Marketing și Branding

17 Apr 2020
2121
Marketing și Branding

Marketing și Branding

Marketingul și  Brandingul  sunt ingredientele de succes ale fiecărei afaceri. Aceste două sunt strâns legate între ele, fără marketing nu ar fi  branding. Ce este marketingul și de ce este atât de necesar la creerea  brandingului?

Marketing

Marketingul este un domeniu de activitate care ajută introducerea pe piața de afaceri a unei companii și a produsului său și serviciului acesteia, abordând mai întâi analiza  pieții, după care se stabilesc și se aprobă metodele de marketing pentru vânzare-cumpărare, dar și pentru  fidelizare  a clienților. O strategie de marketing bine punctată va crea succesul companiei tale! Produsul sau serviciul pe care îl are compania ta poate fi o adevărată comoară, însă fără nicio valoare, dacă nu știi cum să convingi consumatorii despre necesitatea acestui produs/serviciu și nici cum să le explici că acestea sunt produse/servicii unice pe piață.

De ce are nevoie brandul tău că să crească așa cum îți dorești, mai ales în prezent, când concurența este foarte mare pe fiecare domeniu? 

Branding

Brandingul  este o adevărată ecuație alcătuită din: numele și logoul companiei, dar și slogan, simbol care să pătrundă direct la țintă. Tu, compania, creezi produsul, dar consumatorii îl transformă într-un brand. Totuși, tu ești cel care îl definește și îl dezvolți prin metodele de marketing pe care le alegi, și aici trebuie să ai mare atenție! Află mai multe detalii despre valoarea brandului și cum să-l promovezi corect în acest articol
Odată cu avansarea tehnologiei, consumatorii au devenit mai selectivi și mai pretențioși la alegerea unui brand la care să apeleze în mod repetat. Acest fapt se datorează canalelor de comunicare: mass media, rețelelor de socializare, surselor de tipografie etc. din acest motiv, este important să găsești canalele de socializare pe care să poți fi cât mai aproape de cei care îți folosesc produsul sau serviciul.

Recenzii

Acum ajungem la recenzii, acestea sunt importante pentru imaginea brandului, la propriu putem spune că recenziile formează imaginea brandului companiei, de aceea sunt foarte folositoare și nu trebuie să fie ignorate, în plus este o metodă bună de a interacționa cu clienții tăi. Cu toate acestea, nu ești mulțumit de popularitatea brandului? Bine, trebuie să știi că popularitatea și succesul brandului se clădește în timp, utilizând toate metodele de marketing, iar fără o analiză completă, există posibilitatea să descoperi că toate eforturile tale de a crea un brand a fost în zădar. Și aici trebuie să vorbim și să folosim tehnici și strategii de marketing.

Strategii de promovare

Ce ne interesează atunci când începem să introducem strategiile de marketing în promovarea brandului? Publicul țintă și cum să facem  ca consumatorii  să aleagă anume produsul sau serviciul tău. De aceea vom folosi toate strategiile de marketing online pentru a atrage cât mai mulți consumatori, pentru a crește vânzările și notorietatea brandului.
Rețelele de socializare vor fi tot  timpul actuale  pentru a promova un produs/serviciu, de asemenea unii oameni de afaceri apelează la  bloggeri  și  vloggeri  pentru a promova produsele sale, și acestă metodă de promovare devine din ce în ce mai populară.

Promovare Online

Platformele de promovare online sunt și ele eficiente pentru a promova compania și serviciile/produsele tale. Una dintre cele mai eficiente platforme de promovare online este Lista.md, convinge-te despre funcționalitatea acesteia în articolul despre modalități de a crește popularitatea și succesul companiei tale pe Lista.md.
Prezența unui brand pe platforma de promovare, Lista.md  nu înseamnă doar promovare online ci și interacțiune cu membrii platformei. În primul rând, este vorba despre generarea informațiilor corecte care ajută la  fidelizarea  clienților și creșterea popularității brandului.
Multe companii sunt prezente pe Lista.md, adăugând și informând despre oferte și evenimente, motiv pentru care utilizatorii au un motiv să se aboneze la majoritatea profilurilor companiilor. Companiile publică informații utile și răspund la întrebările membrilor, iar aceste acțiuni trezesc interesul și loialitatea clienților.

Daca vrei și tu să te alături companiilor care beneficiază de promovarea online pe Lista.md, tot ce trebuie să faci este să creezi profilul companiei, să adaugi pe pagina profilului conținut de calitate și informații corecte despre activitatea acesteia. În plus vei beneficia de multe alte opțiuni care vor contribui la clădirea și întărirea brandului pe piața de afaceri.

Comentarii