Transfăgărășan vs Transalpina
Îți plac drumețiile? Ai dori să parcurgi un drum lung? Ai dori să explorezi șosele noi dar care să fie și un reper turistic pentru un week end alături de prieteni? Atunci Transfăgărășan și Transalpina sunt destinațiile perfecte. România fiind una din cele mai verzi și istorice țări din Europa a devenit un obiectiv turistic accesat de tot mai mulți turiști din întreaga lume. Pe teritoriul României găsești absolut orice, este țara tuturor posibilităților. Cunoaștem foarte bine despre resursele istorice și obiectivele turistice ale acestei țări, deci nu vei avea timp de plictiseală. Un mare beneficiu este acel de nu a parcurge o cale prea lungă pentru că tot ce te desparte de vacanța ta de vis este râul Prut. Să ne întoarcem la drumeții. Dacă tot ți-ai dorit să parcurgi un drum lung cu mașina, un road trip, Transfăgărășan și Transalpina sunt două destinații perfecte pentru a-ți îndeplini visul. Ca bonus ți se oferă posibilitatea de a cunoaște munții Făgăraș și munții Carpați. Ce poate fi mai frumos decât atât? Aceste destinații trebuie parcurse măcar o dată în viață.
Lista vă oferă câteva informații despre aceste două destinații din Romania.
1. Transfăgărășan
Transfăgărășan este atât de deosebit, atât de atrăgător și impresionant de frumos. Traseul Transfăgărăşan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) şi leagă Transilvania de Muntenia (două orașe istorice care au și ele de oferit câte ceva frumos pentru oaspeții săi) traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu. Traseul ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac. Transfăgărăşan a trezit multe curiozitati de pe toate meleagurile. Traseul a fost calificat drept cel mai frumos drum montan din întreaga lume de către mai multe publicații internaționale. Frumusețea acestui traseu a contribuit la dezvoltarea economică a zonei. Drumul șerpuit ce străbate una dintre cele mai frumoase regiuni ale României este apreciat îndeosebi datorită peisajelor superbe ce pot fi admirate pe parcursul lui, dar și din pricina localităților cu potențial turistic pe care le traversează. Pe lângă acestea, drumul cuprinde cinci tuneluri săpate în stâncă, cel mai lung având o lungime de 884 de metri, 6 metri lățime și o înălțime de 4.40 de metri.
2. TRANSALPINA
TRANSALPINA este drumul care te duce spre ceruri, fiind cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munții Părâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se află, și leagă Localitatea Săliște din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj. Numele traseului se traduce din latină “țara dincolo de nori” și este supranumit “Drumul Regelui”. Odată ajuns pe Transalpina, probabil că vei vrea să faci și altceva decât să te plimbi pe șosea, oricât de spectaculoasă ar fi. Poți să vizitezi câteva obiective turistice în zonă, cum ar fi Peștera Polovragi, Cheile Oltetului sau una din mănăstirile Icoana sau Polovragi. Zonele din jurul Transalpinei s-au păstrat pure, nealterate și ferite de progresul tehnologic. Acest element unic atrage atât turiștii români, dar și turiștii străini, dornici să descopere o parte din România tradițională.