Mierea - produs gustos și sănătos.

20 Mar 2018
2562
Mierea - produs gustos și sănătos.

Mierea de albine este prima substanță îndulcitoare folosită de om. Aflăm încă de la egipteni despre metodele de recoltare și folosire a mierii, metode îmbunătățite cu trecerea timpului. Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de către albine ca hrană pentru ele însele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. După ce albinele culeg nectarul de la o floare, îl amestecă cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Mierea poate fi de mai multe feluri, gustul și textura ține de tipul florilor din care provine nectarul cules de către albine. Mierea conține antioxidanți, ceea ce oferă un tratament natural pentru oamenii cu probleme de sănătate precum tusa, bolile intestinale și răni la nivelul pielii. Mierea are o mulțime de beneficii pentru organismul omului, de aceea este întrebuințată atât în gastronomie cât și ca remediu natural în diferite tratamente. O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.

După statisticile făcute în decembrie, 2017 mierea moldovenească este din ce în ce mai apreciată de către consumatorii de peste hotare. Asociația apicultorilor susține că timp de 10 ani, exportul mierii a crescut de 14 ori. Însă apicultorii spun că chiar dacă aceasta este vândută în cantități mari, prețul vânzărilor este mic, prețul unui kilogram de miere pentru export este de la 30 lei până la 80 lei.

Iată lista celor 10 mari producători și exportatori ale produselor apicole din Republica Moldova:


1. Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova este o organizație profesională a apicultorilor, neguvernamentală, autonomă și apolitică. ANARM este cea mai mare asociație la nivel național, structura sa acoperind întreaga țară, prin filialele raionale, membri și simpatizanți - începători apicultori. Asociația reprezintă și susține interesele membrilor săi atât la nivelul organelor legislative și executive ale țării cât și la nivelul altor instituții centrale sau teritoriale.

2. ALBILUX

ALBILUX este compania care se ocupă de prelucrarea, vânzarea și exportul mierii de albine de cea mai înaltă calitate. Pentru prelucrarea mierii se utilizează utilaje moderne. Produsele companiei se exportă în țările din Uniunea Europeana, SUA, Canada și țările CSI.

3. Imperiul APIS

Imperiul APIS are la baza activității sale procesarea și îmbutelierea produselor apicole. Compania dispune de utilaj danez de procesare a mierii. Producția este de înaltă performanță, naturală, proaspătă și benefică sănătății.

4. Dulce Plai

Dulce Plai produce o gamă largă de produse de la prisacă, în același timp inițiind și sprijinind inițiative pentru dezvoltarea socială prin implicarea tinerilor în Republica Moldova. Dulce Plai lansează și organizează programe de dezvoltare pentru tineri din zone rurale și asistă apicultori din Moldova pentru a iniția și administra o mică afacere în domeniul apiculturii, promovând și fiind un exemplu de colaborare în sectorul apicol local.

6. Prisaca lui Zlatov

Prisaca lui Zlatov oferă iubitorilor de miere produse apicole 100% naturale, proaspete, selectate cu atenție pentru a satisface cerințele fiecărui consumator.

7. Prisaca de Lux

Prisaca de Lux se ocupă de comercializarea produselor și echipamentelor apicole.

8. Albinăria SRL

Albinăria SRL produce și comercializează miere de albini și produse apicole, oferind produse de înaltă calitate și servicii de excelență.

9. Casa Albinei

Casa Albinei compania își desfășoară activitatea de producere și comercializare a produselor în domeniul apiculturii, având ca scop exploatarea familiilor de albine în sistem intensiv pentru a spori cantitatea și calitatea produselor apicole.

10. Apicultura Elit

Apicultura Elit se ocupă de producția și comercializarea produselor apicole, oferind clienților săi unele din cele mai rafinate și gustoase produse din miere.

 

Comentarii