Adrenalină și Sportul extrem în Moldova

07 Aug 2020
3496
Adrenalină și Sportul extrem în Moldova

Top sporturi extreme din Republica Moldova

Sporturile extreme sunt activitățile sportive care implică un risc substanțial la adresa vieții și includ viteză, înălțimi mari sau efort fizic. Sporturile extreme sunt caracterizate de elementul fiorului și de emoție. Cascadoriile și provocările periculoase intră, de asemenea, în categoria sporturilor extreme. Sporturile extreme s-au răspândit în toată lumea, fiecare țară având extremiștii săi care bat recorduri, pe când unii primesc aceeași doză de adrenalină, aceleași emoții privind practicarea activităților periculoase doar la televizor.

Senzații tari, emoții puternice și dorința de a experimenta lucruri noi, fac ca oamenii să recurgă la practicarea sporturilor extreme precum: alpinismul, parașutismul, skiiatul, skydivingul, parkurul, scufundatul în grote, bungee jumpingul etc. Aceste tipuri de sport sunt considerate că fiind periculoase, și ascund anumite riscuri, un om care alege să practice un astfel de sport este foarte asumat și îndrăzneț. Cum se explică atracția pentru activitățile cu nivel ridicat de risc? Răspunsul este pasiunea, unii doresc să-și cunoască limitele, alții adoră adrenalina, și mai rar vei întâlni pe cei născuți cu adrenalină în sânge, care nu pot trăi fără să experimenteze și fără să se impună anumitor factori periculoși. Ceea ce pentru unii înseamnă frică, risc, depășire, pentru alții este un stil de viață obișnuit.

Cine dintre noi nu ar vrea să-și depășească limitele, să cunoască noi posibilități, să simtă adrenalină? Cred că oricine, mai ales când viața a luat o altă întorsătură și plictiseala își pune amprenta tot mai adânc în viața fiecăruia.

Deja cunoaștem destinațiile turistice pentru cei dornici de aventuri, doar că curiozitatea ne-a făcut să cercetăm unde și ce fel de sport extrem se poate de practicat în Republica Moldova, și iată ce am găsit:

Diving federation

Federația de activități subacvatice din Republica Moldova se ocupă de recrutarea în grupuri pentru pregătire pentru scufundări și certificarea CMAS și PADI. Cursurile sunt oferite de instructori de înaltă calificare, cu experiență vastă în domeniu, grupuri de 4 persoane și grupuri separate pentru copii. Un curs durează o săptămână, în bazin, apoi în apă deschisă. Descoperă o nouă lume de o frumusețe uimitoare împreună cu Diving federation!

diving federation

Centrul sportiv de paintball “SECTOR.MD”

Centrul Sportiv de Paintball și Clubul de Agrement din Chișinău pentru copii, adolescenți și adulți. De la amatori la profesioniști, grupuri de prieteni sau angajați ai companiilor și chiar și copii, cu toții aleg Centrul Sportiv de Paintball Sector.md pentru a-și depăși limitele.

sector md

Federația de parașutism din Republica Moldova

Organizaţie obştească întruneşte în rândurile sale atât amatori de paraşutism, cât şi sportivi de performanţă din Republica Moldova. Scopurile principale ale Federaţiei sunt promovarea şi dezvoltarea paraşutismului în Moldova, organizarea salturilor cu paraşuta, aviashow-urilor, competiţii republicane, precum şi participarea sportivilor din Moldova la competiţiile internaţionale.

Federația de Parașutism din Republica Moldova

ProRock Moldova

ProRock Moldova nu este o agenție turistică, ci un proiect de dezvoltare a alpinismului în Republica Moldova. Dacă sunteți gata să vă dedicați o parte semnificativă a vieții dvs. pentru escaladă și expediții serioase, dacă puteți să vă antrenați în mod constant, sunteți bineveniți la ProRock Moldova.

prorockmoldova

Kayaking

Compania organizează tururi de Kayak, unul dintre sporturile extreme care se petrece pe apă și are ca scop crearea unui proiect turistic în Republica Moldova. Fiecare tur prin meleagurile plaiului natal demonstrează ospitalitatea și frumusețile fiecărei localități.

kayakingtousmd

Clubul Sportiv Național AEROBIS

Balonul cu aer a fost prima invenție a omului care i-a oferit posibilitatea de a zbura, și unul dintre primele sporturi extreme. Clubul sportiv Național AEROBIS a fost primul care a înființat acest gen de sport extrem în Republica Moldova. Misiunea companiei este de a populariza și dezvolta balooningul, de a pregăti noi specialiști în domeniu și de a organiza evenimente cu participarea baloanelor cu aer cald, mărirea flotei de baloane cu aer cald și cel mai important de a satisface cei care doresc să cunoască mai în de aproape cerul.

aerobis md

Cam aceste sporturi extreme putem practica la noi în țară. Suntem siguri că dvs, călătorind peste hotare ați practicat măcar unul dintre acestea, de aceea ne dorim să aflăm despre emoțiile, senzațiile și fiorii de care ați fost cuprinși. Lăsați-ne un comentariu despre sportul extrem pe care l-ați practicat și impresiile despre acesta.

Comentarii