9 Mai! Ziua Victoriei! Ziua Uniunii Europene!

08 Mai 2018
2457
9 Mai! Ziua Victoriei! Ziua Uniunii Europene!

O să încep acest articol prin aducerea sincelor mulțumiri străbuneilor si buneilor noștri care au luptat pentru viitorul și independența noastră. Pacea și liniștea lăsată ca moștinire nouă, nepoților, patrioților, copiilor a fost asiugurată prin eforturi sângeroase și obstacole amenințătoare. Această zi memorabilă este dedicată victimilor celui de-al Doilea Razboi Mondial care au obținut Victorie asupra fascismului. Ziua Victoriei asupra fascizmului se sărbătorește în fiecare an pe data de 9 mai. Paradele, florile, copiii, baloanele, eroii care au m-ai rămas printre noi, care au încă de povestit despre acele clipe grele, agitatiea matinală, marșul militar prevestesc Ziua Victorie în fiecare orășel, sătuc din țară. Soldați și apărătorii Patriei participă la cea mai frumoasă paradă a anului, iar marii politicieni aduc omagii la monumentele sculptate în cinstea celor căzuți pentru eliberarea de sub jugul nazist. Această zi atât de semnificativă, atât de importantă este marcată cu roșu în calendar, este zi liberă în calendar pentru toti muncitorii din Republica Molodva.


În Europa, 9 mai este celebrată ca Ziua Uniunii Europei, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state, acestă declarație a stat la baza amplului proces de construcție a Uniunii Europene.

Anul acesta aceste două evenimente, Ziua Victorie și Ziua Uniunii Europene se vor sărbători concomitent, în toate țările europene. Mai multe activități dedicate acestora vor avea loc în centrele orașelor. La Chișinău avem invitați speciali precum Irina Rimes, Delia, Thomas Andres și “Blue”.

Iar astăzi, în Piața Marii Adunări va decurge un concert festiv cu participarea artiștilor din Russia, Oleg Gazmanov și Denis Maidanov.


Între paradă și concertul de seară, se face timp și pentru un grătar sau o altă activitate împreună cu prietenii și familia. Dar dacă ești binedispus să petreci ziua de 9 Mai într-un ambiant de lux, atunci ținem să te anunțăm despre marele eveniment care se va petrece în aer liber la “Castel Mimi”. De ziua Europei, renumitul bucătar-chef, Marc Foucher vă invită la o cină deosebită, în aer liber, la “Castel Mimi”. Aici vei avea parte de un show exclusiv de lumini și un show havuz.

Lista vă dorește o zi de 9 mai cât mai frumoasă. Noi vă urăm sincere felicitări acelor luptători cu care ne mândrim și în prezent.

Comentarii