10 obiective turistice pentru o vacanță în Spania pasională

11 Mai 2018
2511
10 obiective turistice pentru o vacanță în Spania pasională

 

Spania este una dintre cele mai accesate destinații turistice. Pasiunea ar fi cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie această țară. Când auzi despre această țară imediat te duce gândul la luptele romane, la castele medievale, lupte de tauri și la o reprezentație de flamenco. De la monumentele antice lăsate de romani și mauri, castelele medievale, așezările în care predomină culoarea albă din Andalucía și până la vibrantele orașe Barcelona și Madrid, există un amestec fantastic de atracții culturale în Spania. Această țară include toate cele necesare pentru o vacanță specială, cultura, istoria și arta care se împletesc frumos cu distracția, relaxarea și entertainmentul. Cuceriți de tradițiile și zbuciumul orașelor dar și al orășenilor veți simți cu fiecare fibră al corpului adrenalina și intensitatea sentimentelor care predomină în atmosferă. Nu veți rămâne dezamăgiți nici de gastronomie, bucătăria spaniolă fiind una dintre cele mai diversificate din Europa, îmbinare perfectă între cultură și gusturi. Majoritatea oamenilor spun că mâncarea tipic spaniolă este “paella”, dar să nu uităm nici de şunca “Jamón Serrano”. După o cină sofisticată și gustoasă, puteți să profitați de o seară diversificată în entertainment pentru că în Spania există multe festivaluri de muzică și dans în timpul lunilor de vară, festivalul de flamenco fiind deosebit de popular. Totul despre dragoste și pasiune, destul de fierbinte combinație pentru un cuplu care dorește să adauge un pic de pasiune în relația lor.

Milioane de turişti sunt atraşi de frumuseţea Spaniei, iar de-a lungul anului, staţiunile din peninsulă sunt veşnic pline cu vizitatori care vor să se bucure de peisajele superbe şi cultura bogată a ţării. Iată cele mai frumoase staţiuni din Spania, unde trebuie neapărat să mergeţi.


1. Barcelona

Barcelona este în topul preferințelor pentur vacanțele în Spania. Orașul acesta este ideal pentru un concediu mai agitat pentru că oferă acces la o zonă urbană deosebită, plină de atracții turistice, dar și la un spațiu de plajă excelent. Sagrada Familia și celelalte minuni arhitecturale sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață. La acestea poți adăuga plajele întinse ale Barcelonei și multitudinea de posibilități pentru petrecerea timpului liber și vei avea cu siguranță o vacanță spaniolă reușită.

2. Madrid

Madrid este cea de-a doua destinație spaniolă spre care se îndreaptă cei mai mulți turiști. Capitala dispune de asemenea de o selecție impresionantă de atracții și activități cu care să-și impresioneze turiștii. Arhitectura renascentină medievală este prima care îți va atrage atenția atunci când ajungi în acest oraș. Mai apoi, vei dori să vizitezi unele dintre cele mai importante simboluri ale Madridului, dar și ale Spaniei, cum sunt Muzeul Prado, Palatul Regal, Catedrala și Plaza de Cibeles.

3. Valencia

Valencia își atrage turiștii cu dimensiunea sa impresionantă, dar și cu faptul că se întinde de-a lungul coastei Mării Mediterane. Orașul este o alegere perfectă pentru că are un climat blând. Valenica câștigă un număr mare de turiști și prin numeroasele evenimente sportive pe care le organizează, fie că sunt curse de formula 1 sau campionate naționale și internaționale de fotbal, dar și prin fascinantul City of Arts and Sciences.

4. Palma de Mallorca

Palma de Mallorca a intrat în topul preferințelor pentru destinațiile de vacanță, este o alegere ideală pentru un concediu cu mare, soare și multă căldură pe tot parcursul anului. Plajele stâncoase, apele liniștite și posibilitățile interminabile de recreere atât pe uscat, cât și pe apă, sunt cele care fac din Palma de Mallorca destinația ideală de vacanță. Mai mult decât atât, orașul în sine, dar și celelalte așezări mai mici de pe insulă, te vor fascina prin arhitectura gotică impresionantă a clădirilor. Aici trebuie să vizitezi Castelul Bellver, Catedrala La Seu și Biserica Santa Eulalia.

5. Sevilia

Sevilia este unul dintre orașele spaniole ce se definește prin cultură și prin istoria sa. Cartierul vechi, Barrio de la Santa Cruz, este punctul de pornire pentru explorarea orașului și locul în care vei putea descoperi cele mai interesante vestigii ale trecutului, dar și ale artei și ale arhitecturii din Sevilia. Piețele orașului, Catedrala Sf. Maria, Giralda și Palatul regal Alcazar sunt cele mai importante obiective turistice din acest oraș.

6. Cordoba

Cordoba este destinația care te întâmpină în sudul Spaniei cu unele dintre cele mai frumoase peisaje și cu un aer pitoresc deosebit. Cultura și istoria sunt elementele predominante aici, ce pot fi văzute în simbolurile orașului, de la clădirile vechi și până la cele mai fascinante interioare. Moscheea din Cordoba și Sinagoga din Cordoba sunt două reprezentante ale obiectivelor turistice religioase, ce marchează în același timp trecutul multicultural al Spaniei. Podul Roman este de asemenea o atracție de neratat și un punct de belvedere de neratat în vacanță.

7. Marbella

Marbella este orașul aflat în apropiere de Stramtoarea Gibraltar, motiv pentru care mulți turiști aleg să vină aici în vacanțele lor. Pentru o experiență de neuitat, o croazieră prin strâmtoare sau pur și simplu admirarea peisajului de pe mal sunt cele mai frumoase momente dintr-o vacanță petrecuta la Marbella. Orașul de coastă oferă vizitatorilor posibilitatea de a se relaxa pe unele dintre plajele sale întinse, de a practica o diversitate de sporturi de apă și de a petrecere pe plajă până la orele dimineții. Muzeul Bonsai și drumețiile în Munții Sierra Blanca vor completa cu succes orice sejur în Marbella.

8. Salamanca

Salamanca este o adevărată comoară arhitecturală, fiind cunoscută ca "orașul de aur” datorită culorii aurii a pietrii din care sunt construite majoritatea clădirilor din acest oraș. Salamanca este unul dintre cele mai frumoase orașe spaniole, vestit în special datorită universității sale foarte vechi, fondată în anul 1218. Acest oraș vechi, fondat de romani pe malul râului Tormes, este impresionant prin stilurile arhitecturale ale clădirilor sale, oferind o imagine cuprinzătoare a arhitecturii locale.

9. Toledo

Toledo este oraşul pictorului El Greco, fiind cunoscut ca „oraşul celor trei culturi” deoarece evreii, creştinii şi musulmanii au convieţuit aici cândva, punându-şi amprenta asupra oraşului. Orașul înconjurat de trei părți de fluviul Tajo în care pătrunzi prin porți de mii de ani, are un puternic aer medieval, în care sunt foarte vizibile influențele orientale.

10. Segovia

Segovia este bijuteria Castiliei, este un oraș vechi cu rădăcini romane, cu multe legende țesute în jurul său. Partea veche a Segovia impresionează prin clădirile sale în nunațe calde de teracotă, iar o plimbare pe străduțele centrului vechi este precum o călătorie în Evul Mediu. În orașul vechi ridicat pe dealurile din Castilia străjuit în fundal de munții Sierra de Guadarrama sunt o mulțime de biserici, unele dintre cele mai vechi fiind Iglesia de Vera Cruz, Iglesia de San Giusto și Iglesia de San Martín.

Comentarii