Reguli de utilizare a site-ului.

1. Noțiunile Generale

În documentul respectiv sunt folosite următoarele noțiuni:

Platformă - totalitatea mijloacelor integrate în site-ul www.lista.md.
Administrația - totalitatea corpului administrativ căruia îi aparțin toate drepturile de autor cu privire la platforma www.lista.md
Companie - întreprindere (comercială, agrară, industrială) care a încheiat un acord cu privire la promovarea serviciilor/ofertelor/produselor plasate în cadrul platformei curente.
Utilizator - persoană fizică, care beneficiază de oportunitățile oferite de această platformă, în urma confirmării acordului său cu condițiile platformei.
Servicii - totalitatea serviciilor prestate de platforma curentă.
TERMENII ȘI CONDIȚIILE - prezentul acord, ce stabilește condițiile de utilizare a platformei, care prevede toți itemii expuși cu toate eventualele modificări și adăugări care pot pe parcurs.

2. Condițiile generale de utilizare

Utilizarea platformei este permisă numai după ce Utilizatorul trece procedura de înregistrare și autorizare în conformitate cu procedura stabilită de Administrație.


 • E-mailul și parola selectată de Utilizator sunt informații necesare și suficiente pentru ca Utilizatorul să acceseze site-ul www.lista.md. Utilizatorul nu are dreptul de a transmite datele acestea altor părți terțe, și este pe deplin responsabil pentru siguranța acestora, desinestătător alegând modul de păstrare a acestor date.
 • Dreptul de utilizare a acestei platforme poartă un caracter strict personal și nu poate fi transmis altei persoane, entități sau a unei părți terțe.
 • În momentele efectuării lucrărilor tehnice necesare, platforma poate fi inaccesibilă utilizatorului pe parcursul unei perioade nedeterminate.
 • Administrația platformei nu poartă nici o responsabilitate cu referire la veridicitatea și calitatea serviciilor prestate de companiile promovate.
 • LISTA nu are nici o atribuție la ofertele, produsele și serviciile prestate de companii, ci doar promovează ofertele/serviciile/produsele acestora pentru a informa membrii Lista despre o gamă largă de oferte.
 • LISTA oferă serviciile de publicitate cu titlu gratuit încercând să prioriteze atât interesele utilizatorului cât și interesele companiilor promovate.

3. Utilizarea serviciilor prestate de LISTA presupune:

 • Vizualizarea materialelor publicate pe site;
 • Registrarea/autorizarea companiilor și a consumatorilor de pe piața de afaceri din Republica Moldova pe site-ul www.lista.md;
 • Plasarea sau afișarea pe www.lista.md a oricăror materiale inclusiv texte, linkuri, informații de caracter personal, publicitatea ofertelor, serviciilor și a produselor prestate;
 • Ați citit integral termenii și condițiile acestui acord înainte de a utiliza platforma www.lista.md.
 • Acceptați integral toate condițiile acestui acord fără nici o excepție și limitare din partea Dumneavoastră și vă angajați să respectați toate prevederile expuse sau să întrerupeți utilizarea serviciilor prestate de platforma curentă.

4. Drepturile administrației

 • Administrația își rezervă dreptul, în orice moment, la propria sa alegere, fără explicații de motive, să blocheze utilizatorul în cazurile în care acesta a încălcat regulile de utilizare a site-ului www.lista.md.
 • Administrația poate, în orice moment și fără o notificare prealabilă, să trimită la adresa de e-mail specificată de utilizator la înregistrare pe site-ul www.lista.md, mesaje de informare despre actualizările platformei, despre ofertele și serviciile companiilor promovate.
 • Termenii și Condițiile pot fi modificate de către Administrația Site-ului www.lista.md fără nici o notificare specială. Noua versiune a Termenilor și Condițiilor intră în vigoare din momentul publicării pe platformă.

5. Restricțiile utilzatorului

Utilizatorul are dreptul să beneficieze de toate oportunitățile platformei, in cazul in care nu interprinde urmatoarele actiuni:

 • Să publice și/sau să transmită prin intermediul platformei informație, sub formă de text, imagine, sau cod de program care poate fi ilegală, amenințătoare, insultătoare, brutală, obscena, care va dăuna altor utilizatori ai platformei, lizându-le drepturile și interesele legitime.
 • Să încerce codul executabil pe partea utilizatorului care încalcă designul original al paginii.
 • Să plaseze informații inexacte în mod deliberat.
 • Să efectueze acțiunile neautorizate cu utilizarea abuzivă, precum modificarea / copierea informației în vederea comercializării lor etc.
 • Să distrugă și / sau să modifice orice materiale de pe platformă, ale căror autor nu este încălcând drepturile de autor.
 • Să se înregistreze pe platformă utilizând o adresă de e-mail terță pe care utilizatorul nu are dreptul să o folosească într-un mod similar.
 • Să publice materiale cu drept de autor, în momentul în care de fapt nu există permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
 • Orice acțiune interprinsă din sub-punctele de mai sus va fi urmată de blocarea contului utilizatorului precum și la pedepsirea conform legii în vigoare.
 • Utilizatorul se obligă să prezinte datele veridice, exacte și complete privind datele personale.
 • Orice acțiune interprinsă din sub-punctele de mai sus va fi urmată de blocarea contului utilizatorului precum și la pedepsirea conform legii în vigoare.

