5 Cele mai frumoase grădini botanice din Europa

29 Mai 2018
2764
5 Cele mai frumoase grădini botanice din Europa

 

Florile sunt plante ce împodobesc pământul, ele sunt frumosul căruia nu trebuie nimic de adăugat. Atât de frumoase, atât de firave, atât de unice. Acestea între timp au devenit simbol al recunoștinței, ale mulțumirii. De fiecare dată când simți nevoia să spui persoanei dragi ”mulțumesc” sau “te iubesc” sau pentru simplu fapt că vrei să faci un gest drăguț, faci acest gest oferindu-i flori. Florile mai sunt și simbol al frumuseții, deseori femeia fiind comparată cu floare. Suntem mândri să ne mângâiem ochii cu frumusețea lor fermecătoare și să adulmecăm în vis cu mirosul lor. Frumusețea lor inegalabilă poate servi ca decor, împodobind camera cu culori vii și miros proaspăt.

Vara este anotimpul ce colorează florile cu cele mai aprinse, vii și diversificate nuanțe. Acum că suntem la început de vară, la început de sezon ale concediilor, probabil ai dori să afli cele mai frumoase Grădini botanici. Acestea le vei putea vizita in fiecare colț al lumii, aici vei găsi tot felul de specii de flori, arbuști și arbori despre care ai auzi sau despre care urmează să auzi. Grădinile botanice sunt întotdeauna un spațiu de liniște și pace, unde să te bucuri de natură într-un loc cu o puternică încărcare pozitivă. Amenajarea grădinilor a ajuns chiar la stadiu de artă în cele mai frumoase grădini ale Europei, unde cei mai buni artiști creează modele din plante vii care te impresionează. Iată câteva dintre cele mai impresionante grădini botanice ale Europei.


1. Keukenhof din Lisse, Olanda

Keukenhof din Lisse, Olanda este cea mai mare grădină de flori a bătrânului continent. Aceasta găzduiește peste 7 milioane de flori, aranjate în decorațiuni impresionante. În fiecare an, florile sunt amenajate după o anumită temă și parcul este deschis doar câteva săptămâni pe an, pe timpul verii. Această grădină este una dintre cele mai spectaculoase, iar florile naturale aduc Raiul pe pământ.

2. Kew din Londra, Marea Britanie

Kew din Londra, Marea Britanie este gradina cu iz regal, ce a strâns peste 30.000 de plante vii, care să înfrumusețeze zona din sudul Londrei. Aceasta are unul dintre cele mai mari ierbare, care strânge peste 7 milioane de specii de plante conservate din lume. Grădina are și o bibliotecă cu 750.000 de cărți despre plante, un castel și clădiri tematice. Parcul are un pod prin copaci cu o priveliște de vis, un pod din granit și bronz pe lac și sere pe diferite teme precum plante alpine, cu palmieri sau nuferi.

3. Grădinile Luxemburg din Paris, Franța

Grădinile Luxemburg din Paris, Franța numite în franceză Jardin du Luxembourg, acestea sunt niște grădini luxuriante pe malul Senei, cu poteci pietruite, fântâni arteziene, lacuri și flori speciale, care creează un paradis al plantelor. Această grădină privată deschisă publicului, de 23 de hectare, ilustrează perfect ideologia franțuzească. Este populată cu statui ale vechilor regalități, are livezi lungi cu mere, pere și portocali, un carusel vintage, cafenele, pavilioane și locuri de joacă pentru copii.

4. Generalife din Granada, Spania

Generalife din Granada, Spania a fost, în trecut, casa regelui acestei zone a Spaniei, iar acum aici este o grădină cum nu mulți au ocazia să admire, construită în vremea lui Muhammad III. Acest loc de odihnă al regilor include mai multe grădini mici, bine despărțite, care ajung până la palatul Alhambra. Aici găsești grădini parfumate cu mulți trandafiri și alte plante frumos mirositoare. Designul grădinilor este creat de cei mai buni 35 de grădinari ai Europei și depășesc orice imaginație.

5. Gradina Alexandru Borza din Cluj-Napoca, România

Gradina Alexandru Borza din Cluj-Napoca, România se află pe primul loc în topul celor mai frumoase din România, dar și din Europa. Aici vei găsi plante specifice zonelor din țară, dar și multe plante și flori tropicale, care-ți vor lua ochii. În cele 14 hectare ale parcului, îți sugerăm să vizitezi și grădinile romane și japoneze, cu decorațiuni specifice.

Comentarii