Top 25 cele mai populare destinații turistice din lume!

21 Iun 2018
2973
Top 25 cele mai populare destinații turistice din lume!

Vacanța este perioada în care organismul uman se recreează, își restabilește puterile, dar mai important într-o vacanță este oportunitatea de a descoperi locuri noi, de a vizita locuri și monumente naturale și arhitecturale, de a învăța câte ceva nou din fiecare cultură, de a savura delicii autentice. Fiecare dintre noi ar dori să călătorească cât mai mult, să colecteze amintiri din fiecare colțișor al lumii. Puțini dintre pământeni au ajuns să călătorească în jurul lumii, iar cei care au făcut-o, au povestit despre această călătorie, cu toate aventurile și experiențile sale în cărți. Sunt mulți extremiști care au ca scop cunoașterea a tuturor țărilor de pe hartă, ei aleg să facă asta în diferite modalități, fie cu avionul, fie cu iahtul, fie cu trenul, fie cu autovehiculul. Resursele financiare ar fi singura piedică care ți-ar sta în calea spre cunoașterea lumii, doar dacă ești destul de curajos sau ai un prieten care tinde spre aceleași destinații atunci optează pentru modul de a călători cu auto-stopul, în prezent mulți tineri aventurieri aleg această metodă de a călători.

Lista îți oferă un top informativ despre cele mai populare destinații din lume.


1. Canalul Panama, Panama

Canalul Panama, Panama este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din lume. Canalul Panama este un adevărat triumf arhitectonic care a schimbat pentru totdeauna comerțul global. Acest canal a deschis o nouă rută pentru nave care a unit două oceane, iar turiștii pot admira cel mai bine acest canal făcând o excursie cu barca pe lacurile Miraflores.

2. Turnurile Gemene Petronas din Kuala Lumpur, Malaysia

Turnurile Gemene Petronas din Kuala Lumpur, Malaysia sunt două turnuri impresionante de 88 de etaje și 452 metri înălțime. Intrarea se face pe baza unui pass care se dă în ordinea sosirii. Oricât de superbe ar fi aceste clădiri, nimic nu se compară cu priveliștile amețitoare ce se pot admira de pe pasarela care leagă cele două turnuri.

3. Opera din Sydney, Australia

Opera din Sydney, Australia este cel mai important centrul cultural din Australia. Faimoasă pentru arhitectura sa neobișnuită, clădirea albă seamănă cu un melc ce se ridică din apele portului Bennelong Point. Structura iconică a fost recent adăugată pe lista de patrimoniu UNESCO și se laudă cu mai multe săli de concerte de la imensele Concert Hall și Teatrul Joan Sutherland, la cele mai intime precum Playhouse sau Drama Theatre.

4. Chichen Itza, Yucatan, Mexico

Chichen Itza, Yucatan, Mexico este cel mai vizitat sit arheologic din Mexic, dar și o expunere superbă de cultură maiașă, fiind considerat drept una dintre minunile clasice ale lumii. Cel mai important loc de aici este Piramida Kukulkan, înaltă de 24 de metri. La răsărit și apus, în timpul echinocțiului de primăvară și toamnă, silueta acestei piramide creează o umbră, ce dă iluzia unui șarpe care se mișcă odată cu soarele.

5. Wat Pho, Bangkok, Thailanda

Wat Pho, Bangkok, Thailanda găzduiește un enorm Buda întins, cel mai mare din Tailanda. Această statuie are 46 de metri în lungime și 15 metri înălțime și este decorată cu foiță de aur. Ochii și tălpile statuii sunt decorate cu perle.

6. Memorialul 11 septembrie, New York

Memorialul 11 septembrie, New York este cel mai important moment de la începutul secolului al XXI-lea, 11 septembrie 2011, ce va rămâne în memoria americanilor pentru mult timp. Zece ani mai târziu, pe locul unde Turnurile Gemene au căzut, a fost ridicat un memorial în cinstea tuturor celor care și-au pierdut viața în acea zi fatidică. De atunci memorialul și muzeul adiacent a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din New York.

7. Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc se află la 90 de kilometri de Beijing, Marele Zid de la Mutianyu a fost restaurat în 1986. Această secțiune include un segment lung care traversează dealurile împădurite din zonă. Se extinde pe 2,5 kilometri și are nu mai puțin de 22 de turnuri de veghe, ceea ce permite vizitatorilor să se plimbe ore întregi în deplină singurătate.

8. Podul Charles, Praga, Cehia

Podul Charles, Praga, Cehia este cea mai fermecătoare atracție din Praga. Această legătură de 500 de metri între centrul medieval și Castelul Praga oferă și cele mai frumoase peisaje ale orașului împreună cu râul Vltava. Cel mai interesant aspect al acestui pod sunt nenumăratele statui de sfinți care mărginesc această structură și care sunt înconjurate de ceață la răsăritul soarelui.

9. Catedrala Notre Dame din Paris, Franţa

Catedrala Notre Dame din Paris, Franţa nu este doar capodoperă a arhitecturii gotice franceze, ci și una dintre cele mai vizitate biserici din lume. Interiorul imens poate acomoda peste 6.000 de persoane și se laudă cu geamuri superb decorate. Totuși, nimic nu se compară cu orga cu 7.800 de tuburi, care, deși nu mai funcționează, este cea mai populară atracție de aici.

10. Biserica Învierii lui Hristos, Sankt Petersburg, Rusia

Biserica Învierii lui Hristos, Sankt Petersburg, Rusia este una dintre cele mai iconice clădiri din Sankt Petersburg. Biserica Învierii lui Hristos se deosebește de restul arhitecturii grație fațadelor multicolore și a domului ce seamănă cu un bulb de ceapă. Interiorul, decorat de cei mai faimoși artiști ruși, se laudă cu peste 2.000 de metri pătrați de mozaic ce acoperă pereții și podelele.

11. Cristos Mântuitorul, Rio de Janeiro, Brazilia

Cristos Mântuitorul, Rio de Janeiro, Brazilia este unul dintre simbolurile Braziliei. Aflat pe Muntele Corcovado, la 700 de metri peste Rio de Janeiro, în zilele senine, turiștii se pot delecta cu peisaje superbe de la baza statuii. Pe timpul nopții statuia este iluminată și pare că plutește peste oraș, odată ce muntele se scufundă în întuneric.

12. Bazilica Sfântul Petru, Vatican

Bazilica Sfântul Petru, Vatican este una dintre cele mai importante opere de artă din lume, inclusiv faimoasa Pieta a lui Michelangelo. Deasupra bazilicii se află iconicul dom, ce poate fi văzut din aproape orice loc din Roma. Cei care se încumetă să urce până în vârf vor fi răsplătiți cu o priveliște superbă peste piazza, colonadele lui Bernini și magnificul oraș.

13. Taj Mahal, Agra, India

Taj Mahal, Agra, India este considerată una dinte cele mai iconice locuri din lume și denumit drept una din cele șapte minuni noi ale lumii, Taj Mahal este un adevărat testament al istoriei fascinante al Indiei. Deși această superbă clădire a fost fotografiată de nenumărate ori, nu poți înțelege frumusețea mausoleului decât dacă îl vezi în realitate.

14. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu, Peru este cel mai faimos sit arheologic din America de Sud. Chiar și până în prezent Machu Picchu nu și-a divulgat toate misterele. Printre cele mai importante atracții se numără Templul Soarelui și Piața Sacră de unde se pot admira priveliști superbe peste valea râului Urubamba.

15. Templul Angkor Wat, Cambodgia

Templul Angkor Wat, Cambodgia este cel mai mare monument religios din lume, este un templu superb ce datează din secolul al XII-lea. Deși la început a fost un templu hindus, de-a lungul timpului, a fost transformat într-unul budist și a fost înconjurat de un șanț cu apă masiv, de 200 de metri.

16. Moscheea şeicului Zayed, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Moscheea şeicului Zayed, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite se ridică impunătoare peste Abu Dhabi și servește drept cel mai important locaș de cult pentru cetățenii emiratelor. Structura masivă albă poate găzdui 40.000 de persoane și se laudă cu cel mai mare mozaic din marmură din lume. Această structură incredibilă a fost construită din marmură adusă din 28 de țări diferite, iar candelabrele din interior sunt cele mai scumpe din lume.

