Puterea Cuvântului! 6 edituri din Republica Moldova

17 Aug 2018
3171
Puterea Cuvântului! 6 edituri din Republica Moldova

“Cărţile sunt oglinzi: vezi în ele ceea ce ai deja înăuntrul tău.”

                                                                                                    Carlos Ruiz Zafón

Viața unui om este plină de evenimente, de oameni, de experiențe frumoase sau mai puțin frumoase, care îți lasă o amprentă pe suflet, toate acestea se transformă în amintiri. Aceste amintiri pot fi povestite unui cerc restrâns de oameni sau prieteni. Cei curajoși aleg să transforme aceste amintiri în adevărate capodopere, punând cuvânt cu cuvânt pe foile albe ale cărților. Scriitorii împărtășesc anumite trăiri, adăugând un strop de imaginație în fiecare carte scrisă.

Alege cărțile care te vor inspira să citeşti mai mult şi mai des, citește ce-ţi place sau ce-ţi pică în mână. De ce? Pentru că lectura este singura activitate care îţi lărgeşte perspectiva asupra lumii, sprijină dezvoltarea personală, dezvoltă imaginaţia şi hrăneşte spiritul flămând de cunoaştere, toate în acelaşi timp. Nu te întreba de ce este important să citeşti, pur si simplu scufundă-te în cuvinte, ascultă vocea minții tale, trezește imaginația, și o să vezi că citind o carte te vei confrunta cu o altă lume, total diferită, o lume creată de tine, care îți aparține doar ție, unde poți fi chiar tu acel personaj principal, iar evenimentele să te ducă departe de realitate, acțiunile să fie controlate de tine.

Cărțile pot fi pentru fiecare persoană un profesor, prieten sau sfătuitor. Acestea te ajută la dezvoltarea imaginație, la îmbogățirea vocabularului, la cunoașterea sinelui. Cititul antrenează și îmbunătățește memoria.

Romane de dragoste, aventuriere, polițiste, cărți despre psihologie, știință, psihologie, filosofie, business, etc. Mai nou au apărut cărțile despre parenting care sunt foarte utile pentru proaspetele mămici sau poate chiar și pentru proaspeții tătici, toate aceste cărți se pot găsi pe rafturile magazinelor specializate în comercializarea cărților.

Iată care sunt Editurile din Republica Moldova ce publică Izvoarele de Cunoștință:

1. Editura de Stat „Cartea Moldovei”

Editura de Stat „Cartea Moldovei” se ocupă de editarea literaturii artistice clasice şi moderne naţionale, a creaţiilor din diverse domenii al artei plastice, muzicale, teatrale, cinematografice, a monografiilor, studiilor şi articolelor referitoare la aceste sfere de manifestare creativă a autorilor din Republica Moldova.

2. Editura "AGEPI"

Editura "AGEPI" prezintă literatură în domeniul proprietăţii intelectuale: publicaţiile periodice "Buletinul oficial de proprietate industrială (BOPI), "Buletinul oficial de drept de autor şi drepturi conexe", "Raport anual 2007", revista "Intellectus" cu suplimentele "AGEPI Info", "Bursa investiţiilor", legislaţia în domeniul PI, materiale metodice, lucrări ştiinţifice, prospecte, pliante, etc.

3. Centrul Ştiinţific, Metodic şi Educaţional "Univers Pedagogic"

Centrul Ştiinţific, Metodic şi Educaţional "Univers Pedagogic" se specializează în editarea manualelor , cărţilor cu profil didactic(ghidurilor, crestomaţiilor, testelor, culegerilor de probleme, agendelor pentru profesori, educatori), literaturii pentru copii, beletristicii. Anual CŞME participă la tîrgurile şi saloanele naţionale şi internaţionale de carte , fiind menţionat cu diplome şi premii de prestigiu.

4. Întreprinderea Editorial-Poligrafică "Ştiinţa"

Întreprinderea Editorial-Poligrafică "Ştiinţa" publică literatură din diverse domenii : ştiinţă, tehnică, economie, management, marketing, politologie, sociologie, ecologie, agricultură, chimie, medicină, biologie, literatură română şi universală, artă, manuale şcolare şi universitare, dicţionare, albume, enciclopedii, literatură pentru copii etc. A valorificat peste 80 de serii şi colecţii : "Moştenire", "Academica", "Resurse acvatice", "Dicţionare Ştiinţa", "Biblioteca de Nord", "Liantul social" ş.a.

5. Editura "Tehnica-Info"

Editura "Tehnica-Info" a fost fondată în 1993, cu scopul de a pregăti şi edita manualele profesorilor UTM. La editura au văzut lumina tiparului peste 300 de titluri de manuale și culegeri de lucrări științifice, semnate de colective mixte de autori de la UTM și universitățile din România. Au apărut și culegeri de lucrări științifice ale Conferințelor Internaționale, organizate la facultățile: Energetică, Industrie Ușoară, Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Inginerie și Management în Construcția de Mașini ș.a.

6. Editura "Universul"

Editura "Universul" a făcut apariția a zeci de ziare și reviste republicane și raionale, aici își tipăresc cărțile un șir de edituri onorabile, cunoscute la dimensiune republicană. Întreprinderea prestează servicii variate și avantajoase, tipărind pe hârtie cu multe semne de protecție documente de diversă destinație în milioane de exemplare.

Comentarii