Trend nou: acoperișuri verzi și pereți vegetali.

15 Mai 2020
2015
Trend nou: acoperișuri verzi și pereți vegetali.

Acoperișuri verzi și pereți vegetali

Ecologia este o latură importantă în studierea și protejarea naturii. Tot mai des ne întâlnim cu termenul “ECO”, aceste sisteme protejează și aduc mai puține daune mediului înconjurător. Într-un oraș aglomerat vei găsi mai rar un spațiu natural, cu verdeață și aici oamenii care lucrează în domeniul construcțiilor și în domeniul architectural au inventat pereții vegetali și acoperișurile verzi. Acestea sunt o adevărată inovație pe piața de afaceri, o tehnică specială care dorește să recreeze micro eco-sistemul unde aceste plante trăiesc în mod obișnuit. Pereții vegetali și acoperișurile verzi imită cadrul natural, substratul fiind lipsit de pământ, făcând astfel construcția foarte ușoară și ușor de adaptat. Fiecare dintre acestea conține o multitudine de specii de plante care formează un tablou unic și oferă încăperilor prospețimea și frumusețea unui peisaj din natură. Plantele și modul de așezare sunt alese în funcție de mediul și micro-climatul specific locației. Special concepute pentru a fi obiecte ornamentale, pereții vegetali și acoperișurile verzi nu impresionează doar prin frumusețea plantelor, ci și prin faptul că sunt vii și în continuă schimbare după anotimp.

Pereții vegetai și acoperișurile verzi depășesc semnificația arhitecturii contemporane și dau o valoare nouă rolului clădirilor în planificarea urbană. În plus peretele vegetal instalat într-o încăpere va îmbunătăți calitatea aerului și va da senzație de relaxare oaspeților.

Dacă vrei să abordezi noua inovație arhitecturală în locuință ta, iată la cine poți apela:

Tegola

TEGOLA Moldova fost înființată în anul 2005, fiind reprezentantul oficial în Republica Moldova al Concernului Tegola Canadese S.p.A (Vittorio Veneto, Italia), liderul european în producerea de acoperiș din bitum, hidroizolații și drenaj. Compania oferă soluții complete pentru acoperiș: șindrilă bituminoasă și din cupru, pelicule și bariere de vapori, plăci OSB, ferestre de mansardă, sisteme de scurgere, hidroizolații și alte accesorii pentru acoperiș. Serviciile companiei sunt conturate prin experiența în domeniu, soluții tehnice superioare, ingineri calificați, proceduri controlate, materiale de cea mai bună calitate. Tegola proiectează și aplică soluții tehnice performante pentru hidroizolații, pardoseli, șape, betoane, degivrări, construcții de acoperișuri și terase verzi, alături de o multitudine de servicii complementare. Află mai multe detalii despre activitatea și serviciile companiei aici.

tegola moldova

Conluxart

Compania Conluxart combină armonios trei aspecte importante în procesul de „construcție”, „luxul” creat de materialele calitative și abordarea „artistică” a proiectelor de orice complexitate. Compania de construcție are propriile echipe de montare a acoperișurilor, astfel, oferă garanție atât la produsele comercializate cât și la serviciile de montare executate. Pe baza măsurătorilor și a materialului selectat, Conluxart elaborează oferta care conține atât costul pentru material cât și costul lucrărilor, fiecare client va beneficia de servicii de calitate la prețuri accesibile.

conluxartIndiferent dacă doriți un acoperiș verde intensiv sau unul extensiv, de tip peisaj sau de tip grădină, cu vegetație ultra ușoară, dacă vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori pentru un aspect spectaculos, sau doar pentru o izolare fonică accentuată, sau că funcția ecologică a acoperișului verde să fie completată, apelați la unul dintre aceste companii specializate în construcția acoperișurilor pentru o consultanță de specialitate. Iar, daca deja ați instalat astfel de acoperișuri verzi, lăsați un comentariu pentru a informa ceilalți utilizatori Lista.md.

Lista.md este sursa ta de oferte și informații despre companii. Nu rata șansă de a obține notificări despre noutățile despre companii și ofertele noi. Creează contul de membru, abonează-te la newsletter, caută și găsește cele mai bune oferte în localitatea ta.

Comentarii