Top 10 Plaje de Vis

10 Aug 2015
8631
Top 10 Plaje de Vis

Există un număr enorm de plaje pe glob, dar în acest an, pentru a stabili cele mai bune locuri nisipoase, am hotărît să vă prezentăm un top 10 al plajelor de vis. 

1. Seychelles

Una dintre cele mai fotografiate plaje din lume. Nisipul palid roz al Anse Source d'Argent se desfășoară de-a lungul insulei La Digue, una din cele 115 componente ale arhipelagului din Oceanul Indian. Nisipurile strălucesc pe fundalul unor imenși bolovani de granit, purtați de timp și vreme. Apa de culoare turcoaz are relativ o mică adâncime și este protejată de valurile oceanului de un recif.

2. Maldives

Dacă plaja dumneavoastră de vis constă în a petrece câteva nopți răsfățat într-o stațiune de top sau doriți să înotați printre pești tropicali la aproximativ 24 metri sub apă- pe insulele Maldive ambele pot deveni realitate. Aproape de Ecuator, la sud-vest de Sri Lanka, 1102 insulele alcătuiesc Maldive în forma a 26 de atoli(insule în formă de inel). Aerul moale învăluește arhipelagul și se amestecă frumos într-o ceață de palmieri.

3. Bora Bora, Tahiti

Aceasta este una din insulele magice care alcătuiesc Polinezia Franceză în Pacificul de Sud. Doar 29 km lungime, această mică alunecare luxuriantă de teren se află într-o lagună mărginită de maluri cu nisip alb, cel mai bun fiind la Matira Point. Bora Bora are porecla de "Insulă Romantică", o poreclă ce ușor se asociază cu plajele sale izolate, hotelurile intime, și atmosferă liniștită.

4. The Hamptons, New York

Hamptons se lăuda cu unele dintre cele mai frumoase plaje de pe Long Island. Țărmurile neatinse încep de la Southampton și continuă spre est pînă la sfârșitul insulei la Montauk. Dune suflate de vînt și ierburi fluturând la frontiera Oceanului Atlantic.

5. Lanikai Beach, Hawaii

O jumătate de kilometru de nisip lucios, palmieri legănându-se pe o plajă albă, plante tropicale deosebite și soare nesfârșit -acestea fac Lanikai să fie una dintre cele mai pitorești plaje din Hawaii. Țărmul este protejat de un recif de corali în apropiere, care oferă un surfing relativ calm. Apa este întotdeauna de un verde profund și este perfectă pentru o a face poze superbe.

6. Nantucket Island, Massachusetts

Cele mai populare plaje de pe această insulă din Atlanticul de Nord sunt Surfside și Children’s. Apele de aici sunt relativ calme și există o mulțime de nisip pentru a construi orice castel ce îți poți imagina. Madaket Beach este cunoscut pentru un surfing dur și apusuri de soare ce nu trebuie ratate. Quidnet Beach oferă priveliști minunate ale farului Sankaty Head.

7. Fraser Island, Australia

Situat pe coasta însorită Queensland la 259 km nord-est de Brisbane, Fraser Island este cea mai mare insulă de nisip din lume și casa unei plaje superbe. Acest loc ce face parte din Patrimoniul Mondial este visul oricărui ecologist, cu 1,664 de kilometri pătrați de paradis natural neatins, păduri tropicale cu copaci vechi de peste 1.000 de ani ce ies din nisip. Aici se pot găzdui o gamă largă de turiști, de la iubitorul de ecologie pînă la fanii stațiunilor de lux.

8. St. Bart's

Una din multitudinea de insule din Marea Caraibelor, St. Bart iese în evidență cu un amestec de chic francez și o insulă a relaxării. Cu plaje retrase, bucătărie rafinată franceză, și hoteluri fermecătoare, acest loc de joacă tropical este popular pentru Jet Set. 13 kilometri de-a lungul insulei sunt mărginiți de 20 de plaje și golfuri mici pentru înotători, cu apă spumoasă și nisip alb.

9. Langkawi, Malaysia

Numele "Langkawi" se traduce "țara dorințelor" un concept binevenit care contrazice oarecum originile istorice ale insulei ca un adăpost pentru pirați. Langkawi a devenit un refugiu modern pentru călătorii care caută o evadare. Dacă dorințele dumneavoastră de vacanță se extind de la nisipuri albe și ape limpezi pînă la păduri minunate, atunci fiți siguri că veți găsi tot conținutul aici. Datai Bay, situat pe Pulau Langkawi, este un refugiu ceresc la Marea Andaman.

10. Kauna'oa Bay, Hawaii

Situat pe coasta Kohala, Kauna'oa Bay este locul de chintesență a insulei Hawai. 0.4-kilometri lungime, plaja în formă de semilună este acoperită de nisip alb, palmieri și o apă calmă, limpede, albastră. (Fii atent la înot pentru că nu există salvamari pe această plajă publică). În plus față de înot și plajă, trecătorii pot face scufundări sau se pot “plimba” cu plăcile de surf.

 

Comentarii