Despre mărimi încălțăminte pentru copii și adulți. Cum alegem corect?

31 Mar 2021
2588
Despre mărimi încălțăminte pentru copii și adulți. Cum alegem corect?

În ultimele decenii mărimile la încălțăminte s-au modificat destul de tare. La începutul secolului 20, în mediu, mărimea la încălțăminte pentru femei era 35, în anul 1950 – 36, în anul 1970 – 37, iar astăzi 39. Mărimea perfectă la bărbați la fel s-a modificat. Dacă, mai devreme cele mai răspândite mărimi la pantofi era 39-40, atunci astăzi este 43. Cum credeți ce mărimi încălțăminte ne așteaptă peste 50 sau 100 ani? După statisticile experților, înălțimea omului crește datorită alimentației corecte, bogate în vitamine și minerale. Odată cu înălțimea, noi adăugăm și în greutate, ceea ce înseamnă că picioarele noastre trebuie să suporte greutate mai mare, de aceea, în mod natural mărimea piciorului se mărește.

Știați că: conform unui studiu al Asociației Ortopedice din SUA, femeile, de obicei aleg mărimi încălțăminte greșite.

Încălțămintea incomodă – este foarte deranjantă, uneori chiar dureroasă. Chiar și cea mai mică presiune asupra tălpii poate aduce la circulația sangvină incorectă și deformarea acesteia. Cu toate acestea oamenii continuă să poarte încălțări incomode, de ce? Simplu, atunci când încălțați pentru prima oară încălțăminte nouă, acestea par a fi comode, și talpa nu simte nicio presiune, sau disconfort, până când le veți purta ceva timp. Doar atunci când veți umbla în acele încălțări o zi întreagă, veți înțelege că sunt mici. Din acest motiv este bine de știut cum să alegi mărimi încălțăminte corecte.

O dată cu creștere popularității magazinelor online, consumatorii cumpără tot mai des anume de acolo. Vă puteți îmbrăca din cap până-n picioare fără să ieșiți din casă. Să dacă ați crezut că în internet puteți cumpăra doar gadgeturi sau electrocasnice, iar pantofi și încălțăminte sport este strict necesar de măsurat, atunci vă greșiți. Găsind pe internet o pereche de încălțăminte frumoasă, nu permiteți fricii să vă împiedice să le procurați! Pur și simplu ghidați-vă după sfaturile adunate cu grijă de către redacția platformei Lista.md și apoi plasați comanda.

Brandurile bune, de obicei, urmăresc cu atenție calitatea produselor sale. Ele urmăresc ca fiecare model de încălțăminte să corespundă normelor și standardelor europene. Se ia în considerare totul: forma, grila dimensională a pantofilor, trăsăturile anatomice și fizice. Bineînțeles, Moldova nu rămâne în urmă la tendințe. În articolul nostru puteți face cunoștință cu brandurile de încălțăminte autohtone.

Cum să alegem acele mărimi încălțăminte corecte?

Cu timpul talpa se modifică. Aceste modificări sunt determinate de mai mulți factori, chiar și vârsta, sarcina, greutatea, retenția de apă în organism și multe altele. De aceea este necesar de măsurat laba piciorului înainte de a cumpăra cele mai bune magazine de încălțăminte, sau pe internet.

Înainte de toate, nu există mărimi încălțăminte universale. Fiecare producător și fiecare țară are standardele sale, de exemplu, Statele Unite au mărimi încălțăminte diferite față de cele europene. De aceea este atât de important să cunoaștem lungimea tălpii în centimetri și să cunoaștem tabelul de mărimi încălțăminte a brandului.

marimi incaltaminteVeți avea nevoie de o foaie A4, pix, creion, și o riglă

1. Puneți piciorul pe hârtie.

2. Marcați pe marginile hârtie unde se termină călcâiul și unde se termină degetul mare.

3. Măsurați distanța dintre acestea cu o riglă.

4. Determinați tălpile piciorului în centimetri.

5. Găsiți caracteristicile obținute în tabelele de mai jos.

Despre tabelele cu mărimi încălțăminte

După cum am menționat mai devreme, nu există mărimi încălțăminte standarde, de aceea este posibil ca datele din tabel să nu coincidă. Pentru a evita orice neconcordanță, verificați informația despre produs. Posibil rândulul, pe care l-ați ales, are propria grilă dimensională, care se diferă de cea clasică.

Tabelul cu mărimi încălțăminte include următoarele sisteme

1. Mărimea la încălțăminte pentru Europa

2. Mărimea la încălțăminte pentru SUA

3. Mărimea la încălțăminte pentru Mare Britanie

4. Metrica

Vă prezentăm plase pentru mărimea perfectă la bărbați și femei, și, de asemenea un tabel cu mărimi încălțăminte copii.

marimi incaltaminte 2Uneori între lungimea tălpilor poate fi o mică diferență. În acest caz alegeți dintre mărimi încălțăminte, cea mai mare ( de exemplu, dacă talpa stângă are mărimea 38, iar cea dreaptă – 37,5, alegeți mărimea la încălțăminte 38).

Cel mai des ne putem confrunta cu această problemă când alegem între mărimi încălțăminte copii, de aceea trebuie să fiți foarte atenți la aceasta.

Concluzie

Acum cunoașteți cum să alegeți corect mărimi încălțăminte și care dintre acestea sunt corecte pentru dvs., chiar cunoașteți despre mărimea perfectă la bărbați și cum să alegeți corect mărimi încălțăminte copii, și cu siguranță nu veți face alegerea greșită la magazin. Înregistrați-vă, abonați-vă la newsletter și Lista.md va fi mereu la îndemâna dvs.

Comentarii