Top 5 cele mai accesibile Stațiuni de Schi din Europa

11 Ian 2019
1936
Top 5 cele mai accesibile Stațiuni de Schi din Europa

Schiatul este un sport de iarnă care poate fi practicat atât de maturi cât și de copii. Acest tip de sport este unul distractiv și activ pentru întreaga familie.

Schiatul este un sport care are nevoie de investiții. În primul rând, dacă dorești să schiezi vei avea nevoie de un costum și echipament de schi care este destul de costisitor, iar dacă ești începător va trebui să angajez și un instructor care să-ți ofere instrucțiuni.

Destinațiile turistice de iarnă sunt la prețuri mai mari decât destinațiile turistice de vară, dar își merită fiecare bănuț cheltuit.

Stațiunile de Schi sunt desinate amatorilor sporturilor de iarnă, acestea oferă o gamă largă de activități de iarnă.

Luxul și Farmecul staţiunilor de schi atrag anual mii de turiști care aleg să-și petreacă concediul de iarnă plin de activitate  și  aventură la un preț rezonabil.

Agențiile turistice din Republica Moldova propun o multitudine de stațiuni de schi care includ cazare și distracție. Aceste Stațiuni de Schi sunt adevărate paradise pentru a transforma un simplu concediu de iarnă într-o poveste magică.

Europa se mândrește cu cele mai frumoase și cuceritoare  Stațiuni de Schi cu cele mai diversificate piste și pârtii pentru practicarea schiatului. Odată ce zăpada se așterne, gazdele se pregătesc pentru întâmpinarea iubitorilor de schi.

Lista ți-a pregătit un top 5 Stațiuni de Schi la prețuri accesibile care îți vor păstra bănuții din pușculiță.

 


Bansko, Bulgaria

Bansko este una dintre cele mai renumite Stațiuni de Schi din Bulgaria fiind aflată de câțiva ani în continuă dezvoltare. Este ideală atât pentru vacanțe la munte în doi cât și pentru o vacanță de neuitat în familie.

 


Vogel, Slovenia

Vogel este cea mai importantă Stațiune de Schi din Slovenia, datorită condițiilor extraordinare pentru zăpadă, fiind locul în care cea mai mare cantitate de zăpadă în Alpi, la această altitudine. În plus atrage prin panorama extraordinară, în special asupra Lacului Bohinj. Are în total 22km de pârtie, cu 9 instalații pe cablu.

 


Ellmau, Austria

Ellmau este un sat foarte atractiv și cu tradiție în schi, nu este foarte mare, însă împreună cu localitățile învecinate alcătuiesc cel mai mare domeniu schiabil din Austria. Acesta însumează aproximativ 280 km de pârtii, oferind o varietate mai mare decât majoritatea resorturilor din Alpi.

 


Livigno, Italia

Livigno este considerată cea mai ieftină Stațiune de Schi din Alpi. Acest lucru se datorează și faptului că beneficiază de anumite privilegii fiscale. Localizată în partea de nord a Italiei, are 74 de pârtii pentru toate categoriile de schiori. Pârtiile sunt deservite de 35 de instalații de transport pe cablu.

 


Ukraina, Bukovel

Bukovel este una dintre cele mai mari Staţiuni de Schi din Europa de Est. Are zeci de kilometri de pârtii, care rivalizează cu cele din Austria, Italia şi Elveţia, doar că preţurile sunt mai mici. Staţiunea de Schi Bukovel din Ucraiana îşi întâmpină turiştii cu peisaje de vis, 60 de kilometri de pârtie şi 16 instalaţii de transport pe cablu.

 


Poiana Brașov, România

Poiana Braşov ocupă primul loc în topul Staţiunilor de Schi din România datorită noilor amenajări. Lărgirea şi prelungirea pârtiilor, precum şi dotarea cu tunuri suplimentare de zăpadă au ridicat considerabil calitatea pârtiilor din zonă.

Comentarii