Topul benzinăriilor din Republica Moldova.

16 Mar 2018
1822
Topul benzinăriilor din Republica Moldova.

Mașina-un obiect atât de necesar și de util în zilele noastre, am dori să funcționeze ideal și să nu se defecteze niciodată. Mașina este un alt membru al familiei care are nevoie de alimentație și întreținere. Pentru ca mașina ta să-ți slujească ani în șir ai nevoie de cele mai bune produse de întreținere și combustibili de înaltă calitate, precum și alte servicii de care necesită aceasta. Pentru a menține bunăstarea automobilului apelăm la servicii auto, iar pentru a alimenta apelăm la benzinării, magazine speciale pentru aprovizionare a automobilului cu carburant. Benzinăria este stația de alimentare care distribuie combustibil și lubrifianți pentru automobile, mai nou și energie electrică pentru automobilele electrice. Cel mai des combustibili comercializați sunt: benzina, motorina și gazul petrolier lichefiat.

Fiecare benzinărie care aparţine unui brand renumit oferă câte două tipuri de benzină şi două tipuri de motorină, sortimentul mai scump din fiecare categorie fiind considerat mai bun şi mai eficient pentru motorul maşinii. Deasemenea, automobiliștii preferă benzinăriile care oferă reduceri sau care au oferte promoționale, dar bineînțeles pe primul loc este calitatea combustibilului.

În Republica Moldova există cel puţin șase reţele mari de benzinării, la care se adăugă câteva reţele mai mici intrate de curând pe piaţă, dar şi o serie de benzinării particulare.


1. LUKOIL-Moldova

LUKOIL-Moldova este unul din liderii de pe piaţa produselor petroliere şi a gazelor lichefiate din Republica Moldova. Compania deține propria rețea de benzinării și depozite de petrol. Lukoil operează cu cinci baze de petroliere şi un terminal de gaz, precum şi 102 de staţii de alimentare, dintre acestea circa 30 sunt în Chișinău. Pe lângă acestea, staţiile de alimentare au în posesie baruri, magazine, staţii de carburanţi şi spălătorii auto.

2. Rompetrol

Rompetrol este una din cele mai vechi companii din Estul Europei, cu activități în fiecare sector din domeniul petrolului și al gazelor naturale. Rompetrol deține operațiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, explorare, producție și servicii industriale. Compania deține peste 1000 de benzinării în șase țări precum România, Republica Moldova, Bulgaria, Franța, Spania și Georgia, care operează sub brandurile Rompetrol, Dyneff și Litro.

3. Petrom Moldova

Petrom Moldova dispune de o reţea ce numără 79 de staţii de alimentare cu produse petroliere pe întreg teritoriul al Republicii Moldova, asigurând astfel o efectivă acoperire naţională. De asemenea, compania deține 76 de magazine cu un asortiment larg de produse complementare.

4. Vento

Vento este o rețea de peste 60 de benzinării în toată țara, amplasate exact acolo, unde ai nevoie să-ți faci plinul sau să faci o pauză în drum. Datorită amplasării strategice, benzinăria acoperă toată țara, furnizând cea mai bună producție în materie petrolieră, din România, Austria și Belarus. Compania oferă clienților săi carburanți de înaltă calitate și cel mai delicios fast-food, iar deservirea se face la cel mai înalt nivel de către angajații profesioniști.

5. Bemol

Bemol administrează 47 de stații de alimentare, din care 18 în Chișinău. Bemol este o companie modernă, flexibilă, care oferă produse și servicii de calitate. Deservirea în cadrul stațiilor de alimentare este la un nivel înalt.

6. Tirex

Tirex este o companie modernă, având o dezvoltare dinamică pe piaţa produselor petroliere din Moldova, principalele domenii de activitate fiind: importul, vânzarea en-gross si en-detail a produselor petroliere, prestarea serviciilor de depozitare a acestora. Compania deține 101 de staţii amplasate în diferite localităţi şi pe traseele Republicii Moldova, prestând un nivel de deservire exemplar.

 

Comentarii