Cum să Călătorești în lume Simplu și Ieftin

10 Aug 2015
6717
Cum să Călătorești în lume Simplu și Ieftin

Este ieftin și ușor să călătorești în lume. De fapt, cu un pic de practică și de efort, poți călători chiar și fără bani. Ideea că o călătorie este costisitoare și dificilă este o minciună inventată de companiile de turism, companiile hoteliere și mass-media corporative.

Industria turismului vrea să cumperi pachete scumpe de croazieră și să stai la hoteluri cu all-inclusive. Ei vor să alegi o experiență de călătorie la fel cum ai alege un sacou la mall. Ei doresc doar să utilizeze cardul de credit.

Poate fi înfricoșător să te aventurezi în lume doar cu optimism și cu bună-voință, dar libertatea personală începe numaidecît cu un pas încrezător.

Călătorește în lume Simplu si Ieftin - Pasul 1

Savurează plăcerea unei călătorii. Călătoria te eliberează de rutina cea de zi cu zi. Vei explora locuri noi, vei întâlni oameni noi, vei încearca noi alimente și vei învăța lucruri care nu ți-ai imaginat că au fost posibile. Plăcerea noilor experiențe este cel mai minunat lucru într-o călătorie - iar noile experiențe sunt gratuite! Plimbă-te pe străzile unui oraș.   Oprește-te și întreține o discuție cu un locuitor. Urcă pînă în vîrful unui deal și urmărește apusul soarelui peste ocean. Nici un pachet turistic nu este necesar!

Călătorește în lume Simplu si Ieftin - Pasul 2

Păstrează-ți nevoile la un nivel minim. Economia modernă este construită pe ideea falsă că oamenii au nevoie să cumpere obiecte și servicii cît mai noi. Oamenii au nevoie de aer curat, hrană sănătoasă, apă curată, exerciții, stimulare creativă, o companie de prieteni, stima de sine și un loc sigur pentru a dormi. Toate aceste lucruri sunt ușor de obținut. Cele mai multe dintre ele sunt gratuite.

Pentru aer curat, ieși afară. Pentru exerciții fă o plimbare.

Pentru stimulare creativă, încearcă ceva nou.

Pentru companie, găsește un prieten.

Pentru stima de sine, închide televizorul, respiră adînc și începe să privești cu adevărat frumusețile lumii.

Călătorește în lume Simplu si Ieftin - Pasul 3

Ia-o mai încet. Dacă locuești în Chișinău și dorești să pleci într-o vacanță de 2 săptămâni în Africa, va fi foarte dificil (dacă nu imposibil) să călătorești gratuit. Într-adevăr, dacă crezi că timpul costă bani, vei cheltui bani de fiecare dată. Timpul nu costă bani. Timpul este gratuit. Aveți tot timpul din lume. În loc de a cumpăra un bilet de avion, planifică o călătorie cît mai departe de marile orașe sau ia-ți o barcă și pornește-te pe rîu sau sari pe bicicletă și fă o plimbare înafara orașului. Cu cît mai lent te vei deplasa, cu atît mai puțini bani vei cheltui.

Călătorește în lume Simplu si Ieftin – Pasul 4

Lasă posesiunile și obsesiile tale. Când călătorești, nu este nevoie să plătești chiria. Nu ai nevoie de o mașină. Nu ai nevoie de un cuptor, mașină de spălat, uscător, electricitate, TV prin cablu, o cartelă la sala de sport, o canapea sau un dulap plin de haine. Nu ai nevoie de un costum pentru a-l purta la locul de muncă, deoarece nu ai nevoie de un loc de muncă. Nu ai nevoie să îți facii griji despre plata facturilor, pentru că nu există facturi de plătit. Ești liber!

Călătorește în lume Simplu si Ieftin – Pasul 5

Ai încredere în oameni și vei primi alimente și cazare gratuită. Mulți oameni sunt dispuși să deschidă ușile caselor pentru călători. Ajutați-i cu câteva treburi, și ei vă vor oferi o cină fără plată. Couch Surfing și WWOOF sunt două rețele online care ajută călătorii să apeleze la gazdele locale. Membrii Couch Surfing sunt dispuși să dea călătorilor un loc de dormit pentru o noapte sau două. WWOOF conectează călătorii cu fermierii care sunt gata să ofere o odaie în schimbul unui ajutor în plus. VolunTourism este un alt link de neprețuit; acesta din urmă, Couch Surfing și WWOOF sunt toate 3 foarte căutate.

Călătorește în lume Simplu si Ieftin – Pasul 6

Nu vă așteptați la o plimbare absolut gratuită. Couch Surfing nicidecum nu înseamnă o canapea din cartofi. Primești atîta cît oferi, iar dacă oricare dintre pașii de mai sus nu sunt utili pentru tine, atunci consideră acești pași ca un mesaj pentru a-ți examina premisele.

 

Comentarii