Știați că? Turism in Moldova este una dintre cele mai populare destinații

24 Iul 2020
2983
Știați că? Turism in Moldova este una dintre cele mai populare destinații

Dorința de a călători, de a cunoaște cât mai multe obiective  și destinații turistice noi, de a cunoaște istoria neamului moldovenesc, motivează agenții turistici să dezvolte în permanență turism in Moldova.

Țara noastră se bucură de multitudinea destinații turistice, traseelor locale, monumentelor istorice, care sunt accesate atât de turiști cât și de cetățenii moldoveni.

Republica Moldova este o țară cu un potențial turistic extraordinar. De-a lungul timpului agenții turistici au dezvoltat și perfectat această ramură economică în fel și chip pentru a atrage cât mai mulți turiști. Locuri turistice in Moldova ne-au dus faima peste tot în lume. Cum credeți care este criteriul după care Moldova este recunoscută la nivel mondial? Bineînțeles, vinurile noastre moldovenești, din acest motiv, turismul in Moldova este cel mai bine dezvoltat și cotat.

Cele mai populare locuri turistice in Moldova

Știați că? Cea mai mare colecție de vinuri din Europa se află în pivnițele din Mileștii Mici, aceasta este inclusă în Cartea Recordurilor Guinness.Mileștii Mici

De asemenea, vrem să evidențiem faptul că Moldova este una dintre cea mai verde țară din Europa, puteți singuri să vă convingeți despre aceasta, vizitând aceste monumente naturale  și aceste 4 locuri unde verdeața naturii se menține tot anul împrejur.

Mănăstirile din Republica Moldova

Mănăstirile sunt un alt obiectiv turistic cel mai des accesat de turiști, dar și de moldoveni. Farmecul arhitectural al acestora adună și încântă zeci de mii de vizitatori. Mănăstirea Capriana şi multe alte Mănăstiri din Moldova  sunt și ele destinații turistice pe teritoriul nostru care sunt vizitate de un număr mare de turiști.Mănăstirile din Republica Moldova

Monumentele istorice din Republica Moldova

Arhitectura și istoria lor este scrisă pe zidurile acestora, fiecare perete pictat are de spus o istorie, o rugăciune. Un alt obiectiv turistic sunt monumentele  cu o importanță de nedescris, fiecare dintre aceste monumente istorice fascinează prin structura arhitecturală, înconjurate de peisaje pitorești, dealuri și câmpii, văi și coline. Vă dăm un exemplu, de unul dintre cele mai importante și cunoscute monument din Republica Moldova, Cetatea Soroca. Acesta este într-adevăr un loc sacru, care a avut ocazia de a beneficia de restaurare în anul 2013, în cadrul Proiectului transfrontalier „Bijuterii Medievale”. Deoarece, consideram că este important și interesant de a cunoaște mai multe informații despre Cetatea Soroca va propunem articolul „Curiozități despre Cetatea Soroca”.Cetatea Soroca”

Bogăția folclorică a Moldovei nu poate fi cuprinsă sau descrisă într-un singur articol, dar ca moștenitori suntem obligați într-un fel sau altul să păstrăm și să transmitem generațiilor viitoare istoria neamului.

Suntem siguri că v-am trezit patriotismul, mândria de țara noastră și dorința de a cunoaște cât mai multe locuri, atunci vă propunem să vedeți și articolul despre cele 20 Curiozități Despre Moldova.

Perioada de carantină și izolare este absolut perfectă de a cutreiera meleagurile natale, oricum, este o alegere mult mai bună și sigură de a petrece vacanța cu  turismul in Moldova.locuri turistice in moldova

Deși, nu avem mare și munți, destinații turistice din Moldova au fost mult mai solicitate decât în anii precedenți, unul dintre motive ar fi preţurile accesibile propuse de agențiile turistice din Moldova. Dar motivele cele mai importante sunt: ospitalitatea moldovenilor, frumusețea încântătoare a peisajelor, istoria bogată, bucatele tradiționale, și multe alte lucruri impresionante, care pot fi găsite doar în Republica Moldova.

Sunteți pregătiți să descoperiți mai multe locuri și destinații cu turismul in Moldova? Vreți să cunoașteți cum puteți să aveți parte de o vacanță frumoasă chiar la noi în țară? Mai mult de atât, puteți să aveți parte de odihnă plăcută la prețuri accesibile, cu un buget redus, singura condiție este de a crea profilul de utilizator pe Lista.md și să urmăriți agențiile turistice din Republica Moldova, ce adaugă în permanență oferte turistice speciale. Utilizatorii Lista.md vor avea deosebita plăcere de a cunoaște cine, unde și cum își petrece vacanța de vară și am dori să împărtășiți cu noi impresiile și experiențele trăite mai jos în comentariu. Vom fi nespuși de încântați să le citim cu drag!

Comentarii