Top 10 destinații turistice din Portugalia

14 Mai 2018
1867
Top 10 destinații turistice din Portugalia

Plaje scăldate de soare, castele desprinse parcă din povești, dealuri împânzite de podgorii, orașe pitorești din Lumea Veche și insule care îi așteaptă pe aventurieri, totul se găsește în Portugalia. Portugalia este o țară deosebit de frumoasă, cu orașe și provincii cu caracteristici specifice, fapt datorită căruia se pune o amprentă a diferențelor de celelalte țări. Portugalia este una dintre cele mai vechi țări europene, aceasta a acumulat de-a lungul anilor o istorie frumoasă și bogată, care atrage în prezent cei mai curioși turiști care doresc să-și îmbogățească cunoștințele despre tradițiile, cultura și arta acestei țări. Această țară minunată are de oferit multe priveliști fermecătoare, plaje inedite, orașe pline de istorie, pe care o poți cunoaște vizitând castele, biserici și fortificații importante. Gastronomia este ridicată la rang de artă, vinurile portugheze sunt excelente, iar localnicii știu cu siguranță să organizeze cele mai tari petreceri. Portugalia este un loc unde poți evada cu ușurință din aglomerație și unde te poți bucura de multe lucruri care îți lasă amintiri de neuitat din vacanța petrecută aici.

Am făcut clasamentul a 10 cele mai fascinante destinații din Portugalia care te va ajuta să călătorești mai ușor.

1. Lisabona

Lisabona este capitala Portugaliei, centru cultural, unde zbuciumul orașului se simte prin piețe, baruri și restaurante, dar în același timp oferă vizitatorilor o atmosferă boemă, liniștită și nostalgică. Străduțele înguste și întortocheate te invită la o plimbare printre casele vechi decorate cu plăcuțe de faianță albă și albastră.

2. Porto

Porto este cel de-al doilea oraș ca mărime din Portugalia, fermecător și spectaculos care cucerește privirile și inimile turiștilor prin stilul său. Oraşul oferă atracţii pe gustul tuturor, de la parcuri şi grădini la edificii religioase până la monumente istorice, clădiri cu stiluri arhitecturale diverse, muzee, galerii, crame şi plajă.

3. Piodao

Piodao este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai pitorești sate din Portugalia. Ceea ce îl deosebește de restul locurilor din țară este arhitectura spectaculoasă și peisajele montane de vis. Satul a luat naștere acum câteva sute de ani și datorită influențelor culturale multiple, astăzi reprezintă un mix reușit între tradiții, culturi și obiceiuri din aproape toată Europa.

4. Algarve

Algarve este cea mai singuratică și cea mai spectaculoasă regiune sudică a țării. Algarve a devenit faimoasă în întreaga lume datorită peșterilor spectaculoase și altor formațiuni calcaroase prezente pe plajele cu nisip fin.

5. Sintra

Sintra este un orășel, faimos pentru clădirile și monumentele sale ridicate în secolul al XIX-lea. Cele mai frumoase dintre acestea sunt: Palatul Sintra, Palatul Pena și Castelul Moors, pe lângă toate vilele și casele regale cu care este presărat, ascunse în munții Sintra.

6. Braga

Braga este un oraș antic în partea de nord-vest a Portugaliei, cu o istorie extrem de lungă și complicată, înființat în timpul dominației romane. Orașul are un număr foarte mare de biserici antice, fiind supranumit și Orașul Arhiepiscopilor sau Orașul care se roagă. Poți vizita Catedrala din Braga, creată cu un amestec inedit de stiluri arhitecturale, sau Biserica Populo, care este printre cele mai importante.

7. Madeira

Madeira supranumită și „Insula primăverii veşnice”, care poate fi comparată cu o grădina imensă în care florile nu se veştejesc niciodată. Arhipelagul Madeira este un paradis tropical aflat în Oceanul Atlantic.

8. Azore

Azore este una dintre regiunile autonome ale Portugaliei și cuprinde nouă insule. Originile sale vulcanice a dat naștere unui relief spectaculos, un sol fertil și unei vegetații luxuriante. Sao Miguel este cea mai mare insulă și prezintă cel mai diversificat peisaj. Aici poți admira atât munții impresionanți, cât și lacurile, pădurile și plajele nisipoase.

9. Alentejo

Alentejo este o regiune perfectă unde poţi evada pentru liniște și pace, departe de agitația lumii moderne. Aici te poţi plimba prin câmpii verzi şi lanuri de porumb care se ondulează în bătaia vântului sau poţi pătrunde în păduri dese de stejari.

10. Guimarães

Guimarães este un oraș mediaval, care oferă atracții turistice inedite printre care se numară Castelul din Guimaraes, simbolul oraşului, Torre de Menagem, Igreja de S.Miquel do Castelo, Palatul ducilor de Braganza, Biserica Sao Miguel do Castelo, Convento do Carmo, Casă de Sezim. Aici, în vârf de munte te poţi relaxa la picnic şi de unde vei avea o panoramă excelentă asupra întregului oraş istoric, considerat „locul unde s-a născut Portugalia’’.

 

Comentarii