Top 10 cele mai accesibile destinații turistice pentru vacanță

26 Iun 2018
2682
Top 10 cele mai accesibile destinații turistice pentru vacanță

Vacanța de vară este cea mai așteptată vacanță pentru fiecare angajat. Anotimpul cel mai călduros al anului îți permite să acumulezi noi cunoștințe, noi experiențe, noi oameni. Orașele turistice își deschid larg porțile pentru a primi cu multă ospitalitate fiecare turist, iar orașele exotice urcă în topul destinațiilor turistice pentru concediu. Datorită sezonului estival ale vacanțelor acestea ridică prețurile mai mult decât în alte anotimpuri ale anului și totuși putem beneficia de ofertele fierbinți ale agențiilor turistice din Republica Moldova care oferă posibilitatea de a rezerva din timp sau mult mai devreme destinația pentru concediu. Prețurile unui concediu variază în funcție de prestigiul și ofertele hotelurilor și ale altor condiții de care vor beneficia călătorii. O vacanță de lux este întra-adevăr costisitoare dar nu toți își pot permite, de aceea vă asigurăm că puteți să aveți o vacanță extraordinară, pe o plajă plină cu soare, unde vă veți putea relaxa la prețuri accesibile pentru fiecare.

Cele mai căutate destinații pentru concediul în această vară de către moldoveni sunt țările europene, cu plaje, mare și mult soare.

Lista a pregătit un top 10 cele mai accesibile destinații turistice ale acestei veri:

1. Atena, Grecia

Atena, Grecia este cea mai ieftină opțiune pentru vacanța de vară din punct de vedere al prețurilor pentru cazare. Atena abundă în obiective turistice și istorice. Orașul istoric Atena este plin de obiective turistice pentru că este locul de naștere al artei, științei și democrației, răscrucea dintre civilizația estică și cea vestică, este capitala și centrul politic, cultural și economic al Greciei.

2. Palermo, Italia

Palermo, Italia este capitala Siciliei și principalul oraș administrativ din regiunea Sicilia, fiind situat la poalele Muntelui Pellegrino. Oraș modern, plin de obiective turistice precum, monumente arhitecturale și naturale,cladiri interesante. În afara obiectivelor culturale veți găsi si magazine, piețe, restaurante și localuri tradiționale, câteva hoteluri pentru toate gusturile.

3. Paphos, Cipru

Paphos, Cipru este o insulă bogată în locuri fascinante și zone de o frumusețe naturală deosebită, este un oraș de coastă din sud-vestul Ciprului și capitala districtului cu același nume. Ruinele antice, plajele fascinante, golfurile și priveliștile incredibile, toate contribuie la ”făurirea” unor peisaje absolut paradisiace, Paphos fiind unul dintre cele mai apreciate orașe antice din Cipru, înțesat de vestigii și monumente impresionante, lăsate în urmă de un trecut remarcabil.

4. Napoli, Italia

Napoli, Italia este un oraș mare, în care viața vibrează datorită turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța aici. Acest oraș este plin de obiective turistice fascinante, clădiri și muzee. Napoli este un oraș catolic, cauza pentru care străzile sunt împânzite cu biserici faimoase care pot fi vizitate pentru stilul său arhitectural magnific. Orașul este cel mai bun loc în care puteți cunoaște viața urbană din sudul Italiei, un oraș aparent în scădere, dar plin de comori istorice și artistice.

5. Barcelona, Spania

Barcelona, Spania este capitala Cataloniei și al doilea oraș ca mărime al Spaniei. Aici te vei putea plimba printre ruine romane, prin cetatea medievală, iar apoi prin orașul modern cu bulevardele sale largi și clădirile cu arhitectură impresionantă. Centrul istoric al Barcelonei este aproape plat, în timp ce orașul modern se întinde pe dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, aducând aminte de San Francisco. Atât de viu în timpul zilei și zbuciumat pe timp de noapte.

6. Palma de Mallorca, Spania

Palma de Mallorca, Spania este o insulă superbă ce face parte din Arhipelagul Baleare, fiind soră de arhipelag cu Minorca și Ibiza. O capitală mediteraneană exclusivistă, unde multe celebrități au vile sau alte proprietăți imobiliare .Nu este o insulă foarte mare, dacă o cauți pe hartă, ci doar un mic punct vizibil.

7. Nisa, Franța

Nisa, Franța este cea mai vizitată și totodată cea mai mare stațiune de pe Coasta de Azur și locul perfect de unde puteți începe explorarea Rivierei Franceze. Nisa este un oraș ușor de descoperit și veți observa că cele mai importante obiective turistice sunt concentrate în jurul zonei centrale, iar aici ajungeți fie cu trenul la gara Nice Ville și urmând apoi Rue Jean Medecin.

8. Heraklion, Grecia

Heraklion, Grecia este locul unde vei găsi stațiuni liniștite, cu plaje retrase, dar și orașe cu poftă de viață și plaje aglomerate. Plantațiile de viță-de-vie și măslini care acoperă coastele insulei îți vor încânta privirea și îți vor răsfăța simțurile. Aici sunt concentrate cele mai multe situri arheologice, v de pe vremea civilizației minoice, nu trebuie sa ratezi Palatul Regal de la Knossos, unde vei putea admira Coarnele Taurului Sacru, simbolul orașului.

9. Lisabona, Portugalia

Lisabona, Portugalia este capitala și cel mai mare oraș al Portugaliei. Aici turiștii au oportunitatea de a vizita cele mai frumoase monumente arhitecturale, construcții romanice, gotice, baroce, moderne și postmoderne, care pot fi găsite peste tot în oraș. În oraș veți mai putea vizita mai multe muzee care conțin colecții variate de artă antică și modernă.

10. Larnaca, Cipru

Larnaca, Cipru este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, dar aici tradiția se îmbină în chip inspirat cu modernitatea, așa că așezarea are câte ceva de oferit oricărui turist. Încă de la prima vizită veți descoperi cu încântare frumusețea Ciprului. Se spune cî Larnaca este cea mai potrivită destinație pentru a întelege de ce Ciprul este una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice din spațiul mediteranean.

 

Comentarii