10 Stațiuni în Bulgaria

26 Apr 2018
3472
10 Stațiuni în Bulgaria

Acum este perioada cea mai favorabilă de a alege unde mergi în vacanță. Avem la îndemană o mulțime de oferte ale agențiilor turistice din Republica Moldova. Beneficiile acestor oferte te fac să beneficiezi de o vacanță cât mai relaxantă și HOT. Ești la birou și te bântuie gândul la o plajă pe malul mării, întinsă pe un șezlong cu un cocktail în mână? Atunci haide să vedem stațiunile unde visul tău va deveni realitate. Acum când țările europene au devenit atât de accesibile și apropiate nu este deloc greu să alegem unde ne petrecem vacanța. Ce zici despre o vacanță în Bulgaria? Cea de-a 14-a țară ca mărime din Europa, Bulgaria, ce se bucură de diversitate naturală cu munți și deschidere la mare, atrage nu doar prin intermediul faimoaselor “Golden Sands” ci și prin numeroase alte atracții turistice cum ar fi capitala, Sofia.

Noi îți propunem să-ți îndrepți atenția către stațiunile din Bulgaria, țara care a devenit tot mai populară în rândul moldovenilor, dar și a turiștilor din toată Europa. Iată cele 10 stațiuni din Bulgaria unde merită să-ți petreci concediul la mare.


1. Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur au obținut denumirea dintr-o legendă a locului care spune că în urmă cu foarte mulți ani, niște pirați au îngropat o comoară pe malul Mării Negre. Din motive necunoscute, tot aurul s-a transformat în nisip auriu. Stațiunea Nisipurile de Aur este supranumită și Perla Litoralului bulgăresc. Este situată la 17 km de nordul orașul Varna. Faleza depășește, în unele locuri, 100 metri lățime. Sezonul estival la Nisipurile de Aur este deschis din luna mai până în luna octombrie.

2. Albena

Albena este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul Mării Negre. Albena, cu plaja ei de 6 km, este situată la 30 de km de capitala maritimă a Bulgariei – oraşul Varna. Numele stațiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov. Albena este un prenume feminin bulgăresc. Stațiunea are plajă în lungime de 5 km, cu o lățime de 150 m, cu nisip fin; apa mării fiind curată, calmă și caldă.

3. Sfinții Constantin și Elena

Sfinții Constantin și Elena este o stațiune pe litoralul bulgăresc al Mării Negre amenajată într-un parc aflat la 10 km nord de centrul orașului Varna, la 2 km est de cartierul Vinița, și la 7 km sud de Nisipurile de Aur. Este cea mai veche stațiune la Marea Neagră a Bulgariei fiind în trecut denumită Drujba (Дружба) și Stațiunea Varna (Курорт Варна).

4. Balcic

Balcic este un oraș la țărmul Mării Negre, ce atrage turiștii prin zonele liniștite și fermecătoare cu istorie foarte interesantă. O vacanță în Balcic este ideală pentru cei care fug de agitația marilor stațiuni și sunt în căutarea unui sejur liniștit, departe de agitația cluburilor și a distracțiilor nocturne.

5. Sozopol

Sozopol este un oraș în regiunea Burgas din Bulgaria. Orașul e situat pe o peninsulă din Marea Neagră. Sozopol este una din cele mai populare stațiuni turistice de pe litoralul bulgar, apreciat atât pentru cadrul natural cât și pentru arhitectura orașului vechi.

6. Nesebăr

Nesebăr este un oraș si stațiune turistică în regiunea Burgas din Bulgaria, situat la circa 120 km sud de Balcic. Este amplasat pe o peninsulă lungă, în care se ajunge printr-un istm. Este o stațiune încântătoare, o bijuterie pe malul mării. Străduțe înguste, case albe din piatră și lemn, faleze înalte, restaurante pescărești, cafenele cochete, toate te îmbie și îți promit o vacanță romantică și inedită.

7. Sunny Beach

Sunny Beach este o combinație magică a muntelui și a plajei, un edificiu arhitectural și istoric al culturii bulgare ale “orașelului perfect pentru recreere”. Pe drept cuvânt se poate spune că această stațiune este varianta optimă a posibilităților pentru orice gusturi și buzunare.

8. Obzor

Obzor este o stațiune mai ieftină, motiv pentru care este preferată de tineri sau familiile cu posibilități financiare mai reduse. Are câteva hoteluri de patru stele, dar majoritatea sunt de trei, două și o stea. Sunt amenajate și câteva camping-uri. Unele hoteluri au ieșire direct spre plajă și piscină. În centrul localității pot fi vizitate ruinele unui templu roman.

9. Pomorie

Pomorie s-a dezvoltat și ca stațiune balneară datorită vecinătății cu lacul cu apă sărată de unde se extrage nămol terapeutic. Stațiunea este construită pe o peninsulă îngustă, între Marea Neagră și lacul Pomorie.

10. Elenite

Elenite este o stațiune relativ nouă, construită începând cu anul 1985. Numele ei înseamnă „Cerbi”. În Elenite se practică sistemul All Inclusive, care inseamnă servicii complete de cazare, masă și băuturi autohtone. În spatele hotelurilor se desfășoară o padure unde se pot face plimbari. Elenite este o stațiune luxoasă si liniștită, aleasă în special de cei care vor să se odihnească și să își petreacă concediul fără a se deplasa prea mult.

 

Comentarii