15 Motive să Începi o Călătorie

01 Oct 2015
5052
15 Motive să Începi o Călătorie

Motivul # 1: Afli cît de uimitoare e lumea

Ai șansa de a explora frumusețea reală a lumii, care să implice toate simțurile posibile (poți gusta mâncăruri naționale, poți asculta muzică live, să vezi locuri minunate și să descoperi noi sentimente). Vei avea posibilitatea de a experimenta momente de neuitat.

Motivul # 2: Întâlnești oameni noi și îți faci mai mulți prieteni reali. Afli impactul culturii și contextului local asupra vieții locuitorilor.

Într-un secol în care oamenii comunică în mare parte  pe net, călătoriile sunt una dintre cele mai bune metode de a cunoaște oameni noi și de a face prieteni adevărați. Oamenii nu pot trăi fără socializare, deaceea călătorind în locuri noi și întâlnind noi persoane se deschide oportunitatea excelentă de a crea noi contacte sociale.

Motivul # 3: Înveți limbi noi

Și, astfel, vei obține o mai bună înțelegere a culturii. Dacă nu știai, învățarea unei noi limbi este cel mai bun serviciu pe care ți-l poți acorda. Oamenii sunt prin natură ființe sociale și de aceea au nevoie de a comunica. Chiar dacă nu vei deveni fluent, învățarea și utilizarea câtorva cuvinte într-o limbă nouă este uneori chiar distractiv.

Motivul # 4: Creștere personală

Vei face așa ca și alte persoane să “crească” alături de tine. Pe lînga “creșterea” legată de cultură, orice călătorie te va face să te dezvolți ca personalitate. Pentru că te afli în locuri nefamiliare, capacitatea de a te adapta este stimulată corespunzător.

Motivul # 5: Distrează-te sau doar încearcă să primești plăcerea

Călătoria este distractivă și o mulțime de oameni călătoresc doar cu scopul de a primi plăcere, pentru că lucrurile cele mai neașteptate se întâmplă atunci când călătorești.

Motivul # 6: Niciodată nu vei regreta decizia de a călători; vei regreta mai degrabă decizia de a nu călători.

Motivul # 7: Experimentezi noi culturi

Locuind într-un singur loc pentru o perioadă lungă de timp (sau toată viața) te poate face să crezi că oricine altcineva are aceleași datini și obiceiuri. Aventurându-te în alte țări, învățând culturi diferite, poate într-adevăr să te facă să vezi lumea cu alți ochi. Modurile în care oamenii trăiesc în întreaga lume sunt nu doar extrem de diferite, dar și cu adevărat fascinante.

Motivul # 8: Potolește-ți curiozitatea

Ai o dorință arzătoare de a afla mai multe despre ceva anume? Lumea are multe de oferit! Dacă ești curios planifică o excursie și nu mai aștepta.

Motivul # 9: Încearcă mâncăruri noi

Diferite țări și diferite culturi înseamnă o varietate de feluri de mâncare și cu totul alte alimente. Mmmm... te așteaptă bucate delicioase! Deci călătorește și gustă incredibilele bucate indiene, thailandeze, fructe de mare japoneze, friptură, bacon american,   orez din China și multe, multe altele.

Motivul # 10: Începi o aventură

Călătoriile sunt întotdeauna niște aventuri. Nu contează dacă preferi o călătorie de buget sau o călătorie de lux - există întotdeauna o aventură ce urmează să o ai.

Motivul # 11: Afli mai multe despre tine

Putem învăța multe despre noi înșine atunci când nu se simțim în siguranță ca în locurile familiare și lîngă oamenii cu care ne-am obișnuit. Felul cum am reacționa la o situație într-un loc nou ne poate învăța multe despre noi înșine.

Motivul # 12: Poze memorabile

Ai fost acolo, ai făcut aceea?! Acum poți avea fotografii pentru a dovedi toate lucrurile interesante pe care le-ai făcut în călătoriile tale.

Motivul # 13: Sentimentul de libertate

Sentimentul de libertate pe care îl primești în timpul călătoriilor este dea dreptul fantastic. Decizi singur unde vrei să mergi, cât timp dorești să stai, ce vrei sa faci etc. E fantastic!

Motivul # 14: Devii mai interesant

Aventurile, călătoriile si experiențele au multe de a-ți oferi, o să ai nenumărate istorioare și întîmplări de povestit celorlalți. Vei fi întotdeauna interesant la petreceri sau evenimente, și vei fi capabil să începi oricînd o conversație interesantă.

Motivul # 15: Trăiești o singură dată

La sfârșitul zilei, se rezumă totul la faptul că ai o singură viață. Aceasta poate fi de 20 de ani sau de 120 de ani, timpul este limitat. Multe lucruri le poți cumpăra, dar timpul și experiențele nu se poate. Fă ceea ce dorești să faci, călătorește în lume, învață, vezi, absoarbe tot ce este bun și bucură-te de tot ceea ce este minunat pe această lume.

 

Comentarii