Alegem o școală de arte pentru dezvoltarea talentelor

04 Feb 2022
839
Alegem o școală de arte pentru dezvoltarea talentelor

O școală de arte este instituția care dezvoltă talente, le instruiește și le cizelează cu ajutorul profesorilor, instructorilor cu ani de experiențe în domeniul pedagogic și cel al artei. De-a lungul timpului oamenii au înțeles că dintr-un talent se poate de făcut bani, și acest aspect este foarte important, mai ales când plăcutul se îmbină cu utilul și în același timp aduce și un venit.

arta

Până ca talentul să vă aducă un venit, este nevoie de instruire și pronunțare a acestuia. Sună complicat, dar nu imposibil, mai ales când puteți găsi un dascăl al artei care vă poate îndruma spre succes. Unde găsim astfel de dascăl? Într-o școală de arte, iar care sunt acestea veți afla în acest articol. Redacția Lista.md vă pune la dispoziție un top unde veți putea alege o școală de arte potrivită cerințelor dvs.

Care școală de arte este cea mai populară în Moldova?

arta 2Dacă vă doriți să vă formați și să învățați a poseda mai bine talentul dvs apelați la o școală de arte, prezentată în acest top

Ana Maria - Atelier de Artă

Ana Maria - Atelier de Artă a fost creat din dragoste pentru copii și pentru artă. În această școală de artă se desfășoară activități creative pentru copii precum: pictură, desen, modelaj. Metoda de predare este pas-cu-pas, în detalii, pentru ca fiecare copil să înțeleagă și să însușească fiecare tehnică. Școala de arte vă propune următoarele cursuri

 • Cursuri de pictură, desen și modelaj pentru copii,
 • Cursuri de artă decorativă pentru copii: pictură pe textile, pe ceramică, pe sticlă,
 • Workshop-uri tematice creative,
 • Lecții individuale de pictură, desen și modelaj.

anamaria

Școala de Arte „Alexei Stârcea”

Școala de Arte „Alexei Stârcea” a fost înființată în anul 1965 la Chișinău cu un număr de 100 elevi. În prezent această școală de arte Chișinău şcolarizează mai mult de 900 de elevi care studiază la secţiile de:

 • muzică,
 • teatru,
 • coregrafie,
 • arte plastice.

În aceşti ani, Şcoala de Arte „Alexei Stârcea" a fost absolvită de un număr impresionant de elevi (4260).

alexei starcea

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP)

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) este una din cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din ţară, dar şi unica instituţie de stat în domeniul învăţământului artistic superior din Republica Moldova. Această școală de arte organizează permanent numeroase concerte ale claselor, ale catedrelor, spectacole, recitaluri, expoziţii în sălile din instituţie, dar şi în teatre, la filarmonică, în galeriile din oraş.

Misiunea AMTAP constă în formarea profesională avansată a specialiştilor calificaţi cu studii superioare pentru domeniile muzicii, artei teatrale, coregrafice, multimedia, artelor plastice şi decorative, designului şi culturologiei, dar şi în pregătirea viitoarelor cadre didactice pentru sfera culturii şi artelor.

atmpu

Școala de arte plastice "Alexei Șciusev"

Școala de arte plastice "Alexei Șciusev" formează grupe de predare în limbile română și rusă. Copiii cu vîrsta de la 11 ani (grupe de bază) au următoarele discipline de bază:

 • Desen,
 • Pictură,
 • Compoziție,
 • Sculptură,
 • Istoria artelor,
 • Design graphic.

