Pe urmele faraonilor. Vacanță în Egipt

02 Mai 2018
2104
Pe urmele faraonilor. Vacanță în Egipt

Istoria este cea mai valoroasă moștenire pe care o avem. Prin ea ne vedem trecutul, simțim trăirile strămoșilor noștri. Piramide și Faraoni, te trimit direct cu gândul la istoria civilizației egiptene antice. Egiptul este țara antică care încă crede în superstiții, faraoni, zei, blestemele acestora și tot ce ține de istoria acestora. Egiptul este un adevărat muzeu minune în aer liber, nimic nu te va impresiona așa ca monumentele din antichitate, piramidele, construcții impunătoare și monumente funerare care au devenit una din cele 7 minuni ale lumii care s-au păstrat până în prezent sau alte “hot spot-uri” turistice din întreaga lume. Nisipurile aurii ale Egiptului ascund adevărate comori ale celor „vechi”.

Statisticele spun că anual această țară găzduiește peste 12 milioane de turiști, atrași de misterul și legendele ce ascund piramidele antice, faraonii și zeii. Istoria Egiptului tăinuiește numeroase secrete și curiozități care atrag în continuare tot mai mulți turiști. Dacă alegi pentru concediu să descoperi comorile Egiptului, deși nu este recomandat de vizitat această țară pe timp de vară datorită temperaturilor extrem de înalte, pregătește să descoperi adevăratul sens al cuvântului istorie. Egiptul fiind țara care îmbină cultura antică, plajele superbe, minunile arhitecturale cu distracții diversificate care te vor plimba prin istoria învelită de nisipurile așternute de-a lungul anilor.

O statistică făcută pe numărul de turiști care au cutreierat puțin prin “tărâmul faraonic” arată că cele mai căutate locuri sunt următoarele:


1. Giza

Giza este recunoscut ca cel mai mare oraș care găzduiește monumentele antice cele mai importante. Pe Platoul din Giza se găsesc: Piramida lui Kefren, Piramida lui Keops, Sfinxul, Marele Muzeu Egiptean, Marea Piramida de la Giza, Piramida lui Dahshour, Mastaba of Ti și multe alte mărturii istorice care au ajuns iconice de-a lungul timpului. Este o locație fascinantă, care abundă în istorie și cultură.

2. Cairo

Cairo este capitala Egiptului, cea mai importantă metropolă și centrul cultural al civilizației arabe. În Cairo se pot vizita obiective turistice precum: centrul istoric, Citadela din Cairo, Nilul, Muzeul Egiptean și cele peste 500 de moschei ale orașului. Piramidele din Giza și localitatea Memphis sunt, de asemenea, în apropiere. Este un oraș hipnotizant, cu aer unic.

3. Luxor

Luxor este un oraș pe Nil, cunoscut pentru câteva dintre cele mai importante descoperiri arheologice din istorie: Templul din Luxor, Templul lui Karnak, Valea Regilor, Templului lui Ramses III, Valea artizanilor, Valea nobililor etc. Luxor este o destinație de vis pentru turiștii care vin aici să viziteze temple vaste și morminte egiptene, oferind un contrast interesant între deșert și viața modernă din centrul orașului.

4. Dahab

Dahab este un orășel situat pe coasta sud-estică a Peninsulei Sinai, cunoscută ca una dintre cele mai bune destinații de scufundări din lume. Aici se mai practica: windsurfing, scubadiving, snorkeling și alte activități de descoperire a recifului coral. Blue Hole din Dahab este considerată cea mai periculoasă zonă de scufundări din lume. Activitățile terestre includ plimbări pe cai, cămile, cu biciclete și ATV-uri.

5. Hurghada

Hurghada este un fost sat pescăresc, care a evoluat într-un foarte mare centru turistic egiptean. Principala atracție sunt barierele de corali, care ascund pești exotici de o frumusețe rară. Hurghada este o combinație armonioasă de elemente moderne, aflate în peisajul unei așezări autentic egiptene.

6. El Gouna

El Gouna este o stațiune la Marea Roșie, specializată în sporturi acvatice precum scufundări, windsurfing, kitesurfing, schi nautic, para sailing și snorkeling. Este un orășel care vibrează cu o energie incredibilă oferită de turiștii în căutare de activități recreaționale. Există numeroase locuri de cazare elegante și școli care te pot învăța aproape orice sport nautic.

7. Alexandria

Alexandria este un oraș-port întemeiat în jurul anului 332 i.Hr. de către Alexandru cel Mare și a fost un bogat centru cultural și un oraș extrem de important în istorie. Aici se găsește una dintre minunile antice ale lumii, Farul din Alexandria, precum și Biblioteca din Alexandria. Orașul conferă izul unei așezări antice, cu o notă de modernism, având locuri atât tradiționale, cât și moderne.

8. OAZA SIWA

OAZA SIWA este localizată în Deșertul vestic, fiind faimoasă pentru multitudinea de palmieri, măslini, pentru izvoarele cu apă minerală, plus multe alte locuri pline de verdeață. Unul din motivele pentru care Siwa mai este vizitată este pentru a merge pe urmele lui Alexandru cel Mare, care a vizitat oracolul lui Amon de aici.

9. VALEA REGILOR

VALEA REGILOR sau Biban el Moluk este așezată pe malul vestic al orașului Luxor, sau vechea Theba (Thebai). În acest loc au fost îngropați faraonii celui de-al treilea regat, “Cel nou, theban”, loc în care sperau să-și poată întâlni zeii vieții de apoi. În cele din urmă valea a găzduit mormintele a cel puţin 62 de faraoni ai Regatului Nou şi oficiali de rang înalt. 

10. Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh este un oraș-port și o stațiune foarte populară, aflată în extremitatea sudică a peninsulei Sinai. Este o locație faimoasă pentru zonele de scufundări, peisajele sale care îmbină marea cu deșertul, călărit, go-karting, para sailing, safari în deșert, trekking cu cămila etc. Este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță pe litoral. 

 

Comentarii