TOP-8 Galerii de Artă în Moldova

29 Apr 2021
4597
TOP-8 Galerii de Artă în Moldova

Ce este arta contemporană și de ce aceasta joacă un rol important în viața noastră, și nici nu poate fi exclusă din viața de zi cu zi? Arta contemporană este o modalitate de a transmite un mesaj acestei omeniri, este o modalitate de exprimare a emoțiilor, a trăirilor sau o modalitate de a păstra anumite momente pe o pânză. Fiecare om vede, simte și apreciază arta exact așa cum o vede, unii oameni pot vedea mesaje ascunse în orice obiect de artă, alții în schimb se lasă seduși de farmecul unei picturi sau a unui obiect sculptat.

Arta contemporană este mai mult despre exprimarea liberă a artistului, acesta fiind farmecul acestui gen artistic. Inspirate din peisaje pitorești, din dorința de a memora un anumit sentiment a unui răsărit sau apus, pictorii traversează cele mai frumoase locuri din Moldova, printre care se enumeră și Mănăstirea Capriana, iar alții aleg să viziteze atracții turistice din toate colțurile țării.

galerie 1

Pentru fiecare creator de artă contemporană, pictor sau sculptor, este necesar ca opera sa să ajungă la un public cât mai mare, să fie apreciată, chiar și criticată, țelul acestor oameni talentați este de a împărtăși cu oamenii sentimente redate printr-un alt mod decât cel verbal. Picturile, sculpturile și alte expoziții artistice pot fi admirate sau chiar cumpărate în galerii de artă.

Ce sunt galeriile de artă?

Acest tip de galerii găzduiește o varietate de compoziții artistice, de asemenea, aici se face comerț din acestea. Dar scopul principal al acestora este de a păstra, de a împărtăși, de a primi vizitatori și de a le prezenta valoarea și importanța fiecărui obiect artistic. Putem întâlni două tipuri de galerii:

  1. Galerii de artă unde poți merge în vizită, să vezi în timp real capodoperele de artă, să te scufunzi în profunzime în acea lume a culorilor, locul unde vei întâlni și alți admiratori.
  2. Pe timp de pandemie, tot mai des se poate de întâlnit galerii de artă online, care pot fi accesate non-stop.

În mediul online, arta contemporană se face accesibilă pentru fiecare, chiar și picturile de la noi din țară pot fi vizitate în mediul online, introduceți în motoarele de căutare: „ galerie de artă Chișinău ”, imediat veți avea la îndemână mai multe galerii de artă.

galerie 2

Top Galerii de artă unde vei întâlni arta contemporană

Mirosul copacilor înfloriți și iarba proaspătă verde ne îndeamnă la plimbare, dar temperaturile scăzute ale acestei primăveri încă ne țin prin case. De aceea, pentru cei care doresc să facă o plimbare mai diferită și pentru cei care iubesc arta contemporană, pentru cei care văd acest frumos în obiectele artistice, Lista.md vă propune să vizitați aceste galerii de artă. Iar pentru pictorii care doresc să vândă sau să colaboreze cu asemenea de galerii de artă, sunt îndemnați să acceseze articolul despre Unde și cum puteți plasa spre vânzare tablouri online?

Galeria „Andrei Mudrea”

Galeria de artă, sau mai bine zis, galeria de pictură a pictorului Andrei Mudrea este amenajată în cadrul atelierului de creație a pictorului Andrei Mudrea. Aici se întâlnește arta contemporană cu cea modernă și cea abstractă, pictură în ulei pe pânză, carton, hârtie, artă obiect și grafică, tehnică de autor și mixtă. Lucrările sunt originale, într-un singur exemplar, nu se fac la comandă, nu se fac copii. Expunerea în galeria de artă nu este valabilă pentru alți pictori.

mudreaGaleria „Moldeco”

„Moldeco” este un salon specializat în producerea ramelor și sistemelor moderne de ancadrament pentru diferite tipuri de tablouri. Însă, în showroom, pe lângă o varietate mare de rame, este expusă o gamă largă de opere de artă contemporană ale artiștilor autohtoni, și nu doar. De asemenea, aici sunt organizate evenimente deseori, iar expunerea tablourilor în galeria de artă are loc în baza unei preselecții.

moldecoGaleria „10:90”

Galeria de artă „10:90” are scopul de a promova pictorii din Moldova, prin urmare fiecare pictor are posibilitatea de a-și expune pictura sa. Fiecare obiect de artă contemporană și modernă va fi expusă în funcție de eveniment.

galeriaGaleria „Art Men”

Vă plac galerii de artă open-space? Atunci Art Men este ceea ce căutați. Aici oricine poate să-și expună capodoperele, bineînțeles după o anumită preselecție. Art Men găzduiește arta contemporană și kitschul.

art men„The Wall Art Gallery”

Galeria de artă se află în aer liber, iar expoziția se schimbă la fiecare două săptămâni. Aici veți întâlni tablouri autentice, cât și reproduse. Doritorii de a expune lucrările de artă contemporană sau kitschurile trebuie să treacă mai întâi o preselecție.

artGaleria „Alexander”

Galeria de artă „Alexander” găzduiește tablouri, în diverse tehnici și genuri de artă contemporană, sculpturi, suvenire și obiecte de anticariat. În funcție de artiștii care participă la expoziții, poți vedea atât artă autentică, cât și kitsch-uri. La fel ca și celelalte galerii de artă, pentru expunere a creațiilor sale, pictorii trebuie să treacă o preselecție.

galeria alexanderPictor.md

Aceasta este una dintre cele mai renumite galerii de artă online unde puteți întâlni mai mulți pictori din Moldova. Amplasarea lucrărilor pe site este absolut gratuită. Se percepe comision doar la vinderea acestora. Inițial puteți amplasa pe site până la 5 lucrări, după care se permite amplasarea unui număr nelimitat cu condiția că lucrările se bucură de succes în vânzare.

pictormdGaleria de artă OU

Apărută printre galerii de artă online în anului 2016, aceasta promovează arta contemporană și vizuală în Moldova. Galeria de artă OU descoperă și susține pictorii prin organizarea de expoziții. Aici pot să-și expună lucrările din domeniul picturii, desenului, ilustrației și al fotografiei.

ouSuntem înconjurați de artă, fiecare om găsește frumosul în lucruri diferite, fiecare lucrare artistică este deosebită, iar autorii acestor capodopere ne bucură cu talentele sale și ne împodobesc locuințele cu creațiile sale. Așteptăm în comentarii detalii despre galerii de artă pe care le-ați vizitat, care v-au impresionat. Iar dacă aveți tablouri de vânzare la prețuri avantajoase, înregistrași-vă și plasați-le pe pagina cu oferte.

Comentarii