5 clădiri ale Parlamentului impresionant de frumoase

23 Apr 2018
2254
5 clădiri ale Parlamentului impresionant de frumoase

Parlamentul este cea mai importantă instituție a fiecărei capitale. Unele clădiri ale parlamentului sunt clădiri istorice, cu arhitectură renovată. Parlamentul arată ca un castel, cu arhitectură incredibil de frumoasă, a devenit obiectiv turistic în orașele lor. Vă prezentăm 5 cele mai frumoase clădiri ale Parlamentului din Europa.


1. Palatul Westminster, Londra

Palatul Westminster, Londra.  Chiar dacă nu mai face parte din UE, am hotărât să-l includ în această listă pentru arhitectura sa fermecătoare. Palatul Westminster găzduiește cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cunoscute sub numele de Camera Lorzilor și Camera Comunelor. Acesta este ținta turiștilor ajunși în Londra, curiozitățile despre aceasta instituție atrage anual sute de mii de turiști.

2. Clădirea Parlamentului Ungar, Budapesta 

Clădirea Parlamentului Ungar, Budapesta este una dintre cele mai vechi clădiri legislative din Europa. Situată pe malul Dunării este cel mai atractiv obiectiv turistic a Budapestei. Clădirea este construită în stilul neogotic între anii 1885-1904, care are fresce minunate pe tavan, scări mari ornamentale, 242 sculpturi și Coroana Sântului Ștefan.

3. Clădirea Parlamentului German, Berlin

Clădirea Parlamentului German, Berlin este situată în centrul Berlinului, în apropiere de Poarta Brandenburg. Construcția clădirii a început în 1884 și a fost finisată în 1894. Această clădire inedită are o cupolă fabricată din sticlă și oțel ce dorește să imite un fel de pălărie prusacă. Astăzi clădirea este deschisă publicului, intrarea fiind gratuită. De aici vei avea ocazia să privești de sus centrul Berlinului.

4. Palatul Parlamentului, București

Palatul Parlamentului, București este a doua cea mai mare clădire administrativă ca suprafață, din lume, după clădirea Pentagonului. Instituția găzduiește aproximativ 1000 de încăperi fiecare purtând numele său, fiind evocări ale unor evenimente importante din istoria poporului român sau personalități cu nume mare.

5. Binnenhof, Haga

Binnenhof, Haga este numele Parlamentului ale Olandei. Clădirea Parlamentului este situată pe malul râului Hofjvijer, în centrul orașului. Acest palat este clădit în stil gotic și este unul din cel mai important obiectiv turistic al orașului. Aceasta este cea mai veche clădire a Parlamentului din întreaga lume.

 

Comentarii