16 mărci de țigarete din Republica Moldova

10 Aug 2018
1536
16 mărci de țigarete din Republica Moldova

Fumatul este un viciu foarte răspândit și reprezintă un pericol întregului organism uman. Deși efectele negative ale fumatului sunt evidente, acest viciu devine tot mai popular. Cât în rândurile oamenilor în vârsta, atât și printre rândurile tinerei generații de astăzi se menține un procent înalt de fumători. În linii generale, o țigară conține peste 4.000 de substanțe toxice, dintre care 25 sunt cancerigene. Una din cele mai dăunătoare substanțe din conținutul unei țigarete, este gudronul. În rezultatul fumatului, gudronul se depune în plămâni și pe pereții vaselor sangvine. Acest fapt duce la patologii respiratorii și la riscul sporit de apariție a cancerului pulmonar.

Deseori, fumătorii sunt conștienți de riscurile la care aceștia se supun, dar oricum încercând odată să fumeze, în cele mai multe cazuri aceștia nu se mai lasă niciodată de acest viciu, din cauza dependenței de tutun care se agravează din ce în ce mai mult după fiecare țigaretă fumată. Majoritatea fumătorilor gândindu-se la riscurile eventuale se liniștesc cu gândul că se pot opri în orice moment, și de fapt asta e cea mai mare capcană. Pericolul pare mai inofensiv atunci când acesta este subestimat, și doar conștientizarea adevăratului pericol care se ascunde în spatele acestui viciu, poate să ajute să refuzi la acest viciu.

La baza acestei obișnuințe a fumatului stau diferite motive. Cineva a început să fumeze urmând exemplul persoanelor apropiate, cineva a încercat din curiozitate, altcineva s-a gândit că fumatul poate reduce nivelul stresului, însă specialiștii în domeniu de mult au demonstrat că fumatul n-are nicio influență asupra situațiilor de stres.

Ca o alternativă a țigaretelor tradiționale au apărut țigaretele electronice, care s-au dovedit a fi la fel de dăunătoare ca și țigaretele tradiționale.

În mod sigur fumatul este cu mult mai dăunător persoanelor înconjurătoarea decât însuși fumătorului. Aceasta se explică prin faptul că inspirarea fumului în plămânii fumătorului are loc prin intermediul unui filtru prezent la capătul țigaretei, care stopează trecerea unor substanțe toxice în organism, în timp ce lumea înconjurătoare inspiră fumul rezultat în mod direct, inspirând o gamă largă de substanțe toxice prezente în fumul respectiv.

Cu toate acestea, produsele din tutun au o piața largă de desfacere, și vânzările la fel ca și prețurile la aceste produse sunt mereu în creștere.

Cel mai mare producător de țigarete din Republica Moldova este compania TUTUN-CTC. În prezent aceasta ne propune un asortiment care numără 16 mărci de țigarete.

Acestea sunt următoarele:

 


1. Marengo

2. Atis

3. Temp Export

4. Temp

5. Beratt

6. WONT

7. Doina LUX Premium

8. MT

9. COSMOS

10. Fluieraș

11. Doina

12. Plai

13. Plugarul

14. AstrU

15. LEANA

16. NISTRU

 

Comentarii