Pentru copii cu vârsta 7-10 ani, se formează grupe pregătitoare, cu predare in limbile română şi rusă. De asemenea, această școală de arte organizează grupuri pentru maturi (de la 16 ani), inclusiv grupuri de studiu a ceramicii.

sciusev

Liceul academic de arte plastice "Igor Vieru"

Liceul academic de arte plastice "Igor Vieru" este unica instituţie de stat preuniversitară cu profil artistic din Republica Moldova, care formează specialişti în domeniul artelor plastice. Fiind şi o instituție de tip internat, studiul artistic pot să-l urmeze copiii din întreaga Republică. Majoritatea profesorilor la disciplinele de specialitate sunt absolvenţi ai instituţiilor superioare de Artă naţionale şi internaţionale, membrii ai Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova.

vieru

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă"

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chișinău a fost fondată în 1940, întrunește astăzi 5 Facultăți, 25 de catedre unde activează 17 profesori universitari, 14 doctori abilitați, 124 de doctori în științe, 104 conferențiari universitari. Această școală de arte, UPSC, este o instituție de învățământ superior, care are drept scop formarea inițială și continuă de nivel superior a specialiștilor în domeniile:

 • Științelor educației,
 • Științelor umanistice,
 • Științelor sociale, Artelor,
 • Științelor exacte și Asistenței sociale.

Această școală de arte asigură studenților săi calificări profesionale competitive pe piața muncii, precum și ghidare în dezvoltarea activității de cercetare științifică și valorificarea rezultatelor acestora.

ups

Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”

Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” vizează realizarea standardului de pregătire profesională a specialistului cu studii medii de specialitate şi presupune continuitatea tradiţiei, promovarea şi descoperirea novaţiei – piloni esenţiali în formarea şi instruirea elevilor în domeniul artelor plastice. Iată care sunt specialitățile care se studiază în această școală de arte:

 • Pictură,
 • Grafică,
 • Tapiserie artistică,
 • Ceamică artistică,
 • Sculptură,
 • Tehnologii poligrafice,
 • Design interior.

plamadeala

Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”

Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga” este școala de arte care asigură pregătirea cadrelor la următoarele compartimente:

 • interpretare instrumentală (pian, instrumente cu corzi, instrumente aerofone și de percuție, instrumente populare),
 • dirijat coral,
 • canto (academic şi popular),
 • muzicologie şi coregrafie.

Mândria instituţiei vizează colectivele artistice: Corala Gloria, Orchestra de cameră, Orchestra de instrumente aerofone și de percuție, Orchestra de muzică populară Tinerii rapsozi, Ansamblul etnofolcloric, Orchestra de muzică populară bulgară şi Ansamblul de dansuri populare bulgăreşti.

neaga

Liceul teoretic cu profil de arte "Elena Alistar"

Liceul Teoretic „Elena Alistar” este o școală de arte (Chișinău), pasat în Sectorul Botanica. Actualmente în liceu învață peste 1000 de elevi și activează circa 60 de profesori. Această școală de arte este ceva mai mult și mai altfel decât alte instituții de învățământ. Acesta atrage elevii săi prin spațiul viu, atrăgător și profesori instruiți și iscusiți care garantează rezultate înalte a fiecărui elev.

liceul

Liceul teoretic cu profil de Arte "Ion și Doina Aldea-Teodorovici" din mun. Chișinău

Liceul teoretic cu profil de Arte "Ion și Doina Aldea-Teodorovici" din mun. Chișinău este școala de arte care are ca scop de bază: conservarea, valorificarea şi transmiterea valorilor morale, artistice şi tehnice ale comunității, precum şi ale patrimoniului cultural naițonal și universal. Stimularea și dezvoltarea creativității și talentului elevilor prin programe cultural-artistice care să pună în valoare cunoștințele și deprinderile dobândite. Cultivarea valorilor şi autenticitatii creaţiei naționale contemporane şi artei interpretative de toate genurile-muzică, coregrafie, teatru, etc.

teodorovic

O școală de arte este locul unde fiecare talent se va dezvolta și va evolua. Noi am făcut acest top pentru ca toți cei care doresc să învețe artă, să dispună la timp de toate informațiile utile prezentate în acest articol cu caracter informativ. Dacă doriți să primiți notificări despre articole noi, vă îndemnăm să creați profilul de membru și să vă abonați la newsletter.

Comentarii