Cum poți comanda piese auto online in Moldova?

17 Mar 2021
1857
Cum poți comanda piese auto online in Moldova?

Deja nimeni nu poate fi impresionat că se poate de cumpărat piese auto online. Oamenii s-au obișnuit atât de mult cu mediul online, încât în drum spre un magazin de piese auto, traficul rutier a fost înlocuit cu traficul mobil. Nu a mai rămas nicio îndoială că este mult mai comod să faci cumpărăturile pe internet decât să mergi la magazin, mai ales pe timp de pandemie. E bine de știut cum să faci comandă piese auto online.

Într-un magazin piese auto online puteți găsi piese online la preț de producător, aceasta fiind doar la câțiva kilometri de dumneavoastră. Nu trebuie să vă îngrijorați despre livrarea la domiciliu, aceasta nu va fi o problemă, pentru că fiecare magazin online piese auto are contract cu firmele de livrare precum DHL, Nova Poshta și alte companii care activează în acest domeniu. Cu toate acestea, atunci când accesați comandă piese auto online veți avea de-a face cu oameni străini, pe care probabil nu veți da ochii niciodată. De aceea, citiți cu atenție termenii și condițiile pentru acest tip de cumpărături. Oferind timp și atenție acestui document, veți evita anumite probleme care pot să apară și să economisiți ceva bani.

piese auto

Cum să plasați corect comanda piese auto online?

Chiar dacă sunteți la curent despre cum puteți cumpăra piese auto online, nu vă grăbiți să cumpărați fără a consulta mai multe site-uri piese auto. Mai întâi trebuie să vă convingeți despre veridicitatea numărul seriei de piese auto, după ce ați primit piesa, nu vă grăbiți să o instalați, deoarece puteți încălca condițiile de garanție.

De asemenea, nu efectuați comanda piese auto online în cazul în care vânzătorul nu expune nicio fotografie a piesei, acesta este un risc inutil. Citiți cu atenție recenziile înainte de a cumpăra piese auto online, și faceți această comandă de la brandurile cunoscute. În continuare vom vorbi mai detaliat despre cum să plasați comanda în mod sigur și rapid.

Alegeți între magazinele de piese auto originale și de piese auto neoriginale

Înainte de a începe căutările, trebuie să decideți de care piese auto online cătați: originale sau neoriginale. Fiecare dintre aceste variante are avantajele sale, și dacă nu căutați piese auto online la mâna a doua, decideți care sunt acestea.

Explorați site-uri piese auto

Înainte de a cumpăra, faceți o investigație profundă și faceți cunoștința cu fiecare magazin piese auto online. Citiți reviste sau articole, ca să aprofundați subiectul, și pentru a înțelege ce fel de produse aveți nevoie. Mai bine să amânați comanda pentru câteva zile și să cunoașteți mai multe păreri, caracteristici și specificări despre un anumit magazin piese auto online. Nu vă grăbiți să plasați comanda piese auto online, abordați cu atenție și prudență acest subiect, mai ales când doriți să cumpărați piese online scumpe.

piese auto 2Bineînțeles, cel mai important lucru este să alegi cel mai bun magazin piese auto online. Dacă magazinul online piese auto numără recenzii pozitive, atunci și acele produse pe care vrei să le comanzi sunt de înaltă calitate. În acest articol puteți găsi un magazin piese auto online care să corespundă cerințelor dumneavoastră.

Alegeți un mod de plată sigur și convenabil

Atunci când optați pentru cumpărături online, fie că faceți comandă piese auto sau gadegeturi și electrocasnice, calculatoare sau chiar dacă optați pentru livrare apă la domiciliu, este nevoie să luați în considerare nivelul de siguranță. Un magazin piese auto online va cere datele cardului, chiar dacă majoritatea de site-uri de piese auto se atârnă foarte serios de acest proces din cauza escrocheriilor și au protocoale întregi pentru a vă proteja datele personale, cu toate acestea trebuie să fiți prudenți.

În calitate de alternativă puteți crea un cont Paypal și prin intermediul acestuia să achitați cumpărăturile online. PayPal oferă confidențialitate și se află printre cele mai sigure și comode metode de plată.

Utilizarea ordinelor de plată online sau a transferurilor bancare nu este o idee foarte bună. În cazul în care apare o problemă, nu veți putea returna banii, veți pierde banii odată ce plasați comanda piese auto online.

piese de schimbVerificați procedura și condițiile de livrare

Atunci când aveți de-a face cu vânzători pe internet trebuie să țineți cont și de distanța dintre voi. La început vă pare că ați găsit o ofertă bună, dar livrarea poate dura săptămâni, sau chiar luni de zile. Dar, nu uitați, cu cât livrarea este mai rapidă cu atât va fi mai costisitoare.

Când optați pentru comenzi online, acordați mare atenție acestor două puncte:

1. Indiferent ce fel de magazin piese auto online ați ales, în primul rând verificați procedura și condițiile de livrare și suma totală pe care trebuie să o achitați. Aici pot fi incluse taxele pentru livrare, iar livrarea rapidă chiar vă poate face gaură în buzunar. Dacă sunteți pregătiți să așteptați, atunci alegeți livrarea obișnuită.

2. Fiecare magazin online piese auto care se respectă va avea opțiunea de „urmărire” care permite să verificați aflarea comenzii în orice moment.

piese de schimbAflați despre procedura de returnare

Dacă aveți nevoie să returnați produsul într-un magazin obișnuit, atunci dvs mergeți acolo, arătați chitanța și returnați cumpărătura.

Returnarea unui produs defecte într-un magazin piese auto online este un proces mai dificil. Aici aveți două opțiuni: să contactați vânzătorul prin intermediul platformei, sau să tipăriți factura de returnare a produsului și să-l trimiteți prin poștă. Totul depinde de politica de returnare a fiecărui dintre site-uri piese auto.

Furnizorii de încredere oferă garanție de returnare pentru o perioadă 30-90 de zile. Acest moment trebuie clarificat înainte de a plasa comanda.

Avantajele de a apela la comanda piese auto online

Magazinele online sunt comode. Nu va trebui să treceți prin toate cercurile iadului alergând prin fiecare magazin din orașul dvs, iar mai apoi să târâți acea piesă acasă. Livrarea se va efectua sigur și la timp. Dar, ca și în cazul oricărei cumpărături, trebuie să cercetați site-uri piese auto și produsele pe care vreți să le comandați. Chiar dacă sunteți un cumpărător cu experiență, oricum trebuie să vă asumați anumite riscuri care pot apărea când optați pentru comanda piese auto online.

Administrația Lista.md speră că acest articol vă va ajuta să evitați problemele legate de comenzile online de pe site-uri piese auto. Înregistrați-vă, lăsați-ne comentarii și spuneți-ne despre experiența cu un magazin piese auto online.

Comentarii