6. Ofertele promovate de LISTA

Ofertele promovate de Lista, oferite de către companiile înregistrate pe site-ul www.lista.md, Comerciantul/Prestatorul de ofertă/serviciu/produs, partener al Listei își asumă întreaga responsabilitate cu privire la conformitatea acestor oferte/servicii/produse, iar orice reclamație ulterioară trebuie adresată direct acestor parteneri. Denumirea Comerciantului/Prestatorului partener și informațiile de contact ale acestuia se regăsesc pe pagina companiei.

 • Toate reclamațiile și sugestiile cu referire la produsele și/sau serviciile promovate pe site-ul www.lista.md trebuie să fie adresate direct prestatorului acestor oferte/servicii. Denumirea acestuia precum și restul datelor de contact pot fi accesate pe pagina companiei către care aveți reclamații.
 • Toate ofertele promovate pe platformă, sunt valabile într-o anumita perioadă și în limita stocului disponibil, date care vor fi indicate de către compania care prestează oferta/serviciu.

7. Drepturile de autor

Conținutul platformei reprezintă în întregime, proprietate exclusivă a administrației www.lista.md Unele dintre conținuturi pot fi folosite cu permisiunea expresă a posesorului Brandului înregistrat. Copierea, distribuirea, transmiterea, postarea sau oarecare altă modificare a site-ului în lipsa permisiunii administrației este strict interzisă. Acceptând punctul conținutului ofertei, prevăzut de acordul curent, utilizatorul confirmă că a luat cunoștință că nu se interzice asumarea dreptului de autor prin descărcarea materialului protejat prin legea drepturilor de autor.

8. Încetarea furnizării serviciilor

Lista își rezervă dreptul să înceteze acest acord cu oricare dintre Utilizatorii care încalcă în mod repetat drepturile părților terțe, și în cazul în care sunt primite reclamații de la deținătorii drepturilor de autor sau de la reprezentanții acestora.

9. Monitorizare

Lista are dreptul, dar nu și obligația, de a monitoriza conținutul site-ului www.lista.md, tot timpul, incluzând forumuri, mesaje personale numit în continuare ca parte a site-ului, pentru a determina dacă se respectă Termenii acestui acord și oricare alte reguli de utilizare stabilite de administrația site-ului www.lista.md. De asemenea, Lista își rezervă dreptul, fără a avea obligația, de a scoate orice material pe care-l consideră că este în neconcordanță cu prevederile prezente aici.

10. Suport

Dacă autentificarea este imposibilă din motivul pierderii parolei, suspendării Contului sau din alte motive, Utilizatorul are posibilitatea de a contacta serviciul de asistență al Utilizatorului la e-mailul contact@lista.md. Metodele de restabilire a accesului la Cont precum și autentificarea Utilizatorului pot fi modificate, anulate sau suplimentate unilateral de către Utilizator.

11. Prevederi Finale

Tot conținutul prezent pe platforma LISTA, este proprietatea exclusivă www.lista.md, sau este folosit cu permisiunea expresă a posesorului Brandului Înregistrat. COPIEREA, DISTRIBUIREA, TRANSMITEREA, POSTAREA, FOLOSIREA LINK-URILOR SAU MODIFICAREA SITE-ULUI FĂRĂ PERMISIUNEA ÎN SCRIS A www.lista.md ESTE STRICT INTERZISĂ.

 • Dacă este specificat în mod expres, redistribuirea, retransmiterea, publicarea sau exploatarea comercială a materialului descărcat fără acordul www.lista.md sau acordul deținătorului drepturilor de autor atunci administrația Lista va fi nevoita să blocheze/șteargă profilul utilizatorului care a încălcat regulile administrative și să pedepsească acesta conform legii.
 • Dacă copierea, redistribuirea sau publicarea materialului înregistrat este permisă, schimbarea sau ștergerea atribuțiilor autorului nu vor fi permise. Utilizatorul a luat la cunoștință că nu este permis să-și asume drepturi de autor prin descărcarea materialului protejat prin legea drepturilor de autor.
 • Dacă ați identificat asemenea încălcări ale deținătorului dreptului de autor contactați direct contactele de pe pagina companiei sau aministrația Lista contact@lista.md.