipurile aurii scăldate de apele turcoaz te cuceresc instant din poze, imaginar deja ești acolo. Însă puțini cunosc că există plaje cu nisipuri colorate cu cele mai incredibile culori precum negru sau roz, maro sau galbene, verzi sau albe. Lista a creat anterior un top ce include plajele roz, iar astăzi vom face un top al plajelor negre. Plajele negre sunt creații ale naturii într-adevăr deosebite, acestea trezesc curiozitatea turiștilor și al oamenilor de știință. Dacă ești curios și hotărât să-ți petreci vacanța pe o asemenea plajă trebuie să știi că aici bronzul se va prinde mai ușor și mai repede de piele datorită nisipului negru ce captează mai ușor razele soarelui. Cât despre scăldatul în apele malurilor negre, acesta este în mare parte interzis datorită curenților apei foarte activi și agitați.

Plajele cu nisip negru chiar există, iar cele mai spectaculoase a fost incluse in acest top:

1. Vik Beach, Islanda

Vik Beach, Islanda chiar pe drumul care duce spre vulcanul Katla. De fapt, se află sub ghețarul Mýdalsjökull, care este situat pe vârful vulcanului.

2. Point Venus, Tahiti

Point Venus, Tahiti este cea mai faimoasa plajă de nisip negru din Tahiti, cea mai mare insulă polineziană franceză. Legenda spune că plaja a fost numită în cinstea căpitanului James Cook. Apa din golf este calmă, iar punctul de vedere al plajei de-a lungul mării este spectaculos.

3. Thiruvambadi Beach, India

Thiruvambadi Beach, India este o bijuterie ascunsă, și este una dintre cele mai puțin cunoscute plaje negre din lume. Situată în apropierea unei livezi de nuci de cocos, plaja neagră este parțial acoperită cu nisip negru, care conține o substanță radioactivă.

4. Langkawi insland, Malaezia

Langkawi insland, Malaezia este o combinație ciudată de nisipuri albe și negre. Nisipul negru este particularitate geologică, care îi pune în dilemă pe oamenii de știință. Localnicii cred că nisipurile negre sunt rămășițele unui război antic care a izbucnit între oameni și vulturi.

5. Plaja nisipurilor negre, California

Plaja nisipurilor negre, California este un loc mai puțin frecventat de oameni, însă este perfect pentru pasionații de căţărări sau pentru fotografi. Fiind înconjurată de munți, plaja este de o frumusețe extremă, chiar dramatică.

6. Plaja San Domingo, Filipine

Plaja San Domingo, Filipine este una dintre cele mai autentice din lume, care s-a format în urma unor activități vulcanice. Nisipul negru, apele de cristal și cerul albastru fac un peisaj deosebit.

7. Plaja Kamari, Grecia

Plaja Kamari, Grecia este un punct de maxim interes turistic în Santorini. Plaja este premiată cu Blue Flag și se întinde până la Monolithos, având o lungime de aproape 5 km. Este ce mai mare ca întindere din Santorini și din Ciclade, foarte bine organizată cu hoteluri, restaurante, terase și baruri chiar pe plajă, pentru toate gusturile și buzunarele.

8. Piha Beach, Noua Zeelandă

Piha Beach, Noua Zeelandă are o plajă frumoasă cu nisip negru situat pe coasta de vest a Noii Zeelande. În special în sezonul de vară, atrage călătorii ca un magnet.

9. Plaja Cahuita, Costa Rica

Plaja Cahuita, Costa Rica este, de asemenea, cunoscută sub numele de Plaja Negra. Este o plaja neagră care a fost onorată de mai multe ori cu Steagul Ecologic.

10. Black Sand Beach, Alaska

Black Sand Beach, Alaska este diferită nu numai prin nisipul său negru, dar și prin faptul că aici este destul de frig. Așa că bronzatul nu este cea mai bună idee.

 

Comentarii