10 destinații din România pentru o mini vacanță

21 Apr 2018
1903
10 destinații din România pentru o mini vacanță

Cred că am scris tot felul de destinații exotice pentru vacanțe, mini-vacanțe, weekend-uri, am scris despre locurile care trebuie și merită vizitate în Moldova. Dar niciodată nu am pomenit despre România, astăzi aș dori să vă prezint unele dintre cele mai frumoase destinații turistice. România este țara unde găsești de toate, munți, mare, câmpii, podișuri, dealuri etc. Bogățiile acestei țări au cucerit inimile turiștilor din întreaga lume, au lăsat o amprentă pronunțată în amintirile acestora. Cultura și educația acestei țări este la nivel înalt, tradițiile sunt respectate cu strictețe. Nu există o altă țară care te va impresiona mai tare decât România.

Timpul frumos și mirosul proaspăt al primăverii te îndeamnă la aventuri, la drumeții, nu mai ai chef să stai în casă, dorești să petreci tot mai mult timp în aer liber. Cu toții știm că Republica Moldova este una dintre cele mai pitorești țări din lume, dar haideți să tragem cu ochiul la frații noștri de peste Prut.

Tot că se apropie 1 Mai cu un weekend prelungit am putea avea parte de o mini vacanță, iar România este obiectivul perfect, mai ales că agențiile turistice din Moldova ar avea cele mai bune oferte pentru această destinație. Iată care sunt aceste destinații minunate din Romania.


1. Cheile Bicazului

Cheile Bicazului este una dintre cele mai frumoase sculpturi sculptate de natură, a forței distructive a apei. Aceasta a devenit de-a lungul anilor o săpătură în stâncă și a format un traseu foarte îngust, înconjurat de stânci. Această priveliște îți va servi un mix de sentimente. Traseul acesta te va duce direct la Lacul Roșu, o altă capodoperă a naturii, care este amplasată la poalele muntelui stâncos.

2. Delta Dunării

Delta Dunării este a doua cea mai mare și mai bine conservată deltă din Europa. Este formată pe cele 3 brațe ale fluviului: Chilia, Sulina și Sfântul Gheorghe. Aici mama natură a reușit să aducă raiul pe pământ. Delta Dunării găzduiește peste 300 de specii de păsări, printre care pelicanul, care este o specie rară și 45 de specii de pește de apă dulce.

3. Sighetul Marmației

Sighetul Marmației este un oraș istoric și fermecător din Maramureș. Dacă ajungeți în Sighetul Marmației trebuie neapărat să vizitați Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului și al Rezistenței. În trecut a fost una din închisorile ororilor regimului comunist. Este locul din care probabil veți culege cele mai bune informații despre ceea ce a însemnat comunismul în România și cât au suferit persoanele ce au încercat să reziste sistemului.

4. Cazanele Dunării

Cazanele Dunării este destinația care vă oferă posibilitatea să aveți parte de o serie de activități. Puteți merge la celebra sculptură Capul lui Decebal, dar cea mai frumoasă activitate pe care o veți putea avea este plimbarea cu barca pe Dunăre, unde ajunși pe malul celălalt al Dunării veți putea servi o masă la granița cu ceilalți vecini ale României, Sârbii.

5. Cheile Nerei

Cheile Nerei este una din cele mai sălbatice zone din România, aici natura a fost foarte creativă, a folosit toate culorile și elementele sale pentru a evidenția puterea sa. Această zonă este atât de naturală, atât de confortabilă încât nu poate să nu te lase fără impresii.

6. Peștera Focul Viu

Peștera Focul Viu este poziționată în Munții Bihor – Vladeasa. Este locul în care se întâlnește unul din cele 3 ghețare subterane din țară. În momentul în care vă încumetați să-i vizitați cele 2 încăperi, pentru că este o peșteră destul de mică, trebuie să vă îmbrăcați destul de gros. Se poate spune că aici este iarna tot anul împrejur, pentru că veți fi înconjurați de gheață oricând nu ați merge, deci într-adevăr este un loc deosebit.

7. Vulcanii Noroioși

Vulcanii Noroioși se află în județul Buzău și sunt două platouri unice cu aspect selenar. Aceste două cratere mereu erup cu noroi. Deși nu sunt foarte mari îți dau fiori și o senzație nemaipomenită.

8. Salina Turda

Salina Turda este considerată un muzeu al epocii miniere înfloritoare. Locul este îmbrăcat în sare, este un orășel subteran cu toate facilitățile obișnuite. Aceasta reușește anual să atragă mii de turiști din toată lumea.

9. Cetatea Poenari

Cetatea Poenari este un loc închinat domnitorului Vlad Țepeș din județul Argeș. Aceasta a fost construită de Țepeș ca punct de observație asupra văii Argeșului, în vârf de munte, la o altitudine de 400 de metri. Odată ajunși la această destinație veți fi vrăjiți de peisajele din jurul cetății.

10. Barajul și Lacul Vidraru

Barajul și Lacul Vidraru este situat în aproprierea Cetății Poenari, așa că într-un road trip pe valea Argeșului și apoi a Oltului, veți bifa aceste două obiective. Barajul de la Vidraru este o minune a ceea ce înseamnă construcție care încearcă să controleze puterea naturii. De la Barajul Vidraru puteți urca treptele către statuia Omul cu Fulgere ce păzește întreaga vale.

 

Comentarii