10 atracții turistice faimose în Emiratele Arabe Unite

15 Mai 2018
2028
10 atracții turistice faimose în Emiratele Arabe Unite

Paradisul bogătașilor, lumea viitorului, poveștile Sheherizadei, Aladin, și multe alte care ar putea să-ți spună despre Emirate. Țara cu contrastul perfect dintre trecut și viitor, dintre modernism și tradiționalism, unde Vestul întâlnește Estul. Țara este compusă din 7 emirate: capitala Abu Dhabi, Dubai, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al—Khaimah și Umm, deci ai de unde sa alegi destinția pentru un concediu cu plaje întinse și nisip fin, delicii arabe, mall-uri și souk-uri superbe, terenuri de golf de cel mai înalt nivel, arhitectură futuristă și peisaje montane. Viteza cu care se construiește totalitatea obiectivelor turistice din Emiratele Arabe este una impresionantă. Țara luxului va satisface capriciile și preferințele fiecărui oaspete.

Dacă plănuiești o vacanță în Emirate trebuie să ții cont de vestimentație, acest subiect este abordat cu multă seriozitate, corpul femeii trebuie să fie învelit totalmente, rochiile lungi de vară vor fi opțiune perfectă, iar costumele de baie le vei putea îmbrăca doar pe plaje sau resorturi. Trebuie să fiți pregătiți, de asemenea, de temperaturile extrem de înalte, în rest veți avea parte de o vacanță ca-n povești.

Iată care sunt atracțiile turistice care trebuie să le vizitezi numaidecât pe parcursul aflării pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

1. Burj Khalifa, Dubai

Burj Khalifa, Dubai este cea mai deosebită construcție, fiind cea mai înaltă clădire din lume, înălțimea sa fiind de 829,84m, cu cele mai multe etaje, 164, oferă o panoramă excepțională. În interiorul clădirii sunt birouri și apartamente de lux, de asemenea, puteți savura o cină în restaurantul care se află la cea mai mare altitudine, 442 m deasupra nivelului mării, etajul 122. Prețurile sunt destul de mari.

2. Fântânile dansatoare, Dubai

Fântânile dansatoare, Dubai oferă spectacole senzaționale, pline de muzică, lumină, apă și culoare. Veți putea admira în fiecare seară un show fantastic al fântânilor.

3. Mallul Madinat Jumeirah

Mallul Madinat Jumeirah este din nou cel mai mare mall din lume. Acesta este raiul shoppogolicilor, având la dispoziție 1200 de magazine.În incinta mallului veți găsi și alte atracții interesante, precum cinematograful și cel mai mae acvariu suspendat din lume, și un patinoar.

4. Parcul acvatic Wild Wadi

Parcul acvatic Wild Wadi este locul construit pentru cei care doresc să se distreze cu întreaga familie. Veți găsi acolo multe tobogane pe apă, piscine, valuri artificiale pentru surf, așa că nu aveți cum să vă plictisiți! Este un mod minunat de a vă relaxa, a vă distra și a avea o vacanță de neuitat.

5. Muzeul Dubai

Muzeul Dubai este situat în faimoasa fortăreață Al Fahidi. Reprezintă primul obiectiv turistic pe care trebuie să îl vizitați în Dubai, aflându-se în mijlocul orașului. Muzeul găzduiește colecții bogate ce includ nu numai artefacte din istoria Emiratelor Arabe, dar și obiecte adunate din toată lumea. Arme, instrumente muzicale, hărți. Este unul dintre muzeele care oferă o gamă variată de exponate de primă clasă, deci este obligatoriu să îl vizitați.

6. Insulele Palmier, Dubai

Insulele Palmier, Dubai este un arhipelag artificial, unic în întreaga lume, construit sub forma unui palmier. Oferă o linie de coastă de neuitat cu locuri deosebite pentru cazare și o frumusețe de neegalat. Insulele Palmier sunt o altă faimă ale Emiratelor demnă de vizitat.

7. Jebel Hafeet

Jebel Hafeet este un munte situat în apropiere de Al Ain ce atrage turiștii datorită înălțimii sale de 1.249 m și a priveliștii panoramice asupra orașului. Vă puteți bucura, de asemenea, de o baie fierbinte într-o piscină sau jacuzzi cu apă minerală la Green Mubazarrah.

8. Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi

Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi este cea mai mare Moschee din Emiratele Arabe Unite, o clădire albă și foarte frumoasă. Moscheea Sheikh Zayed este grandioasă și poate găzdui aprox. 40.000 de oameni. Pentru a putea intra în Moschee trebuie de respectat cu strictețe codul vestimentar.

9. Fortăreața Fujairah, Fujairah

Fortăreața Fujairah, Fujairah este una dintre cele mai mari atracții din emirat, singurul dintre cele 7 emirate situat în partea estică a țării. Celelalte se află în Golful Persic.

10. Ski Dubai

Ski Dubai este atracția ideală pentru turiștii pasionați de sporturile de iarnă. Aceasta este alcătuită din pârtii cu diferite grade de dificultate.

 

Comentarii