Sfaturi utile: Cum să alegi o bicicletă?

04 Mar 2021
1273
Sfaturi utile: Cum să alegi o bicicletă?

Aveți nevoie de o bestie? Uneori acest jargon nu este pe înțelesul tuturor. Dar partea bună este cea că nu este nevoie să învățați argoul ciclismului pentru cunoaște cum să alegi o bicicletă.

Cum să alegi o bicicletă – criterii de bază

Când te întrebi cum să alegi o bicicletă trebuie să te conduci după aceste trei condiții principale:

1. Alegeți unul dintre tipuri de biciclete: alegerea bicicletei potrivite depinde de locul și drumurile pe care planificați să le cutreierați. Pentru a restrânge căutările, noi vom vorbi despre fiecare dintre aceste tipuri de biciclete.

2. Alegeți complexitatea și prețul bicicletei: bicicletele la același preț, de obicei, au aceeași complexitate. Dar când vine vorba să alegi piese pentru biciclete din materiale moderne, cum ar fi carbonul, fiți gata să vă pierdeți.

3. Alegeți mărimea bicicletei: bicicletele sunt de diferite mărimi, de aceea pentru a răspunde la întrebarea: „ce bicicletă să cumpăr”, va trebui să știți mărimea ramei.

bike1

Dintre care tipuri de bicicletă avem de ales?

Pentru a înțelege cum să alegi o bicicletă, întrebați-vă unde doriți să mergeți cu ea, pe străzi, velo străzi, pietriș și poteci ? Mai jos veți putea cunoaște câte tipuri de biciclete sunt și care sunt deosebirile între ele:

  • Bicicletă de munte: aceasta este concepută pentru drumurile fără asfalt, dar în același timp ele pot fi folosite și pentru străzile orașului. Aspectul cel mai important al acestui tip de bicicletă este puterea sporită.
  • Bicicletă de șosea: aceasta este concepută pentru străzile pietonale și plimbările prin oraș, Caracteristica cea mai importantă a acesteia este viteza mare.
  • Bicicletă hibrid: aceasta îmbină caracteristicile unei biciclete de munte și a unei de șosea. Nu este atât de rapidă precum cea de șosea și nici atât de puternică precum cea de munte, dar cu siguranță este perfectă pentru a merge la serviciu și înapoi.
  • Bicicletă urbană: aceasta are șaua mai jos de scaun, amortizatorul este frontal și din spate, cu ramă deschisă. Fiind foarte ușoară, aceasta este folosită mai des pentru plimbările prin oraș sau pe plajă.
  • Bicicletă electrică: este cea mai obișnuită bicicletă, doar că are un motor electric. Prețul acesteia este mai mare, dar aceasta vă va permite să treceți mai ușor un deal, și să vă deplasați mai rapid și mai ușor.

Practic, toate aceste tipuri de bicicletă pot să se deplaseze perfect pe toate tipurile de drum, de aceea, reduceți căutările pe baza drumului pe care vă veți deplasa mai des.

Alegeți materialele și componentele

Nu este voie să cunoașteți multe informații despre piese pentru bicicletă, dar unele materiale și componente de primă clasă sunt destul de costisitoare. Vedeți mai jos, cum să alegi o bicicletă pentru o nouă aventură pe două roți.

  • bike2Suspensia completă, hardtail sau lipsa de suspensii: bicicletele cu suspensie completă (amortizator din față și spate) de obicei au un preț mai mare, dar ofertă mai mult confort într-o plimbare, mai ales pe drumurile mai provocatoare. Hardtailurile (doar suspensia din față) sunt la fel de bune, dar nu precum suspensia completă.
  • Carbon vs Aluminiu: ramele de carbon sunt mai ușoare și asigură calitate superioară în timpul plimbării, de aceea au un preț mai ridicat. Iar, bicicletele cu rame de aluminiu pot fi găsite la orice preț.
  • Calitatea pieselor: aceste piese pentru biciclete, de fapt, în afară de roți și ramă, fac parte dintr-un grup alcătuit din mai multe nivele. Pe măsură ce prețul este mai mare, grupul corespunzător de piese va fi mai receptiv la creșterea prețului. Cu alte cuvinte, cu cât bicicleta este mai personalizată, cu atât este mai scumpă.

