Cum să fii Energic atunci când Practici un Sport

07 Sep 2015
4267
Cum să fii Energic atunci când Practici un Sport

Cauți cum să fii mai energic în timpul sportului și să joci cel mai bine? Citește mai departe.

Fii Energetic când Practici un Sport - Pasul 1

Obține un somn de noapte liniștit. Uneori este greu să mergi la culcare atunci când ești nervos, cum ar fi înaintea unei competiții importante, dar încearcă să te relaxezi. Somnul este o necesitate pentru a avea cele mai bune performanțe.

Fii Energetic când Practici un Sport - Pasul 2

Mănâncă bine. Ar trebui să mănânci o masă bine echilibrată 2-4 ore înainte de a începe, și un snack cu carbohidrați, cum ar fi o chiflă cu unt de arahide- în mai puțin de 2 ore înainte de a începe. Nu mânca direct înaintea unui joc sau sesiune, deoarece mișcarea constantă va supăra stomacul.

Fii Energetic când Practici un Sport - Pasul 3

Bea multă apă. Se recomandă ca sportivii să bea la fiecare 15-20 de minute în timpul exercițiilor fizice, precum și înainte și după exerciții. Băuturile pentru sportivi nu au un efect dacă nu se joacă mai mult de 90 de minute sau pe vreme foarte caldă. Multe băuturi sportive conțin la fel de mult zahăr ca într-o sticlă de Cola. O altă opțiune excelentă atunci când aveți o transpirație abundentă este laptele din nuca de cocos. Este una dintre cele mai mari surse de electroliți cunoscute de om.

Fii Energetic când Practici un Sport - Pasul 4

Gîndește-te. Gîndirea la jocul sportiv va îmbunătăți încrederea și capacitatea de joc, pentru că vei fi mental gata să joci, câteva ore înainte de joc, stai la un loc liniștit și închide ochii și imaginează-ți cum vei juca, cum vei trece, cum vei marca un gol, etc.

Fii Energetic când Practici un Sport - Pasul 5

Relaxează-te. Relaxare înainte de un joc sau o sesiune te va ajuta să ai cele mai bune performațe. Dacă ești tensionat vei pierde concentrarea, ceea ce niciodată nu va fi bine în timpul unui meci.

Fii Energetic când Practici un Sport - Pasul 6

Încălzește-te și întinde-te în mod corespunzător. După o încălzire ușoară de aproximativ 5-10 minute, ar trebui să faci întinderi. Întinderea ar trebui să dureze aproximativ 10-30 de secunde. Întinde-te pe ambele parți ale corpului în mod egal.

Fii Energetic când Practici un Sport - Pasul 7

Amintește-ți, mai presus de toate ... că iubești sportul pe care îl joci. Dacă nu este așa, examinează încă o dată alegerea sportului practicat. Dacă nu îți place cu adevărat, e greu să joci cel mai bine. Dar, de asemenea, ține minte, există multe sporturi care ți s-ar putea potrivi. Tot ce trebuie să faci este să găești sportul potrivit pentru tine.

 

Comentarii