17. Sagrada Familia, Barcelona, Spania 

Sagrada Familia, Barcelona, Spania este cea mai populară structură din Barcelona datorită turnurilor sale multicolore ce străpung cerul. Această biserică a devenit o adevărată obsesie pentru locuitorii acestui oraș catalan, încă din 1882 când a început să fie construită. Vitraliile colorate mărginesc principala sală, iar un lift duce vizitatorii până în vârful unuia din turnuri pentru peisaje surprinzătoare.

18. Domul din Milano, Italia

Domul din Milano, Italia este un simbol îndrăgit al orașului, dar și cel mai exuberant exemplu de arhitectură gotică din Italia. Exteriorul este o fascinantă colecție de mici turnulețe, statui și contraforți, în timp ce în vârf se află o statuie impunătoare a Madonei. Priveliștile de pe acoperiș sunt de neratat, mai ales într-o zi senină când pot fi observați și Alpii italieni.

19. Alcatraz, San Francisco, SUA

Alcatraz, San Francisco, SUA a fost cel mai înfiorător penitenciar de maximă securitate din SUA. Printre cei mai faimoși prizonieri din Alcatraz se numără și Al Capone. Deși era considerat drept un loc de unde nu se poate evada, în 1962, frații Anglin și Frank Morris au reușit să fugă pe o plută și au fost de negăsit. Astăzi, Alcatraz este parte din zona de recreație Golden Gate și unul dintre cele mai populare atracții americane.

20. Podul Golden Gate, San Francisco, SUA

Podul Golden Gate, San Francisco, SUA este una dintre cele mai cunoscute atracții din SUA și chiar din lume. Unii turiști preferă să admire acest pod de la distanță, din Fort Point, în timp ce alții preferă să-l vadă din observatorul din partea de nord a structurii. Totuși, nimic nu se compară cu o plimbare pe bicicletă de la un capăt la celălalt.

21. Turnul Eiffel, Paris, Franţa

Turnul Eiffel, Paris, Franţa este cunoscut drept cea mai înaltă structură din capitala franceză, cu o înălțime de 320 metri. Atunci când vei vizita această atracție, nu uita să urci până la al treilea nivel, pentru a putea admira faimoasa priveliște peste Paris.

22. Alhambra, Granada, Spania

Alhambra, Granada, Spania este una dintre minunile lumii și cea mai importantă comoară arhitecturală a Spaniei. Poeți mauri au descris-o ca „o perlă printre smaralde”, referindu-se la natura bogată din jur. Exteriorul auster al clădirii ascunde o lume desprinsă din basme cu nenumărate fântâni muzicale, grădini superbe și palate frumos decorate.

23. Hagia Sofia, Istanbul, Turcia

Hagia Sofia, Istanbul, Turcia este considerată drept cea mai frumoasă clădire din Istanbul, dar și cea mai importantă structură bizantină din lume. Creată în anul 532, în timpul Împăratului Iustinian I, această catedrală a fost cea mai mare din lume timp de aproape un mileniu.

24. Memorialul Abraham Lincoln, Washington DC

Memorialul Abraham Lincoln, Washington DC este un monument cu adevărat important și special. Nu se poate să vizitezi capitala SUA și să nu admiri și impunătoarea statuie al celui de-al șaisprezecelea președinte american. Dacă asta nu este suficient, chiar și treptele acestei clădiri au intrat în istorie după ce Martin Luther King Jr a rostit faimosul său discurs „I have a dream”.

25. Burj Khalifa, Dubai, Emiratele Arabe Unite

Burj Khalifa, Dubai, Emiratele Arabe Unite este cel mai înalt zgârie nori de pe întreaga planetă. Cu o înălțime amețitoare de 828 metri, clădirea se laudă cu un design modern. Nu rata ocazia de a merge cu liftul până la etajul 124 de unde poți vedea cele mai impresionante priveliști peste Dubai și Golful Arab.

 

Comentarii