Descrierea companiei

Litera este cea mai veche editură privată înregistrată în Republica Moldova (3 mai 1989). Pe parcursul celor 28 de ani de activitate a editat circa 8000 de titluri de carte, cu un tiraj general de peste 50 milioane de exemplare.

Din Grupul Editorial Litera fac parte două edituri  (una în România şi alta în Republica Moldova) 

Litera este distinsă cu medalia de aur "Marca Comercială" 2009 şi cu Premiul mare Mercuriul de aur al concursului Marca comercială 2010, 2011, iar directorul ei general a fost decorat cu cele mai înalte ordine şi medalii de stat ale României şi Republicii Moldova, printre care Steaua României în grad de ofiţer şi Ordinul Republicii.


Pe parcursul ultimilor 5 ani,Litera promovează un amplu program socio-cultural de popularizare a cărţii, scoţând zilnic în vânzare, la preţuri mici câte o carte din diverse colecţii: „Marea enciclopedie a cunoaşterii” (6 volume), „Raftul de cultură generală” (18 volume),„Biblioteca pentru toţi” (180 volume), „Marea istorie ilustrată a lumii”(9 volume), „Atlas istoric ilustrat al lumii”, „Atlasistoric ilustrat al României”,„Descoperă lumea” (10 volume), „Cele mai frumoase poveşti”(12 volume), „Marea enciclopedie. Statele lumii” (10 volume),„Biblia cu ilustraţii” (8 volume), „Enciclopedia universală Britannica” (16 volume) – cea mai mare enciclopedie ilustrată color în România , „Dicţionar universal ilustrat al limbii române (12 volume)”-cel mai mare dicţionar explicativ ilustrat color din România,„Cronica ilustrată a omenirii” (16 volume), „Dicționar medical ilustrat(12 volume), „Biblia ilustrată pentru copii” (12 volume), „Şcoala celor şapte pitici” (70 volume), „Copilul deştept”(14 volume), „Lira” (200 volume), „ Scriitori români ilustraţi” (20 volume) etc.

În librăriile sale din Republica Moldova Litera pune în vânzare nu numai propriile cărţi, ci şi ediţii importate de la cele mai mari şi prestigioase edituri din România.

Nu uitaţi: Cartea este cel mai frumos cadou şi spune-mi ce citeşti ca să-ţi spun cine eşti.

Subcategorii: Centre de cultură
Cuvintele cheie: Librării.

La moment compania nu are recenzii. Fiți primul!

Alte companii

Companie DoorDom. Quest Rooms Moldova
DoorDom. Quest Rooms Moldova

CE ESTE QUEST ROOM-UL? Sunteți total implicați în subiect. Veți petrece timpul într-un mod de neuitat împreună cu prieteni voștri. În căutarea indiciilor, fiecare din voi va putea să se manifeste propunând cea mai bună idee de evadare. Fiecare escape room este plin de enigme tematice și mecanisme. Găsind fiecare însărcinare și deslușind fiecare indiciu, veți fi tot mai aproape de a trece peste toate provocările.Folosiți timpul cu sens – aveți doar 9

Chișinău
Companie Andrei Mudrea Gallery
Andrei Mudrea Gallery

Andrei Mudrea Gallery - Atelier de Creație/ Expoziție/ Galerie/ Artă abstractă

Chișinău
Companie Galeria colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni
Galeria colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni

În 2013 administrația raionului Ialoveni şi Consiliul județean Alba Iulia din România l-au ajutat să transforme clădirea unei foste școli din Ialoveni în galerie.

Ialoveni