TOP-5 Teatrele Din Chisinau si Moldova

05 Apr 2018
4405
TOP-5 Teatrele Din Chisinau si Moldova

Teatrele din Chisinau sunt sufletul Moldovei. Dezvoltarea spirituală și culturală sunt strâns legate între ele, iar teatrul joacă rolul educativ de a îmbină spiritul cu arta. Arta teatrului trebuie simțită, ea practic trece prin tine, actorii îți captează atenția prin sinceritatea sa scenica, a căror trăiri și pasiuni se fac simțite în timp ce joacă un rol. Ei îți transmit sentimente care te provoacă să descoperi o altă natură a sufletului tău. Teatrul este un film mai bun pentru simplu fapt de a se petrece în realitate și de a te implica ca spectator în scenele sale.

Teatrul este o arată care din păcate rămâne în trecut, tinerii optând pentru un film deoarece cred ca teatrul este mai complex. Dar puțini cunosc satisfacția de a privi o scenă de teatru, de a trăi acele momente de suspans, de comedie, de dramă împreună cu tot publicul, de a se implica la experiență, atât mintal cât și emotiv. Arta de a trăi teatrul atât din postura de actor cât şi ca spectator a fost şi rămâne desăvârşirea fiinţială prin creaţie.Teatrele din Chisinau

În țara noastră, începuturile teatrului au fost informale, unii boieri aveau obiceiul să invite în casele lor comedianți străini, care pregăteau reprezentații private. Oficial, teatrul moldovenesc a luat ființă însă târziu, construcția Teatrului Național începând abia în anul 1920.

Cele mai Bune Teatrele din Chisinau, 

Chiar dacă nu reușești să ajungi foarte des la teatru, sau dacă preferințele tale s-au îndreptat întotdeauna către lumea filmului, te îndemnăm să cunoști câteva teatre din Republica Moldova care merită să fie vizitate. În incinta instituțiilor teatrale vei fi plăcut surprins de actorii autohtoni recunoscuți pentru talentul său și în străinătate, actori despre care nu știai. De aceea ținem să te informăm despre 5 cele mai importante Teatrele din Chisinau.

Teatrul Naţional din Chişinău

Teatrul Naţional din Chişinău este prima instituție teatrală de expresie română din Basarabia și nava pilot a spațiului cultural dintre Prut și Nistru, al cărei succesor de drept este actualul Teatru Național „Mihai Eminescu” de la Chișinău, a fost inaugurat oficial la 6 octombrie 1921.Teatrul Naţional din Chişinău

Teatrul de Operă şi Balet "Maria Bieșu"

Teatrul de Operă şi Balet "Maria Bieșu" reprezintă o conştientizare la nivel superior a valorificării spirituale a esenţei naţionale a poporului. Acestă instituție teatrală reprezintă un simbol al înaltei responsabilități civice față de tradiția națională.Teatrul de Operă şi Balet

Teatrul Național Dramatic Rus „Anton Cehov”

Teatrul Național Dramatic Rus „Anton Cehov” din Chișinău a fost fondat în Tiraspol la 5 noiembrie 1934, iar mai apoi în 1940, teatrul s-a mutat la Chișinău. Teatrul are o istorie bogată, cu date importante, actori renumiți care au jucat scene istorice pentru a reda publicului larg emoțiile si experiențele trăite.Teatrul Național Dramatic Rus „Anton Cehov”

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți 

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a fost înființat la data de 16 mai 1957. Teatrul montează spectacole pentru adulți și copii, dramaturgie clasică și modernă, națională și internațională. Este teatrul care justifică titlul de „teatru național” având la bază montarea dramaturgiei naționale.Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți 

Teatrul Republican Muzical Dramatic "B.P.Hasdeu"

Teatrul Republican Muzical Dramatic "B.P.Hasdeu" este un teatru republican, fondat în anul 1987 de către o trupă de absolvenți ai Universității de Arte din Chișinău, în frunte cu regizorul și actorul Victor Ignat. Teatrul este cunoscut la nivel internațional datorită participării la diferite festivaluri teatrale.

Lista.md v-a oferit informații utile despre top teatrele din Chisinau și Balți, iar alți membrii platformei vor fi curioși să afle care este teatru dvs preferat și de ce. Înainte de a face recomandările nu uitați să creați profilul de membru.

Comentarii