Cozonac pentru toată lumea!

06 Apr 2018
2710
Cozonac pentru toată lumea!

Ne aflăm în pragul celei mai frumoase și celei mai luminoase sărbători ale anului, Sfintele Paști. Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, prin a Învierii Lui. Paștele este un moment de pace sufletească, de interiorizare, de împăcare, de bucurie. Această sărbătoare aduce acasă și adună toți membrii familiei la o masă, păstrând tradițiile strămoșești care aduc voie bună și zâmbete largi în inimele oamenilor. Farmecul deosebit al Sărbătorii Paștelui este dat atât de semnificația spirituală cât și de tradiții, ouă vopsite, masă cu bucate tradiționale, slujba de sâmbătă seară cu primirea Focului Sfânt.

Cozonacul și Pasca sunt cele mai importante delicatese de pe masa tradițională, fiind desertul simbol al sărbătorii de Paști. Acestea pot fi preparate după rețete tradiționale diversificate, cu nucă, ciocolată, mac, stafide, brânză, după gustul și preferințele fiecărui om.

Dacă nu ai timp sau pur și simplu nu ai talent în domeniul copturilor, în ajunul sărbătorilor pascale magazinele de panificație din țară oferă o gamă largă de cozonaci, totuși, nimic nu se compară cu cele făcute acasă. Mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor ne duce cu gândul la familie și la copilărie.

Pentru cei ce doresc să achiziționeze cozonaci gustoși, special ornamentați pentru sărbătoare, vă oferim Topul celor 10 magazine de panificație care au copt cozonacii cei mai gustoși pentru clienții săi:


1. Jolly Alon Hotel & Business Center.

Dacă timpul nu îți permite, dar vrei să păstrezi tradiția și să îi impresionezi pe cei dragi cu cozonaci ca cei copți în casă, îi poți comanda la Jolly Alon Hotel & Business Center. Cu siguranță, nu vei da greș. Mirosul și gustul acestora îți vor aminti de bunici și de casa părintească.

2. Granier

Dacă cauți gustul cozonacului și ruladei ca a bunicilor atunci găsește-l în produsele patiseriei Granieri. Confecționerii deliciurilor au depus toată silința și pasiunea sa pentru a scoate din cuptor cozonaci dospiți cu răbdare, plini de umplutură, pregătiți după rețete tradiționale.

3. Colibri

Dacă vrei să cumperi cea mai gustoasă și sănătoasă pască atunci Colibri îți vine în ajutor cu cele mai sănătoase copturi de Paști. Patiserii Colibri își surprind clienții cu rețetele tradiționale de cozonac și pască, care obțin noi gusturi și arome. Specialitatea casei fiind cozonacul «Panettone» care a devenit pe gustul multor moldoveni. În perioada sărbătorilor de Paști, Colibri a pregătit copturi pentru fiecare gust.

4. Dulcinella

Dacă dorești ceva mai special și mai modern, alege produsele speciale ale cofetăriei Dulcinella. Aceasta a preparat special pentru clienții săi o diversitate de copturi de Paști cu design și gust unic.

5. 7 Spice

Dacă dorești un cozonac cu decor deosebit atunci optează să vizitezi patiseria 7 Spice. Decorul deosebit și gustul autentic al cozonacului vor înfrumuseța masa ta de sărbătoare.

6. Bon Appetit

Dacă ești mai pretențios și preferi să ai de unde alege atunci patiseria Bon Appetit este inevitabil localul unde ai să găsești cea mai largă gamă de cozonaci. Cozonacii de la această patiserie îți vor face masa de sărbătoare mult mai dulce și gustoasă.

7. Tortik

Patiseria care ne uimește cu copturile sale. Cozonacii copți cu multă dragoste, care efectiv îți atrag privirea și te ademenesc să-i pui pe masa de sărbătoare.

8. Franzeluța

Dacă dorești să procuri un cozonac gustos, preparat după tradiție de către confectionerii de produse de patiserie, atunci Franzeluța este ceea ce cauți. Patiseria a pregătit deasemenea mini cozonaci special pentru copilași.

9. Combinatul de Pâine din Bălți

Dacă dorești să ai pe masa de sărbătoare un cozonac cu un gust nou, copt după rețetă nouă atunci această patiserie îți oferă un asortiment de cozonaci copți după o rețetă nouă care păstrează și tradițiile de confecționare a cozonacului sacru.

10. Versal

Patiseria vă așteaptă cu drag la iarmarocul de Paști. Aceasta a pregătit cozonaci pentru toată lumea, de mărimi diferite, cu arome diversificate și cele mai drăguțe decorațiuni Pascale.

 

Comentarii