Transmisia

Bicicletele se mai diferă prin numărul de viteze, autonomia acestora (cea mai mică viteză minimizează efortul la pedalare) și raportul de transmisie. De regulă, aproximativ mai multe tipuri de biciclete au același angrenaj. Altfel spus, nu este necesar de aprofundat acest subiect.

bike3

Circumferința roții

Circumferința roții este încă o caracteristică a bicicletei care contribuie la diferențierea dintre tipuri de biciclete, cu o singură excepție: majoritatea minerilor sunt echipați cu roți de 29 "sau 27,5". Din punct de vedere al prețului, acesta nu este atât de mare. De aceea, trebuie să vă axați mai multe pe preferințele dvs.

Tipuri de frână bicicletă

Cândva, frânele pe jantă erau ceva normal, iar frânele pe disc erau excepție. Dar dintre aceste două de tipuri de frână de bicicletă câștigă frânele pe disc, datorită puterii de frânare mult mai bune și a prețului mai mic.

  • Frânele pe jantă sunt o alegere economă. Acestea reduc deteriorarea jantei și a plăcuțelor de frână.
  • Frânele pe disc au o performanță ridicată de frânare. Ele constau dintr-un rotor, care este fixat pe butucul roții. Acestea sunt de două tipuri:
  • Frâne hidraulice pe disc asigură o frânare mai lină și mai puternică cu un efort minim. Se reglează automat când graniturile de frână sunt uzate.
  • Frâne mecanice pe disc au necesitatea de a fi reglate manual atunci când sunt uzate jeantele.

bike4

Ce bicicletă să cumpăr? Alegem după preț.

Bineînțeles, bicicletele pot fi costisitoare. Prețurile lor diferă foarte mult: de la 1500 lei până la zeci de mii de lei, în dependență de preferințele dvs.

bike5

  • Gama ieftină începe de la 1,5 la 5 mii lei. De obicei, acestea au carcase metalice care vizează funcționalitatea, fără pretenții la stilul acesteia. Cai de lucru, să le zicem așa.
  • Clasa mijlocie costă de la 5mii la 10mii de lei. Sunt de obicei fabricate din aluminiu sau alte utilaje ușoare și sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite zilnic, pentru că roțile, lanțurile și pedalele sunt mai rezistente.
  • Bicicletele de înaltă calitate costă de la 20mii lei în sus. Aceste modele sunt fabricate din cele mai ușoare metale, inclusiv carbon sau titan, și sunt perfecte pentru orice tip de drum. Bicicliștii pot să-și asambleze singuri propriul model unic în magazin sau online, pentru că bicicletele scumpe de obicei sunt personalizate.

De asemenea, dacă aveți un buget mai mic dar nu doriți un model ieftin, oricând puteți să alegeți dintre bicicletele second-hand.

Alegeți mărimea bicicletei

Mai întâi de toate trebuie să alegeți dimensiunea corectă a ramei. Din fericire, majoritatea producătorilor au un tabel de unde puteți alege mărimea bicicletei pe care o doriți. Aici sunt incluși următorii indicatori: înălțimea cadrului (distanța dintre corb și tubul superior la conducere) și a distanței (distanța dintre scaun și ghidon). De asemenea, nu uitați de înălțimea scaunului.

Concluzie

Acestea sunt doar elementele de bază după cum alegem o bicicletă, dar ele trebuie să vă fie de folos atunci când vă întrebați: „ce bicicletă să cumpăr”. Comparați diferite tipuri de bicicletă, la diferite prețuri, și doar atunci veți găsi bicicleta potrivită. Între timp, înregistrați-vă pe Lista.md și spuneți ce bicicletă recomanați, lăsați în comentarii metoda dvs după care vă ghidați când mergeți la un magazin de biciclete.

Comentarii