Vacanță pe litoralul Românesc!

24 Mai 2018
3171
Vacanță pe litoralul Românesc!

Pentru cei care nu iubesc călătoriile lungi, zborurile, schimbare fusului orar, acomodările la locurile noi, lucrurile neobișnuite, bucătăriile netradiționale, ci doar își doresc o vacanță simplă pe plajă, la mare, la soare, și eventual, să mai cunoască și limba vorbită, deci vorbim despre o vacanță comodă. Pentru acest gen de oameni le sugerăm litoralul Românesc. O vacanță pe litoralul Mării Negre ar putea fi cel mai bun răspuns pentru iubitorii de soare, mare, plaje întinse, cu nisip fin și o mulțime de activități. Același soare, aceeași bucătărie, aceleași tradiții, aceeași oameni, aceeași limbă vorbită, extraordinar, vacanță fără eforturi. Litorarul Românesc este destul de aglomerat de turiști datorită prețurilor “mai accesibile” , în plus plajele sunt renumuite și pentru valorile lor terapeutice. Noroiul luat din adâncurile mării este utilizat în diferite stațiuni precum Mangalia și Eforie Nord, în scopul băilor cu noroi. Chiar și celebrele tratamente de întinerire, cum ar fi “Aslavital” și “Gerovital” utilizează tehnica scăldării în noroi.

Pe litoral există o mulțime de oportunități de distracție și agrement care acoperă preferințele și exigențele tuturor turiștilor care își petrec aici vacanța. În ultimii ani, de-a lungul litoralului s-au dezvoltat numeroase restaurante și terase amenajate pe plajă sau în imediata apropiere a acestei, oferind turiștilor posibilitatea de a se relaxa într-o atmosferă veselă de vacanță și de a se delecta cu preparate românești, internaționale sau pescărești. De asemenea, litoralul românesc oferă posibilități de practicare a tuturor sporturilor acvatice, fiecare stațiune dispunând de baze de agrement moderne. Opțiunile de agrement pe litoral sunt completate de terenuri de tenis, fotbal și golf, parcuri de distracție și centre de divertisment care se întâlnesc frecvent în stațiuni. Posibilitățile de distracție sunt întregite de recentele construcții turistice din stațiunea Mamaia dintre care le amintim pe cele mai importante: Aqua Magic si Telegondola. Nu doar plajele întinse și însorite, oportunitățile de cazare și posibilitățile de agrement fac litoralul românesc atractiv! În zonă există o mulțime de obiective și atracții turistice care merită vizitate. Muzee, monumente istorice de mare însemnătate, ruine antice, biserici, mănăstiri, rezervații naturale unice în țară și în Europa și multe alte atracții întregesc pitorescul litoralului românesc și al pământului doborgean.

Aflați în continuare care sunt cele 10 destinații de vacanță pe litoralul Romaniei:


1. Mamaia

Mamaia este renumită pentru cel mai fin nisip al plajelor din România. Mamaia este cea mai mare plajă a Mării Negre și cea mai însorită stațiune. Această stațiune este acum cea mai bună destinație pentru sporturile de apă din România, care au loc atât pe mare, dar și pe lacul Siutghiol. Locurile de cazare sunt foarte bune, cele mai multe dintre hoteluri fiind noi sau recent modernizate, iar majoritatea se află foarte aproape de plajă.

2. Eforie Nord

Eforie Nord s-a dezvoltat datorită proprietăților terapeutice ale noroiului de la lacul Techirghiol. Cei care suferă de reumatism, afecțiuni dermatologice sau nutriționale, își pot găsi leacul venind în Eforie Nord. Stațiunea nu este doar despre boli și tratamente, ci și despre distracție, plaje frumoase și largi, relaxare. Turiștii din Eforie se pot bucura de unități de cazare bine puse la punct, de restaurante cu preparate delicioase, de o mare atractivă și de peisaje deosebite. Eforie Nord este una dintre destinațiile de vacanță preferate atât de romani cât și de turiști.

3. Costinești

Costinești este o plaja populară și plină de viață. Principala atracție pentru turiști și tineri este partea sudică a plajei, partea nordică are nisipuri fine și ape curate, iar în sud veți găsi nisipuri fine, soare din belșug pe tot parcursul zilei și prețuri mai mici decât în alte stațiuni. Foarte populare sunt bărcile și hidro-bicicletele de la Lacul Costinești.

4. Vama Veche

Vama Veche este cunoscută pentru aerul de libertate și pentru comunitatea boemă de artiști care se relaxează vară de vară aici. Cei mai mulți turiști care aleg Vama Veche nu o fac neapărat pentru plajă, cu toate că stațiunea din sudul României are capacitatea de a oferi nisip fin, soare din belșug și o mare plăcută și curată. Vama Veche este o stațiune în care poți găsi cam tot ceea ce te interesează într-un sejur în care cauți distracție din plin.

5. Neptun

Neptun este aleasă de tinerii care doresc să se distreze în cluburi sau în baruri, fiind considerată una dintre stațiunile de lux din România. Plaja din Neptun este una dintre cele mai bine amenajate de pe întregul litoral. Nisipul din Neptun este bun, apa este curată iar posibilitățile de agrement sunt numeroase.

6. Olimp

Olimp este una dintre cele mai solicitate stațiuni de pe întregul litoral. Aici vei descoperi o faleză înaltă cu o panoramă deosebită asupra Mării Negre și o plajă plăcută, deși destul de îngustă. Apa din Olimp este curată și este destul de caldă pentru a le permite turiștilor să facă băi relaxante.

7. Mangalia

Mangalia oferă mai mult decât nisip fin, mare, soare, cluburi și distracție. Mangalia uimește turiștii printr-o istorie bogată și prin câteva caracteristici impresionante. Este una dintre cele mai sudice plaje din țară, ceea ce duce la temperaturi ridicate.

8. Venus

Venus este stațiunea cunoscută pentru caracterul ei balneoclimateric. Din pământul său izvorăsc ape minerale sulfuroase hipotermale care pot vindeca o mulțime de afecțiuni. Pe lângă aceste ape minerale, puteți beneficia de efectele terapeutice ale razelor soarelui, apei mării și brizei care pot ajuta la vindecare unor boli de piele, afecțiuni respiratorii sau probleme ale aparatului locomotor.

9. Năvodari

Năvodari este stațiunea indicată atât pentru odihnă și recreere în vacanțele de vară, cât și pentru tratarea unor tulburări de creștere a copiilor, a unor anemii secundare, rahitism, afecțiuni reumatismale sau dermatoze, factorii naturali de cură fiind climatul maritim, bogat în aerosoli salini și apa Mării Negre. Stațiunea beneficiază de policlinică, restaurante cu servire a la carte, topogane, terenuri de sport (baschet, fotbal, tenis, volei), teatru de vară, discoteci.

10. 2 Mai

2 Mai este zona de nisip cea mai lată, datorată curenților maritimi care adună nisipul la baza digului. Pe plajă sunt presărate terase, bărulețe și chioșcuri unde se poate servi o gustare sau o bere rece. Zona de nisip este frumos amenajată cu umbreluțe din paie și șezlonguri. Seara este foarte plăcută o plimbare de-a lungul Golfului 2 Mai, până la cazemată. Pe plaja 2 mai se practică toate sporturile nautice și plimbări cu barca, cu hidrobicicletă, cu jetskiul.

 

Comentarii